icon

Kousání nehtů. Co pomůže?

12. čer 2021

Dcera ( 10 let) si už odmalička kouše nehty , zakazovala jsem ji to,zlobila se ,ale kousala dál . Postupem času jsem to skoro neřešila , občas vynadala když jsem ji viděla s prstama v puse , ale nehty jsem ji nezkoumala. Ale dneska jsem po dlouhý době viděla její nehty , a teda tak hrozný nehty jsem v životě neviděla . Já jako malá si taky kousala,ale postupem času to přešlo a hlavně jsem je měla okousaný normálně ,ale dcera je má okousaný do půlky nehtového lůžka 😕 nevíte o něčem co pomůže ?

verunnaj
•
12. čer 2021

Za mě nic, až když sem v 16 šla poprvy na umělý nehty, nosila sem je s přestávkami 4 roky, teď je 2 roky nemám a nekoušu🤷🏻‍♀️ Vyzkoušeli na mě pepř, hořký laky na nehty všechno možný ale pomohlo až tohle .. neříkám ze ji mate poslat na nehty, ale třeba gellak?

evawest
•
12. čer 2021

Ja jsem si nehty kousala az do 18 a ted taky obcas ujedu. A to jsem je mivala fakt hnusny, neskutecne kratky, mama se divila, ze me to neboli. Nic nepomohlo, fakt nic, stydela jsem se za ne, ruce schovavala, ale stejne jsem kousala dal. V tech 18 mi neco kliklo v mozku a bylo to. Omlouvam se, ze nemam zadnou radu.

jana_zofie
•
12. čer 2021

To je tezky. Sestrenka prestala kolem sedmnacti, segra o trochu pozdeji. V detskem veku nezabralo vubec nic. Mamka az ve ctyriceti a dodnes si kouse dva nehty na jedne ruce. Ja jsem vcelku nestastna a kousu porad. Chvili jsem nekousala kdyz mi dali kvuli rovnatkum nakusy na zadni zuby tak, ze jsem priste nezkousla rezaky, takze to bylo fyzicky nemozne. Ale je to asi jak s alkoholem a abstinenci - jak mi to sundali, 14 dnu dobry, pak jsem jednou hryzla a litala v tom zas. Podotykam, ze mi bylo uz notne pres dvacet. Ja si vetsinou ani neuvedomuju, ze sineuvedomuju, ze si ty nehty kousu. Takze dalsi nekousaci etapa byla s oparem, kdy jsem si to uvedomila okamzite, jak jsem zavadila o tu kryci naplast. Taky vydrzelo tyden po sundani a pak zas. Mrzi me, ze ti nedokazu napsat nic povzbudiveho, ale nekdo to asi dokaze driv, nekdo pozdeji a dle mych zkusenosti je jedno, jak moc na toho cloveka tlacis...

blondynka400
•
12. čer 2021

Musíš zjistit podstatu kousání. Z nějakého důvodu není v pohodě, může tam být nějaké nezpracované trauma z dětství..... Bez toho aby jsi zjistila co je pravý důvod žádné velké řešení moc není. Tedy ano, ty umělé nehty, ale to je většinou jenom zástěrka místo nalezení problému.

pribylovapetra
•
12. čer 2021

Já jsem si je kousala dlouho, od malička do takových 15,16 určitě a zpětně bych řekla psychika. Nepomohlo nic. A nemusí být žádné trauma,stačí citlivější povaha,horší kolektiv ve škole...