Kousání nehtů. Co pomůže?

12. čer 2021

Dcera ( 10 let) si už odmalička kouše nehty , zakazovala jsem ji to,zlobila se ,ale kousala dál . Postupem času jsem to skoro neřešila , občas vynadala když jsem ji viděla s prstama v puse , ale nehty jsem ji nezkoumala. Ale dneska jsem po dlouhý době viděla její nehty , a teda tak hrozný nehty jsem v životě neviděla . Já jako malá si taky kousala,ale postupem času to přešlo a hlavně jsem je měla okousaný normálně ,ale dcera je má okousaný do půlky nehtového lůžka 😕 nevíte o něčem co pomůže ?

verunnaj
12. čer 2021

Za mě nic, až když sem v 16 šla poprvy na umělý nehty, nosila sem je s přestávkami 4 roky, teď je 2 roky nemám a nekoušu🤷🏻‍♀️ Vyzkoušeli na mě pepř, hořký laky na nehty všechno možný ale pomohlo až tohle .. neříkám ze ji mate poslat na nehty, ale třeba gellak?

evawest
12. čer 2021

Ja jsem si nehty kousala az do 18 a ted taky obcas ujedu. A to jsem je mivala fakt hnusny, neskutecne kratky, mama se divila, ze me to neboli. Nic nepomohlo, fakt nic, stydela jsem se za ne, ruce schovavala, ale stejne jsem kousala dal. V tech 18 mi neco kliklo v mozku a bylo to. Omlouvam se, ze nemam zadnou radu.

jana_zofie
12. čer 2021

To je tezky. Sestrenka prestala kolem sedmnacti, segra o trochu pozdeji. V detskem veku nezabralo vubec nic. Mamka az ve ctyriceti a dodnes si kouse dva nehty na jedne ruce. Ja jsem vcelku nestastna a kousu porad. Chvili jsem nekousala kdyz mi dali kvuli rovnatkum nakusy na zadni zuby tak, ze jsem priste nezkousla rezaky, takze to bylo fyzicky nemozne. Ale je to asi jak s alkoholem a abstinenci - jak mi to sundali, 14 dnu dobry, pak jsem jednou hryzla a litala v tom zas. Podotykam, ze mi bylo uz notne pres dvacet. Ja si vetsinou ani neuvedomuju, ze sineuvedomuju, ze si ty nehty kousu. Takze dalsi nekousaci etapa byla s oparem, kdy jsem si to uvedomila okamzite, jak jsem zavadila o tu kryci naplast. Taky vydrzelo tyden po sundani a pak zas. Mrzi me, ze ti nedokazu napsat nic povzbudiveho, ale nekdo to asi dokaze driv, nekdo pozdeji a dle mych zkusenosti je jedno, jak moc na toho cloveka tlacis...

blondynka400
12. čer 2021

Musíš zjistit podstatu kousání. Z nějakého důvodu není v pohodě, může tam být nějaké nezpracované trauma z dětství..... Bez toho aby jsi zjistila co je pravý důvod žádné velké řešení moc není. Tedy ano, ty umělé nehty, ale to je většinou jenom zástěrka místo nalezení problému.

pribylovapetra
12. čer 2021

Já jsem si je kousala dlouho, od malička do takových 15,16 určitě a zpětně bych řekla psychika. Nepomohlo nic. A nemusí být žádné trauma,stačí citlivější povaha,horší kolektiv ve škole...