Krb v bytě?

danuska232
6. lis 2017

zdravím vás holky... bydlíme na bytě s mužem a naší dcerou... chceme ještě jedno miminko a doufáme, že jej brzy budeme mít 🙂 jinak jsem se koukala a docela by se mi líbil krb... je to hloupost mít jej doma? nevyznám se v tom, ale líbilo by se mi to... za chlapem s tím příjdu až když budu vědět... poradíte?

klaras26
6. lis 2017

Tohle Vam asi neprojde ;)

mari90
6. lis 2017

@danuska232 my mame krbova kamna,kupovaly jsme je v dobe kdyz nas drazi sousede odstrihly od spolecneho topeni v kotelne. Mezitim jsme si poridily jeste plynove topeni, takze v krbovkach jen obcas pritapime, je to fajn, ale take musis pocitat, ze je z toho plno bordelu. Kdyz nosis do bytu drevu, nanosis si tam s nim i bordel a to nemluve o prachu,takze jako dekorace a obcasne topeni ok, ale vic nee

ivca87
6. lis 2017

Já ho taky nedoporučuju, podle mě je z toho hodně bordelu, prachu a občas i kouře, takže se musí častěji malovat. A odtah spalin taky není vždy jednoduché v bytě udělat..

denulinka1
6. lis 2017

My sice nebydlíme v bytě ale v domě kde máme veliký krb a za mě musím říct, že jsme v něm topili jen jednou a to z důvodu, aby nám vyschly nově udělané omítky. Dřevo mám u něj naskládané jen jako dekoraci a minulý rok jsme koupili za 2.000,- lihovou vložku kam naliješ biolíh a parádu to udělá taky. Navic z toho není žádný smrad ani bordel. Taky záleží jestli tím chcete hlavně topit. My to máme spíš na tu parádu a takovou tu zimní atmosféru.

anaon
6. lis 2017

Museli byste vyřešit komín, je to vůbec ve vašem bytě reálné? A taky přívod vzduchu ke krbu, tj. nějaká díra ven, kterou si krb vzduch nasává, dělává se pod podlahou, když ho nemáš, tak ti krb sežere kyslík v místnosti a bez neustálého větrání je tam pak nepříjemně. Já bych si teda krb domů dala jen pokud by tam šla dát taková ta vložka, kam se přikládá zezadu, třeba z technické místnosti a do obýváku je pak jen okýnko a člověk si do těch "čistých" místností nenosí bordel. A taky bych musela mít chlapa, který by byl ochotný kolem toho krbu běhat a udžovat ho v provozu, protože mě by to jen za tu "atmosféru" nestálo, to už mi přijde lepší ta vložka na biolíh, jak tu už bylo zmíněno.

drti
7. lis 2017

My tedy bydlíme v domě, kde krb máme - vložku i s výměníkem, takže jsme ca 10 let topili jen s ním a vytápěli celý dům. Ano, je to hezká atmosféra, příjemné teplíčko, ale opravdu taky větší nepořádek, přeci jen je to kotelna v obýváku, kam nosíte dřevo, více se práší. Dnes máme tepelné čerpadlo a v krbu zatopíme párkrát do roka jen kvůli atmosféře. Takže za mne asi takhle, pokud nebudete muset dělat žádné složité stavební úpravy a máte peněz nazbyt, tak si ho kvůli občasnému zatopení pro atmosféru (třeba o Vánocích) klidně pořiďte 😉

kvmatonka
7. lis 2017

Bydlíme v bytě a máme krb na biolíh. Žádný smrad, kouř, dým a parády to udělá až až.

slimacikmia
7. lis 2017

Tak oni sú aj biokrby na biolieh... Tie bordel nerobia. Skúsim dať odkaz, neviem, či to prejde

https://www.biokrby.cz/krb-do-bytu

jjaanca
7. lis 2017

Měli jsme krb na biolíh, viz odkaz výše. Je to dobrý kompromis do bytu.

asongforfay
7. lis 2017

My máme krb v bytě, topíme s ním klasicky, třeba už teď, ale vytápíme jen jednu velkou místnost, kde přebýváme. Bydlíme v nejvyšším bytě starého domu, tak se přístup ke komínu dal udělat jednoduše (domluveno s majitelkou, ostatní mají klasické topení). Je to skvělé, bordel mi z toho nepřijde, topíme klacky + dřevěné brikety. Až se odstěhujeme, tohle mi bude vážně chybět. Nicméně počáteční investice do toho je.

petuik
7. lis 2017

Já sice v bytě nebydlím, ale máme kanadské krbové kamna. Vytopí mi to celý domeček, bordel ani smrad z toho není, ale nedovedu si představit jak skladovat dřevo🙂) ale inovacím fandím a pokud máte možnost tak to zkuste🙂) akorát ať vás nezaskočí počáteční investice🙂) Jinak večerní atmosféra u krbu je supr🙂)

danuska232
autor
9. lis 2017

děkuji moc za příspěvky... a není nějaká jiná varianta než klasický krb z kterého je jak tvrdíte nepořádek? něco málo jsem slyšela a četla o biokrbu, ale nevím jestli to není stejné nebo ještě horší než klasický krb

kvmatonka
9. lis 2017

@danuska232 Biokrb je krb na biolíh. Jsou různé tvary krbu. My máme krb, který je normálně přidělám na stěnu, do nádobky se nalije biolíh, který zapálíš a hoří to klasickým plamenem. Nic nesmrdí, není z toho dým, kouř. Pro efekt v bytě to stačí, malinko to i vyhřeje. Nemusíš řešit komíny, dřevo, atd. Doporučuju.

petuik
9. lis 2017

@danuska232 Zkuste se podívat na ty kanadské krbové kamna🙂)

kvmatonka
9. lis 2017

@petuik Myslím, že klasická krbová kamna do bytu není nejlepší nápad. Nemají komín, možná budou potřebovat i nějaké to stavební povolení atd. Biokrb jim může stačit.

petuik
9. lis 2017

@kvmatonka To jsem nějak nevyčetla,že nemají komín a pokud by byl krb tak také musí mít odtah a pod. V bytech krby mohou být, ale zatím jsem to viděla pouze ve starých s vysokými stropy. A krb a krbová kamna jsou rozdíl. Ty jsou volně postavena a krby - krbová vložka nebo volný přístup.

mamitom
9. lis 2017

My teda nebydlíme v bytě, ale na baráku a krbem vytapime celý dům. Topíme každý den, někdy i v létě když je třeba a ... Teplo super, někdy až horko. Ale věčné nošení dřeva přes celý barák, samozřejmě i řezání, štípání a ukládání dřeva, bordel, prach, začouzené stěny... Plyn nemáme, stálo by to fůru peněz ho tam zavést, technickou místnost s kotlem ani sklep nemáme. Takže krb + elektřina jako jediná možnost vytápění. Kdybych nemusela nejdu do toho. Manžel měl v cihlovém bytě, kde bydlel kdysi s rodičema krb, ale řešilo se, jak se napojit na komín, dnes musí být komín vyvložkovaný, projít revizí a musí chodit pravidelně kominík, ať barák nevyhoří (našim se málem stalo...). Navíc člověk musí mít kde uložit dřevo/brikety, podpalky na roztopení (sklep???). V bytě z toho byl nepořádek. Klasický krb do bytu dle mého ee. A už vůbec ne jen kvůli atmosféře. Myslím, že biolíh je rozumná varianta. Toť můj názor 😃

kvmatonka
9. lis 2017

@petuik no jsem sice z panelaku, ale rozdil mezi krbem a kamny znam. Mame chalupu 😉. Ale tazatelka v uvodu pise, ze bydli na byte. Takze soudim, ze tam komin jen tak nebude 🙊

petuik
9. lis 2017

@kvmatonka Ja se nehodlám nějak hádat, jen jsem odpověděla na co se zakladatelka ptala toť vše🙂)

danuska232
autor
14. lis 2017

holky moc vám děkuji!!!! Vaše zkušenosti a rady mě posunují dál a jsem blíže k tomu abych měla na bytě krb.. teda jak tak jsem dočetla a vyčetla asi bude lepší nějaký ten biokrb, tak se musím pořádně kouknout na internetu co to všechno obnáší... máte přímo tip na takový biokrb? 😵 a moc děkuji 🙂

kvmatonka
14. lis 2017

@danuska232 Máme takový. Je přidělaný na zdi. Je to jednoduché, vybereš jaký chceš, manžel to přidělá kam potřebuješ, naliješ do nádobky biolíh a zapálíš, toť vše 🙂

moodie
22. říj 2018

Dobrý den, taky zrovna uvažujeme o biokrbu, co jsem se dívala zatím na první stránky na internetu, tak mi ty krby přijdou celkem levné, je to v pohodě aby to stálo něco přes 3000korun? Nebo bude lepší zainvestovat. 🙂

terkavil
2. lis 2018
Uživatel terkavil je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od terkavil.

@danuska232 jasneee
my mame biokrb a je to super
i pekny i hreje :D koukni sem na y moderni https://www.levnekrby.cz/zajimavosti/moderni-krby-v-interieru---inspirace/

kittyy17
Autor odpověď smazal
Zobraz
ivanka085
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
marselina
14. pro 2021

@danuska232 záleží za jakým účelem krb chceš. Jestli na vytápění nebo jen jako dekoraci

marselina
14. pro 2021

Jinak mam hodně kamarádek co bydlí v bytě a mají krb kterým vytapi a jsou spokojene.
My bydlime sice v domečku, krb i s vymenikem mame umístěny ve vstupní hale a vytapime tím cely dům, to teplo je proste úplně jiné než když jsme topili plynem.

veru8987
28. dub 2022

Ahoj, já osobně krb v bytě mám, ze začátku jsem se bála kvůli malý, aby se jí něco nestalo. Ale je naučená, že ke krbu blízko nesmí. Nikdy jsem nebyla moc na designové krby, ale tyhle https://www.rocal.cz/designove-krby jsou luxusní, samozřejmě jsou trochu dražší, ale kvalitní. Prvně bych se zkusila zeptat nějakého správce domu, jestli si ho pořídit můžete.

camelinka
28. dub 2022

@veru8987 To je ale nenapadna reklama😅👍🤣