Která politická strana podporuje manželství homosexuálních párů?
Dobrý den. Prosím máte někdo přehled, která politická strana podporuje manželství homosexuálních párů? Děkuji.
@klokanka31 doufam, ze taky vis, co vsechno musel ten clovek podstoupit nez mu pojistovna tu operaci proplatila... A hlavne prosimte dej pozor, protoze i tak dokonalej clovek jako ty by mohl porodit treba homosexuala, mohla bys ho dat pak treba nejakym jinym homosexualum k adopci, kdybys nebyla proti ni, protoze podle toho, jak se tu vyjadrujes teda fakt chudak dite.
Tradicni rodina je nejvtipnejsi pojem na svete.... Pri soucasny nizky snatecnosti a vysoky rozvodovosti je tradicni rodina maminka, tatinek, co bydli jinde, jeho puvodni biologicky deti, jeho biologicky deti s novou zenou, deti jeho zeny s novym muzem. Taky ti to prijde tak zavrzenihodny? Mne osobne je to docela jedno, ale neohanim se aspon blbostma
@mamikry homosexualni svazky krestanskym hodnotam samozrejme odporuji. Svazek muze a zeny neni pro krestany jenom socialni zalezitost, ale i, rekneme, mysticka. Spojeni muze a zeny je obraz vztahu Krista a cirkve a jejich plodnost (duchovni i telesna) je dokonce obrazem Boha (Trojice). V novym zakone Pavel mluvi o homosexualnich svazcich ne uplne - pozitivne, rekneme. takze homosexualni svazky opravdu nezapadaji pohodlne do systemu krestanskych hodnot
Ja se fakt bavim, jak se tady hromada lidi ohani “krestanskymi hodnotami” a dsti u toho ohen a siru. To je taaaak krestanske 🤣🤣🤣
@mamikry Pokud jde o "cilene prekracovani hranic moralky" tak pokud to chces nejak aplikovat na soucasnou spolecnost, tak pokud nedefinujes predem a)co byla vubec tenkrat moralka, b) co byly jeji v tehdejsi teokracii c) jakym zpusobem je prekracoval a co to znamenalo, d) jakym zpusob by byl ekvivalentni v sousasnosti - tak jde jenom o alibisticky anachronismus, ktery v jadru nenese vubec zadny smysl.
@marge_s nanestesti - tenhle pristup je aplikovatelny pro vsechny, nebo skoro vsechny zucastnene strany. respektive na nektery jedince ve vsech tech skupinach (ktery jsou nanestesti vetsinou nejvic slyset). U nas (v cechach) to treba neni jeste tak markantni, ale v USA je "cancel culture" docela zasadni "force", a je celkem jedno, ze se to vynucovani "spravnych nazoru" nedeje brutalni silou ale "nenasilnou" a vicemene "potichou" socialni likvidaci dotycneho.
@odula ja myslim, ze @mamikry ma v tomhle prave docela pravdu. 🤔 i kdyz jsem to teda proletla jen v cuku letu.
“Krestanstvi” neni prosazovani nejake nami vytvorene radobymoralky. Je to predevsim laska k Bohu a respekt a laska a respekt k bliznimu. Tehdy i dnes, to je ta nadcasova hodnota.
Ne, muj hodnotovy system fakt neohrozi to, jestli se marenka v puberte nedokaze ve svoji sexualite zorientovat, a uz vubec ne to, jestli spolu zijici dvojice bude mit takova ci takova prava.
@odula To ja vubec nerozouruji, ze to odporuje krestanskym hodnotam. Jen me zajima, jak ty hodnoty vnima nekdo, jdo se tu jimi ohani. Protoze dle meho mineni je lze brat jako nejaky spolecensky uzus, ktery ale podle me neni v case a vyvoji spolecnosti nemenny (podivejme se treba na vnimani interupcce), nebo jako ciste krestanske principy, kde uz bych chapala nesouhlas s takovymi svazky, jestli si rozumime. Casto se setkavam s tim, ze se nekdo ohani krestanskou spolecnosti, tak me jen zajima (ciste bez nejake irone), co si pod tim pojmem kdo predstavuje. Ten citat jsem pouzila dost nestastne a vlastne ho vytrhla z kontextu, to uznavam.
@marge_s me slo o ten citat, ktery uvedla o tom "posouvani hranic tehdejsi moralky". to je takovy... vagni. tady tyhlety "hesla" bez sirsich souvislosti jsou pak strasne snadno misinterpretovatelny. Ale naprosto souhlasim s tim co pises. Presne. I s hodnotovym systemem v souvislosti s marenkou a pravama homosexualnich dvojic. Presto (a to uz je uplne off topic, ale neda mi to) se ponekud podivuju nad tim, proc lgbt aktivisty znepokojujou lidi, kteri s jejich agendou nesouhlasi, proc je prosty nesouhlas casto "hatem" a proc jde vlastne tolik o to slovo "manzelstvi" kdyz prece "tradicni manzelstvi" se mnohym zda jako nefunkcni relikt. Jak uz jsem psala v tom prvnim mym prispevku, me je celkem jedno jak si to kdo udela, nelibi se mi, jakym zbusobem se o tom vede verejna debata
@mamikry taky souhlasim s @marge_s. vystihla to pekne. asi chapu co myslis, to jsou validni otazky co klades. myslim, ze jde vlastne o vztah tech krestanskych hodnot a jejich socialni aplikace? A ted jde o to jestli je vubec mozny a vhodny takovy prusecik udelat. Protoze krestansky hodnoty nejsou nejaky vagni abstrakta, ony jaksi aspiruji na to aby byly aplikovaný a aplikovatelny do kazdodenniho zivota. a zase - kdyz nase spolecnost neni teokraticka a vira je v soucasnosti vice mene otazkou soukromou - lze vubec tyhle hodnoty aplikovat na sirsi sekularni spolecnost? pokud ano - jak? A hlavne proc? Kvuli "obecnemu dobru" (ktere je jako pojem validni i pro sekularni spolecnost)" _ a ktery konkretne? ale to uz se dostavame do docela ... ehm ... slozity diskuse (oblibena u nas doma btw - byla by v soucasnosti mozna a dobra nejaka forma teokracie? pokud ano - jaka? strasne zabavny, hlavne s vinem :D ) Jo a musim uznat, ze takovy to ohaneni "krestanskou spolecnosti" mi otvira kudlicku v kapsi, protoze kdyz se s tema lidma co o tom mluvi bavim dyl, tak vlastne ani nevi co tim mysli a vetsinou se to sveze k nejaky podivuhodny, rozmazany romantizovany vizi "naroda" ala 19. stoleti, strihnuty s populistickyma kecama Okamury a spol.
@marge_s “Krestanstvi” neni prosazovani nejake nami vytvorene radobymoralky. Je to predevsim laska k Bohu a respekt a laska a respekt k bliznimu. Tehdy i dnes, to je ta nadcasova hodnota.
Vykladej o tom stovkam zen upalenych pri carodejnickych procesech
@zelenaesmolda za to opravdu krestanstvi nemuze
@zuzineckah podle tvé teorie bys měla respektovat vraha , protože chce někoho zabit , tak na to má právo . ;) já bych se rada mýlila , jenže společnost jde do haje . Manželství stejnopohlavnich nefandim a fandit nebudu , jsem celkem staromodni a tyto novoty se mi ani za mak nelíbí .
@zelenaesmolda není to blbost a ano , surogatni mateřství je už dost přes čáru .
@marge_s
ale muze,Krestani jakmile dosahli prevahy tak zacali pronasledovat ostatni nabozenstvi.
@zelenaesmolda ale prdlacky. Ježková jak já nenávidím tyhle generalizujici, zjednodusujici/ primitivní hesla. Dyt je to úplná blbost co píšeš. A ani to nesouvisí s tím cos psala výše ( čarodějnický procesy ). Ale zas to pěkně vykresluje takovej ten heslovitej způsob myšlení , kdy prostě člověk placne nějakou blbost na základě kusych informací a ma dojem že to má všechno zmaknuty ("církevní dějiny - expe") Presne díky tomuhle způsobu myšlení se daří takovým typkům jako je Babiš. Viz ten jeho poslední předvolební klip.
@odula
Ano,muzou za to budhisti :D
@zelenaesmolda spíš původní obyvatelé amazonie
@zelenaesmolda Vetsinu tech upalenych odsoudila svetska moc, ne cirkevni. To jen na okraj.
@zelenaesmolda nemuze. Je to stejna blbost, jako bys tvrdila, ze vsichni fyzici muzou za vynalez jaderne bomby. Ten slaby clanek jsou lide. Presne jsi to napsala “krestani”. To jsou jednotlivci. Myslenka krestanstvi za to fakt nemuze. Nebo myslis, ze by to Jezis nebo Buh schvaloval? Tezko, ze. Za tyhle veci muzou presne ty typy, kteri ted blaboli o tom, ze ti a ti nejsou hodni naseho respektu, protoze jsou jineho nabozenstvi, kultury, sicialniho postaveni, sexualni orientace…akorat, ze jako spolecnost jsme jinde, nasili ubylo, ale to mysleni je stejne. “Ve jmenu” pseudo moralky.

@ai30 operace trans lidí budí emoce, ale nikoho netrápí, kolik peněz se utopí např. V pojišťovnou hrazené dovolené (alias komplexní lázně, neexistuje jediná studie, která by prokazovala benefit a jejich indikčjí spektrum je neuvěřitelné)), odběrech “sousedka měla a já to mám určitě taky”, případně “já mám nárok”, “ATB s sebou preventivně na dovolenou” atd. Jenže mluvit o tomhle plýtvání ve zdravotnictví není tak sexy, jak říkat, že trans žerou oeníze chudákům onkopacientům🙈