Ložnice v patře a dvě malé děti
Ahoj maminky,chtěla jsem se zeptat,zda některá z Vás má také dvě děti po sobě (já budu mít 20 měsíců a novorozeně) a máte ložnici v patře.Jde mi o to,jak to děláte přesuny nahoru a dolů..
Moc děkuju.
Dcera 17 měsíců si vyleze i sleze sama. Takze za mně to do porodu natrenovat.
Budu mit vetsi vekovy rozdil ale urcite prvne pomuzu mladymu a pak snesu mimco po pripade naopak.Zaroven je brat nebudu se bojim ze by to mladymu podjelo a ja bych ho s mimcem nechytla.
Já teda nevidím problém, každé zvlášť přece 😀 Můj starší už teda chodí sám a mimčo nosím, ale jiné řešení nevidím.
My už trénujeme, ale přeci jen sám to ještě nesleze a když, tak to "smrdí" pádem. Právě jsem se ptala kvůli tomu, jaké je nejlepší řešení. Budeme se stěhovat do horní ložnice, která je dostatečně prostorná, ale ty schody jsou jediným háčkem. Koupila jsem ty zábrany, jak dolů, tak nahoru, jen se bojím, co bude prvorozený dělat mezi tím, co snesu mimi. Poslední dobou totiž strašně rád skáče z gauče a tak...A na spaní přes den dáváte mimi nahoru nebo spí v obýváku?
Mám děti 13m od sebe a ložnici v patře...zábranu jsme dali jen dolů, nahoře mě přišla zbytečná vzhledem k tomu, že chodíme nahoru jen spát 😃 Ze začátku jsem je oba snášela postupně, ani to jinak nešlo, když malej ještě neuměl pořádně po schodech lízt 😃 pak jsem chodívala za ním, když lez nahoru nebo před ním, když lezl dolů a mimino jsem měla na ruce..od 1,5roku po schodech už chodí sám, že se drží zábradlí....malým prostě věřím, člověk nesmí moc myslet na co, co by se mohlo stát a hlavně vždy zachovat klid.
@haniik1 tak my zábranu měli jen nahoře, dole jsem naučila, že nesmí (obě děti to pochopily velmi rychle). A jinak, celou dobu, co poneseš mladší ze schodů se starším komunikuj, mluv na něj. Já jsem je naučila čekat u zabrany. A miminko spinkalo v kuchyni, máme jí oddělenou od obýváku.
A co pořídit nosítko nebo šátek, dát do něj mimčo a větší vzít za ruku? My bydlíme ve 4 patře bez výtahu, tak jsem takhle chodila na procházku. Dole jsem dala mimčo do kočáru a pokračovali jsme.
@fifina86 Raději jsem pořídila i dolů, protože slovo nesmí u nás nějak nefunguje, zatím. Má hroznou radost z toho, když uteče do předsíně (jsou to dveře vysouvací do stran, které se nedají zavřít) a hned nahoru. My to oddělené nemáme, tak uvidím, jak moc bude prvorozený malýho rušit...zase nevím, jestli s každým spaním dávat nahoru.
Jo a holky,to prvorozené jste měly v malé postýlce?Já chci dát totiž syna do té větší,dětské.Tak jestli to je dobrý nápad.
Já mám rozdíl 2,5. Ze začátku jsem chodila s každou zvlášť. Pak jsem se naučila brát malou ve vajicku. Vajíčko mám na ruce,malá jde prede mnou a jistím ji.
@haniik1 jj,ja mam zkusenost,ze naucit to jde,chce to duslednost ;) Kazdopadne az na tebe bude starsi cekat,opravdu ma nej celou dobu mluv,pomuze ti to udrzet pozornost.
A mladsi zvladl spat za pritomnosti starsi do cca 2,5 mesice. Pak kdyz usnul pri kojeni nebo na nej slo spani,tak jsem ho davala do jine mistnosti
Mam deti 2,5 roku od sebe, schodiste fost ztrme.. Zabranu nahore i dole...syna bCh nahore samotneho nenechala..bohim se. Ze by se o zabranu silou oprel nebo se ji snazil prelezt...vetsinou je vecer doma manzel a o ditka se podelime, pees den jsme dole, obcas pro neco nahoru vybehnu sama....jinak nahoru sami jdeme takto..dcerka na ruce, syn za ruku o schod nade mnou, jistim ho i zezadu....dolu..nejdriv syn za ruku, pak dobehnu pro dcerku v postylce.....nahore jem spime a mame obleceni...ale zijeme dole v dome..
@haniik1 Ta já mám teda zatím jen jedno dítko, ale dělala bych to tak, že starší schody sjede po zadku. Tak to dělali doma se mnou 🙂 .A mimčo dávám spát do ložnice.
My naučili malého od cca 8 měsíců, jak slezat schody. Pěkně na bříško a nožičkama dolů po schodech. Raději naučit schody zvládat než řešit případně úrazy z nepozornosti.. Podotýkám ty naše schody byly venkovní nechráněne.. Pád z prvního schodů by byl cca 2,5metru..
@novamamina On nějak po zadku nechce -zásadně jako máma po dvou 🙂. Ale snad to je jen otázkou času, kdy bude chodit opatrněji 🙂
@marketa11112 Cesta nahoru mi přijde snadnější, než dolů. To chodí moc hezky. Uvidím, asi spíš budu mít mimi ve vajíčku a syna budu jistit. Ale zvládnout to nějak musíme 🙂
Ve 20m uz by mel prcek umet chodit po schodech, ne?
A kdyby tedy ne, kazdy dite je jiny 😁 tak mimi do jedny a skoro dvouletaka za ruku.. ale tedy me stejne tohle prijde divny.. kdyz je spunt doma, tak by se mel umet sam pohybovat po dome.. chapu sklep a pudu .. ale schody, ktere se denne vickrat vyslapnou, tak uz by mel zvladat.. a tahat se doma s vajickem, ouu ...
@lalen1 On to zvládá,ale rozhodne ne tak,aby po těch příkrých schodech mohl lítat sám,to by byl hned dole. Navíc jsme teď bydleli dole,tak zase tolik se toho po nich nenachodil.Jen si pamatuju,jak mě po prvním císaři to břicho dlouho bolelo a čeká mě druhý,tak se snažím vymyslet co nejsnazší varianty přesunu.Kazdopadne každého názor...
@haniik1 ani muj syn ve 20 mesicich opravdu nezvladl nase silene prikre schody.. i dnes ve trech letech je zvlada jen za ruku.. tedy s naší pomoci, sam nee....a i bych se bala ho tam poustet samotného, aby se mi neprizabil.....takze te chápu.....my i dnes zijeme proste dole, nahoru s detma chodíme az vecer, přes den vybehnu jen sama v pripadne nutnosti.....dole mam malou skrinku na obleceni deti, abych nemusela pro vse nahoru....

@haniik1 mame tak (deti 21mesicu),starsi v te dobe chodila,drzela se zabradli a ja sla pred ni (otocena na ni) a mladsi v ruce a jistila jsem ji. Pripadne “jezdila po zadku”. A nebo jsem snesla druhatko a pro prvorozenou se vratila.Casem jsem nosila i obe najednou.Neni to zadny problem ;)