icon

Lze se na Koníku bránit okradení ze strany prodejce?

luke0111
16. led 2015

Ahoj,
přítelkyně zakoupila a řádně zaplatila od prodejkyně manduku. Bohužel manduka nikde, peníze taky ne a prodejkyně a web mlčí. Kdyby to byla pár korun, tak mávnu rukou, ale 1900Kč ... Máte nějaké zkušenosti s tím, jak to řešit?Díky

marecekavendulka
16. led 2015

zkus napsat adminovi..hodně zdaru,at to podvodnici neprojde

lrg
17. led 2015

Web je jen zprostředkovatel, bránit okradení lze asi jen nakupováním u ověřených maminek. Zkuste policii.

nov777
17. led 2015

Teď už s tím asi nic nenaděláte. Na policii je to malá částka. Přístě u dražších věcí doporučuju osobní převzetí nebo dobírku (sice ani ta dobírka není záruka, že v tom balíčku něco bude, ale šance je větší). Zkuste opakovaně otravovat mailama. Jednou jsem měla klienta, který nezaplatil a každý měsíc jsem mu psala urgenci. Zaplatil z ničeho nic po tři čtvrtě roce. 😅

mariti
17. led 2015

Mám bohužel podobnou zkušenost. Ano - možnosti jsou omezené, a to tyto - komunikovat s adminem, napsat hodnocení prodávající, ať se to alespoň příště nestane jiným a hlásit PČR. Pokud ji udá více lidí a součet částek bude více než 5 tisíc, tak se to už řeší. Ale je to samozřejmě nadlouho. Taky je mi z toho dost smutno.

tulikiss
17. led 2015

je to des..... pred casem tu psala jedna maminka tohle, muzete to zkusit, treba to pomuze...
https://www.modrykonik.cz/forum/volne-diskuze/jak-napalit-podvodneho-prodejce-na-internetu/

matous24
17. led 2015

Rozhodne zajit na policii... Mozna to udelala vice lidem a i ti se prihlasi... Mne se to stalo na sbazaru... Bylo to 1500... Nakonec bylo pres 40 poskozenych a pani je uz trestne stihana... Za nedlouho bude mit soud, kde si kazdy pozada o nahradu... Je to sice temer rok a penize jeste nemam, ale snad to tu mrchu odradilo od dalsich podvodu... Hodne stesti... 🙂

1velrybka
17. led 2015

Mně se stalo jednou to, že jsem zboží poslala dříve, než dotyčná osoba poslala peníze. Zboží potřebovala do určitého dne a peníze by dorazit nestihly. Nejednalo se o velkou částku, už ani nevím, kolik to bylo, asi tak 250 Kč? No a samozřejmě peníze nedorazily, nejdříve spousta výmluv a pak už bylo vyloženě vidět, že peníze poslat nehodlá. Po pár měsících (kdy už bylo jasné, že výmluvy jsou opravdu výmluvy) mi došla trpělivost a paní jsem si našla na Facebooku. Podle fotek a jmen jsem zjistila, kdo z jejích Facebookových přátel by jí měl být opravdu blízký a napsala jsem jim zprávu. V ní jsem napsala, že je prosím o pomoc v té mé situaci, kterou jsem popsala pravdivě od začátku do konce. Slušně, bez urážek a nadávek. Prosila jsem je, jestli by s danou osobou mohli promluvit a poprosit ji, aby mi peníze poslala. Nebyla to sice velká částka, ale šlo mi o princip. Z asi 3 oslovených lidí se mi ozvala její sestra (netušila jsem, že je to sestra) a napsala mi, že to s ní není jednoduché, že si často vymýšlí atd. No a za pár dní mi (sice s urážkami a nadávkami v sms zprávách) peníze přišly na účet.

inkognita
18. led 2015

Mohla by jste mi prosím napsat přezdívku maminky do zpráv? Plánuji nákup a nerada bych natrefila zrovna na ni. Děkuji !