icon

Malování obrázků na stěnu pokoje. Jaké barvy použít?

pavlinka3
12. pro 2009

Ahojky koníkovky.
Potřebuju poradit od zkušenějších. Chceme v dětském pokojíku namalovat na zeď obrázek. Šablonu už máme, ale nevím si rady s výběrem barev. Přesněji tedy jaké barvy použít. Čím se vlastně na tu stěnu maluje? 😕 Jaké barvy používáte? Jak jdou pak případně přemalovat (odstranit). Prostě na co si dát pozor a tak.
Díky za rady 😉

rioko
12. pro 2009

obtahovala jsem fixou na CD - dá se prý pak lihem dostat dolů a přemalovat, obrázky jsem malovala normálníma barvama na zeď - koupila jsem základní a pak jsem je různě namíchala, bílou jsem měla Primalex a barevné tónovací barvy na zed, to je jedno jaké, mají jít taky přemalovat

martimarti
12. pro 2009

Aho rioko, koukám do tvého albumu...to jsi malovala ty sama? 😕 😕 To je parádní, ten krteček prostě nemá chybu 😉 😉 a i ty ostatní kresby jsou kouzelný 🙂 🙂 🙂
Na to jsou nějaké šablony? A kde se dají sehnat?

rioko
13. pro 2009

marti podle šablon, je to teda i tak paplačka ale výsledke stojí za to, Vojtík ty obrázky má moc rád a na kretečky chce sahat a směje se na ně - šablony mají na predlohy.sk

martimarti
13. pro 2009

Rioko, díky...už to hledám, ale jak se znám... ☹ ☹ ☹ zvlášť když píšeš, že je to piplačka. Já nejsem trpělivá, ale hlavně nejsem manuálně zručná, takže se asi jenom podívám 😉 😉

rioko
14. pro 2009

marti dají se tam najít i méně složité a pracné obrázky, to bys určitě zvládla 😉

aleachim
14. pro 2009

rioko, klobouk dolů, vypadá to úžasně. Já bych si na to určitě netroufla.

rioko
14. pro 2009

aleachim díky ale fakt to není až tak těžké - ale mě to i bavilo, to víš, jako učitelka ve školce jsem docela tvořivá a i mi to na mateřské chybí, s Vojtíkem toho moc zatím nenatvořím 😀

marselina
14. pro 2009

tak já teda nejsem vůbec zručná,tak jsem si to nechala namalovat od jednoho staršího pána.
máme tam pooha a jeho přátele,myslím že mám fotku v albu.

dukie
14. pro 2009

Holky... já k tomu můžu poradit to, že úžasný barvy jsou na tohle Swing color (nebo tak nějak), páč narozdíl od Primalexu mají prakticky stejnou barvu jako mokré i jako suché (Primalex mokrý je tmavý, schnutím světlá...). Takže prostě když malujete, tak víte, jak ta barva bude vypadat po zaschnutí (zvlášť užitečný to je, pokud si barvy mícháte - chcete růžovou a mícháte z bílé a červené atp.).

Další tip - předlohy není zas až tak nutný kupovat, z mého pohledu jsou to zbytečně vyhozené peníze. Stačí si najít někde na webu vhodný obrázek, uložit si ho na disk a třeba v programu "Malování" (běžně pod Windows v příslušenství) si ho zvětšit na takovou velikost, jakou chcete, (při náhledu tisku to uvidíte... na kolik A4 to vyjde) a vytisknout, jednotlivé A4 k sobě slepit a obrázek vystříhnout a tužkou obmalovat na zeď... a pak ho po kouscích rozstříhat (jakože si třeba vystříhnout ruku, přiložit ji tak, jak patří, k obrysu, který už máte na zdi... a obmalovat zbytek ruky, těžko se to popisuje, ale snad chápete)... No a pak už jen vybarvovat... ty lihové fixy na obrys jsem taky slyšela, že jsou O.K., ale nezkoušela jsem (obtahovala jsem normální černou barvou na zeď - piplačka, ale dalo se to). 🙂

dukie
14. pro 2009

Já takhle dělala tohodle hrocha: https://www.modrykonik.cz/album/view.php?vImage... Kvalitu fotografie snad omluvíte, použijte trošku představivosti. 😀