icon

Mám kontaktovat kolegu z práce přes email?

23. črc 2023

Delší dobu k nám do práce chodí jeden pohledný a příjemný muž. Přes kolegy sem se dozvěděla, že v práci máme hezké (nechci nazývat skrz název povolání, nevím kdo si to přečte), o pár týdnů později zkoušel přes kolegy se o mě něco dozvědět, nějaký kontakt. Pak jsme se dlouho neviděli, nemáme pravidelné směny, ale v tomto týdnu jsme na sebe narazili, něco potřeboval a tak jsme prohodili i pár slov a zasmali jsme se, pořád opakoval že sem nejhodnější a co mi je dlužný. Tím jak potřeboval tisk, kdy po chvíli přišel znovu že to potřebuje ještě jednou vytisknout, sem získala jeho email, kde níže měl v komunikaci i další tel. kontakt. A já teď přemýšlím. Byla to z jeho strany záminka? Mám se mu ozvat? Popřípadě z mého firemního emailu aby si neřekl že máme dodržovat gdpr? Přes sociální sítě ho asi kontaktovat nechci. Jak byste se zachovali vy?

Strana
z2
jaaoni
25. črc 2023

Klidně bych mu napsala. Štěstí se má chodit naproti ☝️

nefertiti20
25. črc 2023

Sociální sítě nemá ?

zanett
25. črc 2023

Reknu ti to z pozice zenske, ktera ma neco za sebou (je mi 40) a ktera musela polibit hodne zabaku, nez nasla sveho prince;

Chlapa bych uz nikdy neuhanela. Nikdy! Protoze ja jsem to v zivote nekolikrat udelala (protoze prece mame empancipaci a i zena muze pozvat muze na rande a bla bla bla) a vzdycky to dopadlo stejne; nekteri se treba chytli a na rande se mnou sli, i opakovane. Ale nikdy jsem z jejich strany necitila opravdovy zajem. Bylo to vzdycky takove to; 'Pozvala me na rande hezka zenska, tak co bych nesel. Ale byt s ni prece nemusim'. Jakmile se objevila zenska, o kterou meli OPRAVDOVY zajem, tak se mohli prerazit, jen aby jim nefrnkla a i nejvetsi stydlini meli najednou spoustu kuraze ji oslovit a nekam pozvat.

Dle me zkusenosti se osmeli i ten nejvetsi stydlin, POKUD MA ZAJEM. Jedna terapeutka mi kdysi rekla pravdivou vec; #pokud ma chlap schopnost najit si praci a bydleni, ma i schopnost pozvat zenskou na rande. Pokud ji nezve, nema dostatecny zajem'. To se mi potvrdilo. Zadnej chlap nerekne, ze se stydi jit na pracovni pohovor. Tak proc se stydi pozvat zenskou na rande?

Pokud nema zajem tento, bude mit jiny, ale uz nikdy bych se nikomu nevnucovala. Neslapes si tim po stesti, Prave naopak; davas prostor nekomu, kdo bude mit opravdovy zajem a projevi ho.

Tady na Konikovi je videt, jak tyhle vztahy dopadaji; zenska chlapa pozve na rande, jemu se moc nechce, ale nema nic lepsiho na praci, tak jde. A pak takova zenska musi planovat a organizovat kazdy dalsi krok v tom vztahu (spolubydleni, zasnuby, svatbu - pokud k ni dojde), pritom uz od zacatku bylo jasne jedno: on nema zajem.

victress
25. črc 2023

škoda, že se tu nevyjadřují i nějací muži, my jsme tu moc jednostranné...

zanett
25. črc 2023

@victress tak ono by zalezelo na tom, jaci chlapi by sem prispivali. Alfa samec, ktery nema problem sbalit zenskou, by rekl, at jsou zensky trochu tajemny a neserviruji se chlapovi na stribrnem podnose, protoze mu tim kazi radost z lovu. Naopak nejakej neschopnej nouma by zase rekl, at zensky klidne udelaji prvni krok. Logicky, protoze nouma podpantoflak potrebuje popostrcit, nebo rovnou se nechat sbalit. Ta ruznorodost je videt i na zenskych tady v diskuzi; je tu tabor tech, ktere to nechaji na chlapovi a pak tech, ktere se nazyvaji 'drzkami'😳, ktere chlapa klidne bez okolku sbali. Kazdy bude pritahovat jiny druh cloveka. Ja o sobe nikdy nebudu mluvit jako o 'drzce', ani ve srande, na to se mam moc rada a jednam se sebou s uctou a ocekavam chlapa gentlemana, takze nejakej nouma, co se necha sbalit, by me nebral a nekteri jini to holt maji obracene. Gentleman asi nebude tihnout k zene, ktera o sobe mluvi jako o 'drzce' a nouma naopak neuspeje u krehke kvetinky, ktera hleda alfa samce. Otazka je, jak je na tom zakladatelka. Kazdy k svemu.

veronikav31
25. črc 2023

@zanett já se drzkou nenazývám,vůči sobě mám úctu.Ale nechat se sbalit alfasamcem,který střídá holky jak ponožky,protože nedokážu oslovit kluka co se mi líbí taky nemám v povaze.znam jednoho "alfasamce" co se mě zeptal zda si dáme kafčo,tak jsem napsala že jo-myslela jsem kavárnu,než jsem stačila cokoliv říct tak psal,že je na cestě... po kávě jsem ho vyprovodila,šel jen po sexu,což mi při vaření kávy sdělil.na vaření,buchty a cestování jsem sbalila jiného s nímž mám dvě děti 😁,v počátku byl opravdu nesmělý,byla jsem čerstvě po rozchodu a zrušené svatbě.od něj vzešlo to,že mám u něj přespat a už jsem zůstala, teď to bylo 15 let.

veronikav31
25. črc 2023

@zanett ono pod pojmem rande pro jednoho je kafe,pro druhého večeře při svíčkách,pro jiného sex. Tak co si vybrat? Pozvu-li spolužáka na kafe, protože jsme se x let neviděli,je to rande?podle mě není, protože je to jednou,ale pokud bysme se scházeli každý týden či 14 dní,již bych to jako rande viděla. Co vy?

zanett
25. črc 2023

@veronikav31 Tak ne kazdy alfasamec je devkar. Alfa samec (alespon v tom puvodnim vyznamu, nez byl zprofanovan) je maskulinni typ chlapa, ktery oplyva tradicne muzskymi atributy. Napriklad muj dedecek byl alfa samec, ale nebyl to zadny devkar. Rozhodny, akcni, rovny chlap, ktery se nevyhyba zodpovednosti, umi se postarat o rodinu atd atd atd/ Ted muzes namitnout, ze i ti neprubojni podpantoflaci se umi postarat atd, ale ten rozdil je snad zrejmy, ne? Rozhodny chlap, ktery vi, co chce a jde si za tim, neni totez, jaky nerozhodny nouma, ktery neni schopen se rozhoupat ani k tomu, aby pozval zenskou na rande.

Nebo! To i muze byt alfasamec, ale proste, kdyz ho zenska nebere, nebude ji nikam zvat. Kdyz ho ale pozve sama zenska, treba ji neodmitne, bohuzel to ale jeho zajem o ni nutne nezvysi. Prave naopak.

Jako je mi jasne, ze jsem tala do ziveho, protoze nikdo nechce slyset, ze ma manzela podpantoflaka, ale co si budem; tady na Konovi i jinde je krasne videt, ze nerozhodnych, nesmelych podpantoflaku, ktere musela sbalit pritelkyne/manzelka, je vsude plno. Kazdy podle sveho gusta.. Ja uz bych takoveho nechtela. V mladi jsem si s takovymi uzila dost, rada je prenecham nejakym slecnam generalkam, ktere potrebuji o vsem rozhodovat a chlapa si samy sbali. Mne uz dlouho neimponuje chlap, ktery neni schopen se k necemu rozhoupat a ma nadelano v gatich pri predstave, ze me zve na kafe. Nebo ma takovy komplexy, ze si mysli, ze by na me nemel (to je snad jeste horsi. Arogantni blb s nabubrelym egem je hruza, ale porad je s nim lehci vyjit nez s nejakym chudaakem, ktery ma komplexy, neveri si, neumi se rozhoupat atd...vubec nevim, co by me na takovym melo pritahovat).

PS. Nekde v nejake diskuzi jsem tu nedavno cetla velmi pravdivy prispevek, uz nevim, od koho. V te diskuzi si zakladatelka stezovala, ze je manzel obezni a uz ji nepritahuje. Nekdo ji tam oponoval, ze si to casto zensky delaji samy; vykrmi si chlapa doufajic, ze on jim neplachne jinam (nebo by ho jina nechtela. Kdo by chtel tlustyho chlapa, ze?) a pak placou, ze maji doma linyho tloustika. Takhle nejak podobne to vidim s tema podpantoflakama, ktery musela zenska sbalit; zenska je cela udelana z toho, ze si sama sbalila noumu, kterej ji nikam neutece (ani by to neumel, nekoho sbalit), ale po letech si stezuji, ze maji doma chlapa, kterymu museji vsechno nalinkovat, protoze on sam nic neudela. JJ, delaji si to ty zensky samy. S alfasamcem by mely konkurenci (o ty je vetsi zajem, nez o noumy), tak si vyberou noumu a pak se divi, ze maji na hrbete vsechnu starost o vsechno.

zanett
25. črc 2023

Jinak, teda, precetla jsem si prispevky zakladatelky jeste jednou a nemam pocit, ze ten jeji objekt zajmu by byl nouma, spis na me pusobi jako nekdo, kdo o ni nema moc zajem. Rad si od ni necha polechtat ego, a treba by s ni sel i na rande (kafe atd), kdyby ho pozvala, ale z toho, co napsala, se neprojevuje jako chlap, ktery by o ni nejak zasadne stal. Treba se pletu. Bylo by fajn, kdyby nam dala zakladatelka vedet, jak se to vyviji.

glitterglue
Autor odpověď smazal
veronikav31
25. črc 2023

@zanett spíš bych označila tvého dědu za gentlemana dřívější doby.
No, jenomže i z noumy se může vyklubat pěkný blb. Mám takového kamaráda,který ač byl celý život nouma se změnil v násilného blba.
Mě osobně se tlustý chlap nelíbí,tak podle toho doma vařím a sportujeme,žádného mladíka taky nemám doma,nic mu linkovat nemusím, uklízí i mi pomáhá s dětmi.Jinak základ chování u chlapů je samozřejmě v rodině.

veronikav31
25. črc 2023

@zanett a třeba zakladatelka na kafi zjistí,že je to psí čumák a nemá si s ním co říct.kolikrat se stane,že může mít i fajn kamaráda.vsak nemusí spolu jít hned do postele,ne?

zanett
25. črc 2023

@veronikav31 Ne, nemuseji spolu jit hned do postele. Akorat jsem mela dojem, ze zakladatelka hleda partnera a nikoliv kamarada. Ale mela by radeji pocitat s tim, ze to s nim treba nedopadne (pro sichr) a nemalovat si hned ze zacatku vzdusne zamky.

veronikav31
25. črc 2023

@zanett myslela jsem to tak, že pokud nepřeskočí jiskra,tak ten kluk může mít zajímavého kamaráda.vzdusne zámky se nedají malovat nikdy,zajít na kafe,nic očekávat nelze,buď bude další kafe nebo nebude

autor
2. srp 2023

Dnes přišel na schůzku zase a přinesl mi lahev vína, jako poděkování, ještě za ten předešlý tisk.

veronikav31
2. srp 2023

Nějaká schůzka už proběhla? Napsala jsi mu?

levandule_k
2. srp 2023

Tak to byste si to víno měli vypít spolu❤

nazka
2. srp 2023

No tak šup, napiš mu 🙂

Strana
z2