icon

Mám pocit, že po porodu ztrácím bezdětné kamarádky

slunickova123
27. črc 2015

Ahoj maminky, od te doby, co jsem na MD ( cca 1,5 roku), mam pocit, ze nejak prichazim o zatim bezdetne kamaradky z drivejska. Drive jsme se schazely, nyni se vzdy musim ozvat sama, abychom domluvily nejaky sraz, ktery treba ani nevyjde. Mrzi me to, asi si mysli, ze se muzu bavit jen o mem diteti a nic jineho me nezajima, ale to neni pravda, udrzuju si sve konicky, cestujeme, od zari jdu na maly uvazek do prace. Je mi to lito, ale uz nevim ...nebavi me se porad vnucovat a pripominat se...kdyby mely zajem , ozvaly by se preci sami, ne? Schazim se ted hlavne s holkama, co maji take dite, ale o ty ostatni nechci prijit a trapi me to. Co s tim? Asi mi moc neporadite, ale treba to ma nekdo podobne.....

Strana
z2
maudn
30. srp 2015

@karlajasmine no teď si přesně popsala, jak mě všechny mé tři tehu vždy bezdetne kamarádky pozvali někam, kde se kourilo snad i ušima, tak jsem se vždy omluvila a zároveň mi to přišlo bezohledne ale bezdetny to asi nepochopí

pigpeppa
30. srp 2015

Ahoj, považuju za přirozenou součást života, že do něj lidé přicházejí a zase odcházejí, i když se to jevilo jako navěky. Například rozdíl mezi mnou a mými kamarádkami se začal jevit celkem brzy po porodu jako propastný, navrhovaly termíny srazů pro mě jako matku nereálné, na místech pro mě nemožných, taky se naše debaty staly bezcennými, protože to, co jsme doposud řešily, jsem přestala stíhat sledovat. Ačkoli jsem nikdy nevyhledávala a nevyhledávám debaty o dětech, pouze pokud se někdo sám zeptá, najednou nebylo co řešit. Můj život byl zpočátku omezený jen na domácnost a dítě, kamarádky to brzy začaly brát tak, že mě nebudou zvát, protože stejně nemůžu nikam přijít, a že pokud budu chtít nebo moct, tak se ozvu sama. Podobný osud měla moje přátelství s kamarádkama, který děti mají, ale jsou starší nebo mají hlídání, takže kamarádky jsou už v práci nebo mají i jiné zájmy, kde se sdružují. S jednou kamarádkou nějak vyšuměly dlouholeté vztahy, protože má jiné názory na výchovu dětí a považuje mě za špatnou mámu. Zase mi rodičovství přineslo nová přátelství, stejně hodnotná, jednu kamarádku jsem poznala v porodnici, další na fb skupince maminek z našeho města a pak složitou cestou jednou skvělou babu, o deset let starší než já, potkávaly jsme se na různých tématických skupinách, až jsme zjistily, že bydlíme kousek od sebe. Tyhle tři kamarádky mi stačí, nahrazují mi kontakt se světem, mají stejné názory jako já, takže ze mě nedělají pitomce, protože nosím v šátku, používám látkové pleny a dávám dětem prostor pro poznávání sebe samotných (v řeči mé asiještě kamarádky je to laxnost).

celasapremenim
30. srp 2015

@lu777 ani nie, zeby som zabudla, ale ze uz som bola v takom fajn vypiplanom mode a buch ho spet do riekaniek:D v pohode je to ale, az sa divim
nejak som nemohla zabudnut, lebo okolo mna furt same babatka:D vsetky kamosky mam tak v priemere o sest rokov mladsie :D

lu777
30. srp 2015

@celasapremenim tak to jo, okolo mě měly děti hodně ve stejné době nebo dřív...
takže když přišla kámoška, měla dvě malé děti a odcházely tak jsem se nabídla, že vezmu jedno na wc a tam mě hodně překvapilo, že má plenku 😀 😅 (v 1,5 roce, takže naprosto normální, jen já z toho fakt vypadla)

Strana
z2