icon

Maminkou na jaře 2010 II. Přidejte se

elitera
11. bře 2009

Chystáte se na mateřství cca za rok? Přidejte se 🙂

aerin
6. led 2010

tak mne to teda va a to dost 😀 😀 😀

ja toho nelituju, bylo to s V., tak je mi fuk, ze to bylo brzo🙂

milmic
6. led 2010

Já to myslela obecně Aer.
Ono je něco jinýho, když máš dlouhodobej vztah a něco jinýho jsou ty dnešní mladý děvčice. Alespoň tak to vidím já.

aerin
6. led 2010

dnesni mlady devcice, ty mluvis, jako by ti tahlo na 40😀
ja teda nevim, ale rekla bych, ze stejne jako zacinaly nektery holky v 15 driv, je spousta holek, co si i ted pocka...to je podle me az moc velky zobecnovani😉

a hlavne na me zas nechod s hroznyma mestskyma detma, pac ja jsem mestsky dite a kdyz mluvim o holkach, co si pockaj, myslim tim ty mestsky, pac jiny neznam🙂

milmic
6. led 2010

Ono aji u nás na dědině si v tomto holky myslí, jak budou strašně dospělý, když na to vlítnou.

Sice mi netáhne na 40 😀 ale žiju až příliš jinak na to, abych tohle pochopila prostě.

tiburcia
6. led 2010

aer jestli jsem to dobře pochopila tak to bylo dřív než v 16? nebo co ti furt tak předhazují a dávají tě za vzor 😀

milmic
6. led 2010

Abych nebyla špatně pochopena, tak Aer nic nepředhazuju. Je to čistě každého věc.

Jen jsem řekla svůj názor na tyhle zálěžitosti, ale každý to cítí jinak. 😉 A v tom je to hezký. 🙂

aerin
6. led 2010

mil, co tim myslis, ze si zila prilis jinak? ja si teda rozhodne nepripadam jako nejaka lehka holka jen proto, ze jsem zacala v 16, pred V. jsem se s zadnym klukem ani nelibala, nikdy jsem nekourila, nikdy jsem se neopila a vzdycky jsem byla az moc slusna, proti svym vrstevnikum

no nic, asi jsem tema hormonama precitlivela a beru si to osobne, ale aspon me to donuti jit se konecne ucit...

tibu, ne, bylo mi 16 a pul

herminka
6. led 2010

Jojo, taky bych chtěla, aby děti nezačínaly se sexem v 16, ale třeba ve věku jako my s manželem 🙂

Kdybych znala kontryhel, tak HA asi neberu nikdy. Primárně jsem ho začala brát kvůli bolestem, a to skoro ve 24 letech (antikoncepční účinek byl vítán, leč nebyl hlavním důvodem). Vyzkoušela jsem totiž do té doby všechno možné (krom kontryhele 😀) a byla jsem zoufalá a nevěděla, jak bych zvládla v práci stát 10 hodin na nohou s MS bolestma, které jsem mívala.

Mil, podle statistik nezačínají dnešní "děti" tak brzo, jak se zdá, pořád je to tuším okolo toho 18.-19. roku. Holky mají pravdu, pořád jsou tací, kteří začnou i před 15. rokem a jiní, co čekají do vyššího věku nebo "dokonce" až do svatby.

tiburcia
6. led 2010

mě to jen zajímá 😀 😀 😀 😀 holky každý to má jinak.....já jsem m potkala v 15.... a dlouho jsem se rozmýšlela jestli jo nebo ne.....a nakonec si myslím,že jsem se rozhodla správně...protože jsme spolu zůstali a už jsme manželé 😀 😀 😀

je mi jedno kdo, kde, kdy, s kým, v kolika...to je každého věc 😉

andelka
6. led 2010

Jako já též nelituju, že to bylo zrovna s tím dotyčným. Jen dneska to vidím zpětně jinak - nemuselo to být vůbec.

Celkově si myslím, že není třeba na to spěchat. Ale pokud se tak stane, tak by bylo fajn, kdyby to bylo jako u Aerin, že jsou (a byli) oba zodpovědní a že to vyšlo v dlouhodobý vztah.

Já si třeba neumím představit, že bych s někým začínala vztah sexem, nebo že bych třeba v 18ti měla za sebou x sexuálních partnerů. Přišla bych si divně.

milmic
6. led 2010

Aer, neber si to osobně. Netvrdím přece, že ty jsi špatná nebo zlá.

A jak říká Tib je to každého věc. 🙂

herminka
6. led 2010

Holky, napsaly jste to hezky - Aer, Tibu i Andělka.

A dnes podruhé musím napsat, že každý to má jinak a že jsem spokojená s tím, co mám 🙂

milmic
6. led 2010

Jo s tím taky souhlasím. Každý je jiný. 😉

estrellita
6. led 2010

chaar: naprosty souhlas, urcite ne pro srovnani pleti (jako se v mych 16 doporucovalo), ani pro upravu cyklu, ale jako antikoncepcni metodu fakt nevim ☹ ale taky doufam, ze ji nebude dlouho potrebovat jako ja 😀

aer: taky jednu posilam - plesk 😀 ale kdyz to nepomaha, tak proc te pleskat, treba se ti to tam pak pred tou zkouskou vynori 🙂))

mil: jako ze jsi kacenu dostala tyhle Vanoce? 🙂

milmic
6. led 2010

Estrellko, jo. Pravá nefalšovaná dřevená na provázku na kolečkách. 😀

andelka
6. led 2010

hermi: Máš pravdu, že ve skutečnosti se ten věk prvního sexu moc nezměnil, průměrně je pořád stejný(+-18let). Ale já bych radši, aby se moje děcka do toho průměru dostaly a nebyly příčinou jeho snižování 😀

tiburcia
6. led 2010

aer mě bylo 17 a tři čtvrtě 😀 😀 a to jsme spolu chodili skoro dva roky 😀 😀 😀 no blázni.....já jsem člověk, který by nemohl mít vztah na jednu noc....nebo střídat partnery...ke mě se to nějak nehodí....já jsem prostě nějak po těch dvou letech zjistila, že on je ten pravý a že budeme spolu...no a vyšlo to 😵 😵 😵

estrellita
6. led 2010

aer: uprimne,ja manzela potkat v te dobe, no tak to dopadne stejne 🙂 urcite to neni o veku, ale je jen malo paru, ktere se najdou tak mladi 🙂 a ja jsem taky mestsky dite, znam spoustu, ktere si pockaly, ale taky ty, ktere ne.
a predstavte si, ze jsem znala jednu holku, co spala s chlapama od 12 let, to uz je teda podle me fakt prilis. ale jinak si myslim, ze kdyz to neni holka "kam vitr, tam plast", tak proste proc ne 🙂 kazda jsem jina, a jedno neni ani horsi, ani lepsi, nez to druhe 🙂

Tak at ti to rychle leze do hlavy a neber si to tak 😉

herminka
6. led 2010

Estrel, ono je to těžko, protože samy víme, že HA sice na dobu braní srovná cyklus i pleť, ale pak je to třeba ještě větší pohroma něž dřív 😒 Ale myslím si, že i ti 16letí, pokud mají stálého partnera/partnerku (snad nikoho neurazím, ale známosti na jednu noc opravdu neuznávám a považuji je za blbost), můžou používat kondomy nebo Pharmatex.

herminka
6. led 2010

Andělko, taky bych byla raději, kdyby mé děti průměr spíš zvyšovaly 🙂

estrellita
6. led 2010

hermi: to urcite muzou, ale jen to neni tak pohodlne, jako na tyhle veci nemyslet, dkyz beres prasky. ale snad potencionalni dceru dobre vychovame, a bude zodpovedne pouzivat jine metody 😉

ja musim rict, ze prvni tri mesice po vysazeni HA byla plet silena, az se manzel ptal, co to tady mas ..... no vypadala jsem jako pubertak, dokonce se mi z toho delaly stroupky. a ted, posledni dva mesice se plet vratila do normalu, je uplne v pohode a ani pred MS to neni takove, jako pri HA.

tiburcia
6. led 2010

hermi no já bych do takové ochrany nešla....já jsem se bála mít v té době dítě...na střední, přede mnou vysoká....HA byla jediná spolehlivá...a to jsem se ze začátku bála tak, že jsme k HA používali i kondom...prostě panika 🤐

milmic
6. led 2010

Jo, Tib, to můj kamarád používá k HA ještě přerušovanou soulož. Taky panika, co kdyby náhodou....

andelka
6. led 2010

hermi: to už bych po nich chtěla moc ne? Ale překvapit by mohly 😀

Mně bylo 18 a dva měsíce - dneska si říkám, kam jsem dala rozum, ale tehdy... 😅

Kdybych potkala svého budoucího muže v 16ti, tak nevím teda. Asi bysme to vydrželi do svatby, protože bysme se asi bývali vzali dřív. a neměli bychom předchozí zkušenosti, které nás v tomto směru ovlivnily.

estrellita
6. led 2010

hihi, ja vam neco povim, prvni mesic po HA, jsem se strasne bala, ze to nedostanu, ze jsem tehotna, a to byla uleva 😀 pak druhy mesic uz jsem byla jen lehce nervozni a az ten treti jsem fakt verila, ze funguji 😀

herminka
6. led 2010

Noojo, naivka, no 😀 Trochu to posuzuji podle sebe, my jsme tyto metody používali, když jsme začínali (a přerušku k tomu, samozřejmě - té kombinaci jsem celkem věřila). Ale nebylo mi 16, nýbrž o 6 víc. Jsem opozdilá, teď to víte 😀

andelka
6. led 2010

No já nevím, ale kdybych měla mít takovou paniku, tak radši s nikým nespím 😕

Holky, kdo mi pro mého zodpovědného syna vychová zodpovědnou dcerku? Hlásí se někdo? 😀

herminka
6. led 2010

Jojo, Andělko, asi tak 🙂 Ke katolicky vychované zodpovědné dcerce pro Tvého syna se klidně hlásím 😀

herminka
6. led 2010

Furt si u Tebe na toho syna nějak nemůžu zvyknout, pořád vidím spíš holku 😀

tiburcia
6. led 2010

hermi no já se dítěte bála jak čert kříže 😀 😀 😀 naši by mě přizabili 😀 😀 😀

Strana