icon

Maminky "nestandardních" dětí. Poruchy komunikace

sisstin
28. pro 2009

ahoj holky 🙂 ráda bych založila pokec mamin, které mají jakýmkoliv způsobem "nestandartní" děti 😉 at už jde o opožděný vývoj, fyzické postižení či psychické 😉 ty denní starosti a radosti jsou přece jenom trošku jiné, než mají ostatní maminky "klasických" dětí a je dobré vědět, že v tom člověk není sám 🙂

syn má pravděpodobně vývojovou dysfázii s poruchou receptivní složky řeči, tudíž se u něj řeč nevyvíjí přirozeně jako u běžných dětí, zatím velmi málo rozumí, co mu kdo říká..jen odhaduje, nemluví vůbec... 😉 více zde https://www.modrykonik.cz/forum/show.php?vThrea... jinak je v podstatě jako běžné dvouleté dítě, co se týče projevů, sebeobsluhy atd. Ale stejně je to dost náročné...

takže maminky dětí s jakýmkoliv problémem šup sem 🙂

smardik
2. říj 2011

dobré ranko

@sisstin doufám že to tak s nočníkem bude, nějak to nehodlám hrotit a trápit ho, k ničemu by to nevedlo a snad mu to časem docvakne ale fkat myslím že se to naučí v jeslích a ne doma

Tomík jde od zítřka zas do jeslí, jsem ráda konečně se nají 😀 😀 😀

sisstin
autor
2. říj 2011

Bré ráno,

@dalea no tak to bylo jako u nás, Tygr taky ve 3l 2m 😝 @smardik jj, vždyt jo...taky jsem to nehrotila, hlavně jsem viděla, že u něj to prostě nejde..až byl ochotný si na něco sednout, tak jsme tak nějak začali 😉

no já počítám, co všechno budu muset koupit a docela mazec 😖 k narozkám ten Miniluk vyjde na 2200 Kč...ale to dostane od mý babičky tisícovky a od mamky tisícovku, takže to zaplatim z toho 😝 pak pro něj potřebuju ty zimní boty, to je necelých 1500 Kč..takže na to použiju tisícovku od babičky, kterou dostanu k svátku, co budu ted mít 😅 😅 😅 na MMB jsem vydělala 6 stovek a ještě jsem tam hodila toho debilního Bramboru, ten by se vydražit mohl, už se tady nedá skoro sehnat s tím kufříkem...to mi zaplati ten zimní Next 😝 no a nějaký dárky k Vánocům pořešim, ale to zas dostávám od babičky 2tis pro Tygra a 2 pro mě 😝 a od našich peníze pro Tygra a pro mě...no tak to snad nějak sesmolim a zbyde i nějakej dárek pro mě 😅 😅 😅 😅

smardik
2. říj 2011

@sisstin jo u nás to samé nejde to, to je síla co s těma penězma, já už zimu naštěstí pořešenou mám - má komplet z lonska ten je dobrý a bundu z lonska, letos jsem koupila ještě tu bundu Lindex, boty už mám takže hotovo. a dárky mám něco koupené: lego duplo - cars, sadu playdooh a 2 mašinky. ale Tom má ty narozky tak uvidím co dostane, pořád čekám na fotky garáží wader

sisstin
autor
2. říj 2011

tak já jsem hledala na netu ty hry od Granny, a naše logo je tam má nejlevnější....takže si je vezmu od ní a ještě to budu mít bez poštovnýho 😎

sisstin
autor
2. říj 2011

a Brambora už je potvrzenej za pětikilo, hurááá 😀 tak by se mohl vydražit za víc..mám to až do soboty...

smardik
2. říj 2011

@sisstin super za chvíli máš na dárky 😀 😀 😀

já dám asi dneska do aukce Hanyse, jen řve, vzteká se, řve, vzteká se a nic víc, dostal už i na holou a šel se vyvztekat do ložnice

leporelo
2. říj 2011

@smardik Nevím, ty naše mimoně by vydražila maximálně nějaká špionská organizace, protože NIC NEŘEKNOU!
U nás taky psycho den. M. vždycky něco provedl B. Takže nejdřív řve B., pak řvu já a pak řve M. A takhle to šlo pořád.

smardik
2. říj 2011

@leporelo já dávám do aukce Hynese, ten umí důležité slova - ham, mnam a ne a s tím si vystačí 😀 😀 😀 ale jinak den podobný, H něco vzal, provedl, žduchnul T a ten se rozeřval, vrátil mu to a řval H a řvali oba. byli doma od 16 hodin a měla jsem jich plné zuby že to tak řeknu, naštěstí oba spí

leporelo
2. říj 2011

@smardik 😒 Asi nějaké erupce na Slunci 😒

smardik
2. říj 2011

@leporelo asi snad se z toho vyspí, a do toho chlap má smrtelnou chlapskou nemoc - RÝMEČKU 😒

wsmoulinkaa
2. říj 2011

@sisstin ahojky zdravím 🙂
a od kdy je bez plen?? my je stále máme 😖 nezájem někam na něco chodit... děsný...

smardik
2. říj 2011

@wsmoulinkaa ahoj, u nás se taky plíny pořád nosí a to bude mít Tom tento měsíc 3 roky

wsmoulinkaa
2. říj 2011

@smardik no já si to taky říkám,že je budeme mít snad do tří..mě to osobně zas tak nevadí ale ty připomínky od babiček a dědečků 😝 😝 vopruz!
a jak to máte s jídlem, nelča sama lžicí nejí ještě polévku...jen vidličkou umí napichovat a jíst...lžíci otočí vyleje se jí to a pak se nas... a tříská s tím že jí to nejde..je pěkně vzdycky napruzená, to mě přestalo bavit tak ji polévku krmím 😝

smardik
2. říj 2011

@wsmoulinkaa jo řeči babiček mě taky serou, a měl by a proč ho nevysazuješ, od kamarádek i nech ho brečet, asi ho tam mám podle nich nutit násilím. zrovna včera mě pobavila moje babička-86 let, ptala se jestli jde Tom zítra do jeslí nebo už do školky a já že do jeslí, do školky s plínama těžko a ona že bude mít plíny do 18 😀 😀 😀 😀 😀

s jídlem hrůza, lžičkou vůbec, co zvládne napichovtkem sníst pár soust ale pak chce stejně napichovat nebo se nechat krmit, v jeslích ho krmí taky

ygreen
2. říj 2011

já teď tady u nás objevila luxusní sekáček a pořídila Tobimu skoro nový a nenošený trička s dlouhým i kr. od George, nextu, hafo mikin, malý krásný next třičko z ptáčkový kolekce a vše po 45,- Ještě kalhoty a tepláky a jsem spokojená.

sisstin - tak nekupuj ty superfity, jsou děsně drahý. Podle mě pokud nepojedete na hory tak stejnou službu udělají nějaké baťovky s x-texem

smardik
2. říj 2011

@ygreen já loni měla jen elefanten z deichmanu a stáli taky přes 1 000 Kč ☹ ☹, superfit pro Hanyho ted 1098 takže to vyjde na stejno, v Bati klukům boty nekupuju nemám s Batou dobrou zkušenost

wsmoulinkaa
2. říj 2011

@smardik tak to máme podobné 😀 jooo taky jsem to říkala...že je do 18 nácti mít nebude 😀 však na to přijdou,dáme jim čas. Já to jeden den zkusila no spíš půl dne a nevydržela jsem to...dávala jsem ji kalhotky a furt dokola ji říkala čůrat na nočník, a stejně to měla v kalhotkách...když jsem ji tam dala a koukala při tom na tv tak se tam vyčurala ..asi nevědomky..pak koukám ona slezla a rukou se v tom pláácala 😠 😉 no tak jsem ji plácla a řev že...a vztek že 😝 no toto na mě už není...neumím bejt asi trpělivá...bo si myslím,že není ani zralá...nedej bože že to řeknu pantátovi...to si vyslechnu jak jeho kluci byli takoví a co hned uměli 😝 bych ho chtěla vidět 😖 😉
nic tak jsem si aspon s někým o tom pokecala ok...tak brou noc 🙂)

sisstin
autor
2. říj 2011

@ygreen no já hlavně potřebuju lehký boty, co jsou jenom Primigi nebo Superfity...jinou botu mi na nohu nedá a řve, že je to těžký 😉

@wsmoulinkaa měl plíny do tří let a dvou měsíců, do týdne byl bez nich úplně přes den a do měsíce i na noc 😉

ygreen
2. říj 2011

@sisstin aha, no jen zírám co si všechno prckové dokážou vymyslet 😀

sisstin
autor
3. říj 2011

Dobré ráno,

@ygreen no tohle moc vymýšlení není, Tygr má 13kg i s postelí, ale k tomu nemá nějakou extra malou nohu, zimní budeme kupovat 28...takže když jsme zkoušeli boty třeba Fare nebo Sante, tak v tom chodil, jak když má na nohou železný okovy 😉 prostě ta bota je na něj těžká a špatně se mu v tom chodí. Navíc my nachodíme fakt kilometry, když jsme venku, tak klidně i 10km denně... Dřív jsme kupovali Ciciban, to byly úplně nejlehčí boty na trhu, ale pekelný ceny...letní boty 1700, zimní i 2500...takže to byl děs a hlavně tu prodejnu u nás zrušili 😝 ale ty byly fakt super, jak peříčko. Vloni jsme měli ty Primigi zimní, a to taky bylo super, byly lehčí než třeba sandály od Supefitu 😉 Já teda osobně taky těžký boty nesnáším, nějaký pohory bych na nohách nesnesla 😨

ygreen
3. říj 2011

@sisstin jako jo, já to chápu, tygr asi bude mít lehounkou kostru, jen mě vlastně neneapadlo, že i tohle děti řeší 😅 ale je to fakt, mě je jedno když mám na noze glády. A Tobís je takovej že to co mu dám ať na sebe nebo na nohy rostě vezme a nosí.

Včera dostal elektrickej zubní kartáček a super, akorát ořval, když už musel do postele 😀 😀 😀 tak mi odpadla další služba, sice večer mu ty zuby přejedu raději já, ale proto abych měla jistotu, že je to alespoň trochu poctivé i od něj, jsem mu koupila ten elektrický. S Cars 😀 😀

sisstin
autor
3. říj 2011

my máme dneska logo...tak se aspon projdeme, půjdeme tam pěšky...páč jet busem ve 14:30 je sebevražda 😅 😅 😅

ygreen
3. říj 2011

hele co jsem našla

Může se vyskytnout společně dysfázie s jinými řečovými (nejen) poruchami?

Vývojová dysfázie se může kombinovat s jinými řečovými poruchami. Nejčastější spojení, se kterými se logopedi setkávají jsou:

Dysfázie + vývojová dyzartrie

Dysfázie + dysfluence (koktavost)

Dysfázie + verbální dyspraxie

Dysfázie + ADHD (poruchy pozornosti s hyperaktivitou)

Dysfázie + SPU (specifické poruchy učení)

Dysfázie + lehké projevy pervazivního autistického spektra

Více zde: http://www.donbosco.cz/rec/

Zajímá mě co jsou lehké projevy PAS - jestli to je fakt s PAS, nebo jen že dítě se jeví jako PAS ale není a časem se to srovná.

JInak kamarádka má sestřenici co učí v Don Bosco MŠ a prý by tam mohl Tobík chodit, tak zjišťuju podrobnosti 😀

sisstin
autor
3. říj 2011

@ygreen no myslím, že dysfázie +lehké auti rysy jsou právě při těch receptivních formách (smíšených) 😉

ygreen
3. říj 2011

@sisstin no právě, ale auti rys není diagnoza, ale něco co se s porozuměním vytrácí, ne?

ygreen
3. říj 2011

večer bude kámoška sestřence volat a ptát se zda by mi ho vzali až v září nebo už během roku. Ale čím dřív tím líp. Ale je to pro nás dáááááááálka.

sisstin
autor
3. říj 2011

@ygreen no třeba tuším Krejčířová auti rysy dává, v Aple s tím nesouhlasí, že nic jako "autistické rysy" neexistuje, bud to je PAS nebo teda dysfázie, kdy jsou ty projevy způsobené neporozuměním 😉

ygreen
3. říj 2011

@sisstin a není to jedno a to samé, dítě prostě vypadá autisticky, přestože PAS není a je to zaviněno receptivní VD. Tak to prostě vidím u Tobíse

sisstin
autor
3. říj 2011

@ygreen tak třeba Kr. dá auti rysy a v Aple dají hraniční auti nebo atypa 😉

ygreen
3. říj 2011

@sisstin na hovno no ☹ hele ale psala jsem si s Martinou Pos. a chtěla jsem znát její názor a jak na tom byl její synovec v Tobiho věku a prý mu chtěli dát DA. Nezdravil a dospělé ignoroval do 7. No podle ní z toho co jsem napsala Tobis PAS není. Tak jsem si řekla a šlus, do pátku už se v tom nerejpu, s tímhle názorem budu líp spát 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 takže mizim a jdeme do Lidlu juknout, jestli pro mé děti nezbyly nějaká pyžama 😀