Máte nějaké oblíbené květinky?
Jak to mate s kytkama?Mate nejake oblibene vylozene nebo je vam to jedno..zive,suche,umele...na ozdobu na papani.. 😀
kacka.va - no to je škoda, ten květ je na strelicii to nejhezčí 😖 , ale co člověk nadělá. Ach jo.
jabber: no právě 🙂. čekám na něj. prý kvete po 4-5 letech, což ta moje už na to věk má. Jinak perlička je, že jsem to koupila jako zakrslou verzi, která měla dorůst jen okolo 75 cm. A dneska má ten nejdelší list asi 140 cm 😀
aponchie-tak fíkus jsem měla taky.Dopad jako ten tvůj.Ještě jsem si vzpoměla na hyacint,ten taky krásně voní.
sylvi: zahradu nemame, ani len balkon 😀
takze dufam ze sa im bude darit aj v kvetinaci. no ale njprv ich musim zohnat.
jo a jeste mam schefleru a ta je vysoka skoro metr a pul a vrsek je krasne kosatej a zbytek jak palice nekdo rikal strihnout ten vrsek a dat do zeminy s piskem..musim pryc vecer paaaa
jabber: tak se omlouvám za mystifikaci, ten nejvyšší list už tak neplatí. Dneska má ten nejdelší 161 cm. Docela síla.
aponchie, ja s fialkami nic mimoriadne nerobim... polievam ich do misky raz do tyzdna a mam ich na oknach - na vychode aj na zapade.... a to som si mnoho z nich vypestovala aj z listkov.... mojim sa dari... podla mna je to nenarocny kvietok, ale nadherny... 😵
Tak já miluji slunečnice a to všechny druhy,ze slunečnic jsem měla i svadební kytici
Tak ja jsem, co se tyka kytek uplnej uchyl. Mam je snad uplne vsude, ale nejvic zalezet si davam na zahradce. 🙂 Co me taky bavi jsou bylinky, letos si chci uz konecne udelat bylinkovou skalku. 🙂 Akorat teda ty umely tak moc nemusim. 😝
kaji ja taky uz se chustam na levandulku ale myslim ,ze az druhej rok po vysazeni se sklizi vid?a mam nejake tymiany rozmaryn bazalku a tak miluju matu a materidousku 😵
Neeve, vazne, bych nerekla, ze nekdo muze byt vetsi uchyl nez ja. 😀
Aponchie, jj, maty mam celej zahon, tu ja miluju a matovej caj. 😵 😵 😵 Materidouska ta taky krasne voni. 😵 Jak jsem tady mluvila o tom mojem mistecku, tak kdyz se k nemu jde, tak prave kolem ty cesticky je materidouska snad vsude. 🙂
Ja mam o bylinkach uplne bezvadnou knizku, je tam kdy se vysazujou, jaka hlina, co z nich se da uvarit apod., pak tam je vybranych asi sto tech bylinek a o nich spoustu info, vzdycky jedna stranka. 🙂
Tak samozrejme, ze cerstvou, to si pak taky dam. 🙂 Ja uz se tak tesim, az bude hezcejsi pocasi a budu se moct na ty zahradce konecne poradne vyradit. 😵
ja bych chtela hned ale musim drepet u male ktera je nemocna a nema mi ju kdo pohlidat 😒
Ja byla dneska s Patou u doktorky, pac vcera mel prujem a dneska rano teplotu. Rikala, ze to muze byt nejaka viroza, ze jich je ted hodne blinkani, prujem a teplota. No neblinka, ale prujem trosku jeste ma a teplotu taky. Rikala, ze to ale muze mit i od zubu, ze ma nahore pekne natekly dasnicky. ☹
mala mi zvracela dva dny i dnes a nic neji nepije..vyhrozuji mi infuzema uz se ji loupou rty a nemuzu do ni nic dostat 😢
Chuderka malinka, Pata nastesti ji i pije celkem hodne. Tak at je ji bro lip a i bez infuzi. 😉
kaji me to nici ji videt jak nic nechce a loupe se nevyssi cas pit jinak fakt pude rano na hadicky a to nechci 😖 Pata je fakt malej to klido ty zoubky bejt muzou..T nema ani teplotu prave..
k veci:znas schefleru?
jj mrcha jedna nahore je kosata a zbytek dolu jak metla ja mam strach jestli ten vrsek dobre fiknu a zasadim a nekde rikaji smichat hlinu s piskem a do toho to strcit zakorenit ja prave sem to zvrchu olupovala pac sem nechtela aby dal rostla do vrchu a nejak sem to asi blbe ustipla pac ten vrsek zaschnul a neroste jen do sirky 😖
Pata vecer taky moc ty kasi nedal, nevim, cim to bylo jestli tim jak byl ospalej nebo ze pred hodinou a pul predtim mel presnidavku. Tak aspon, ze se ale napil, tedka zatim jeste spinka.
slunečnice 🙂
a pak takový ty luční kytky, hlavně když je jich hodně pohromadě 🙂

jinak ten prášek do vázy je dobrej. Někde ho dávají automaticky ke kytici, někde se dá dokoupit. Jinak hodně záleží, jak je kytka čerstvá a jestli nebyla v obchodě v chladničce.
Já z těch rostoucích taky nemusím zelenec.