Máte nějaké oblíbené květinky?
Jak to mate s kytkama?Mate nejake oblibene vylozene nebo je vam to jedno..zive,suche,umele...na ozdobu na papani.. 😀
no me se spi paradne ja jak lehnu chrapu az do rana vetsinou teda kdyz uz usnu .ja nevedela,ze je jedovata me to ani nerikala v zahradnictvi pani 😕 jen sem slysela,ze snad je ta stava co z ni vyteka ale to jen treba,ze se ti udela mozna vyrazka..to sem nevedela..ja mam v kazdem pokoji tridilne okno takze svetla habadej tak co mam ji vyhodit ?no ja jsem ten fikus dala do loznice pac tam mlada nelozi moc a v obyvaku sem je mela na zemi pod oknem a ona mi do nich porad sila ted tam mam jen dracenu je krasne velka a ona mi do ni lepe vareckou vyhrabava hlinu kope balon a tak!a ten fikus je velkej nikde jinde ho nedam a v pokojicku uz nema zadne kvitko pac to zneskodnila balonem a tak v kuchyni neni misto tak leda loznice 😅
Scheflera neviem či je jedovatá...ale fikus určite a keby dieťa zjedlo lístky,mohlo by to skončiť v nemocnici ☹
Moja babka mala krásne difenbachie-mala ich plnú obývačku.Lenže keď sa dozvedela,že sú jedovaté,všetky ich rozdala,lebo nechcela,aby si jej 6 vnukov nejako ublížilo...Nevravím,že je treba riešiť to takto,ale každopádne treba mať oči aj na zadku,aby človek krpca ochránil 😀
jáj, to som nevedela, že fikus je jedovatý, je na skrini aj v spálni, aj v obyvke, takže malý nemá šancu.
jako difenbachie vim i tchynin jazyk a tak ale o tomto sem nevedela nastesti je neji teda a jsou v loznici 🙂
beztak tu schefleru smiknu a necham jen ten vrsek zakorenit znova a uvidime co to udela a postavim ju na parapet az bude udelanej a koupim teda neco jineho ale potrebuju kytku do rohu poradne kosatou hezky zelenou a at nema spicate listy a byla aspon metr a pul vysoka tak co mam koupit?
Činska ruža sa ti nepáči?Je nenáročná,môžeš ju tvarovať ako chceš a fakt vydrží veľa 😉
No vidíš,máš tam aj fikus,aj čínsku ružu 😉 Ja mám jednu už asi 16 rokov a prežila všetky moje pokusy 😀
moc neee mozna tak palma nebo jeste takovata zelena co ma uprostred bilej kvet prej snese vsecko uz nevim jak se jmenuje ale neni tak vysoka prave mozna kuknu v ikea co maji noveho..
musim se omluvit karot pac jak jsem dala do vyhledavace najit neco o fikusu tak mi vyjela i diskuze na konikovi o kvetinach a pod takze uz je tady nekde zalozena .. ☹ sorry karot
Neviem,či je ikea doré miesto na nákup kvetín...radšej kupujem kvety v baumaxe,hornbachu,prípadne nejakom záhradníctve-sú lacnejšie,je tam väčší výber a myslím,že sú kvalitnejšie...toť môj názor 😉
No já myslím, že nejde jen o to, aby to dítě nesnědlo - to je jasný - ale taky, že spát v místnosti s jedovatou kytkou....to mi teda přijde nic moc. Ono totiž málo kytek je do ložnice vhodných a dokonce jsem četla, že by tam měly být jen kytky pěstované hydroponicky 😅
no většina kytek je jedovatých právě kvůli snědení, nebo že z nich teče nějaké mléko nebo tak, ale neslyšela jsem, že by byly jedovaté jen tím, že někde jsou 😉. Spíš bych si tipla, že je to kvůli různé náročnosti na vlhkost 🙂
Ja myslím,že preto odporúčajú len hydroponicky pestované,lebo v hydropónii sa nemnožia huby,plesne a všelijaké potvory,ktoré sú v normálnom substráte...
kacka - no to jsem si taky myslela, jenže pak jsem o tom i viděla pořad, že ne každá kytka je do ložnice vhodná a netýkalo se to kytek, ale právě kvality a hygieny (fuj, to slovo nesnáším 😀 ) spánku. A třeba ta hydroponie zrovna byla kvůli tomu, aby nebyla v ložnici normální hlína
u nas je nastesti sucho no nastesti musim teda rosit porad a i tak je to k nicemu chtelo by to barak a zimni zahradu 😠 ty jo ja tak zjistuju co vidim u lidi,ze mraky jich maji teda jedovate rostlinky tu kamoska schefleru ta zase fikus a ze tech co maji fikus je mrak jeste mi nekdo reknete co orchidea je taky nebezpecna?? 😀 tak uz nevim mam zelence,potosy ty sou fakt paradni do bytu,fialky,kalanchoe(prelita 😠 )klivie co porad nekvete 😠 a par tlustic a tak no mam rada palmy a v ikea jsou o dost levnejsi nez v hronbachu treba a ten fikus a cheflera je prave z obi!no a stal kazdej kolem 300kc!a celkem male max do metru tenkrat
Heeej?U nás sú podľa mňa tie ceny lepšie v hornbachu a baumaxe...Orchidea neviem či je nebezpečná,ale rozhodne by sa nemala papať 😀
Ale veď môžeš,už si dospelá a môžeš robiť,čo chceš 😀 Aspoň daj potom vedieť,ako chutila a čo to porobilo s tvojim organizmom 😉
nasla sem toto kukni co na to rikas:
http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/4680...
http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/5680...
http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/0011...
http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/9003...
a kdyz sem tam byla tak meli fikovnik a nejake palmy pres metr a pul za 350kc jenom prave
Tá pachira je krásna...u nás také ceny nehrozia,možno tak v nejakej akcii 😝 Predsa len,naša koruna je o niečo slabšia 😉
naposledy, keď som bola v Ikea, tak jeden pán prednami kupoval niečo ako citrónovník, alebo pomarančovník, už si plody nepamatám stálo to 499 Sk a bolo to nádherné.....juj, sa mi to páčilo
no me se to taky moc libi a hlavne ta za ten litr skoro uz nevim co to je ale ma krasnej kmen a korunu jenze na to abych ju zhuntovala a nechala za litr nedejboze zdechnout 😝 musim najit to co je prej hrozne odolne a hezke mmt

My máme v spálni posteľ,skrine a nočné stolíky a kvetinu akurát umelú,lebo pre živú tam nie sú dobré svetelné podmienky ale keby aj boli,tak by sa mi tam nezmestilo nič väčšie 😝 Vraj do spálne živé kvety nepatria...ja s tým nesúhlasím,ale neviem,či by som si dala do spálne fikus...ale chápem,že si kvety presťahovala,aby sa malá nezranila,alebo neotrávila-zdravie detí na prvom mieste 😀