Máte svůj oblíbený citát nebo motto, kterým se řídíte?
Ahoj holky, ja uz nekolik let sbiram citaty a ruzna prislovi (pokud mozno i s tim, kdo je rekl), zapisuju si, co slysim od jinych a prijde mi to tak nejak pravdivy. 🙂 Mam spoustu oblibenych citatu, ale ten nej je asi "Kazdy vidi, jak vypadas, ale jen malokdo citi, kdo jsi" a "Nehledej krasu, ta srdce nema. Hledej srdce, krasa prijde sama". 🙂 Nebo taky tyhle dva latinsky "Amicus est tamquam alter ego" a "Hominem te esse, memento ".
Zajimalo by me jestli i vy tady mate nejakej svuj nejoblibenejsi citat, svoje motto, kterym se ridite???
Na jednej návšteve u chirurga som si prečítala nasledovný citát:"Psychiatri nevedia nič a nič nerobia,chirurgovia nič nevedia a všetko robia,internistivšetko vedia a nič nerobia.Patológovia všetko vedia a všetko robia-bohužiaľ pozde 🙄
To se musí uznat, láska je veliký mistr - učí nás být tím,čím jsme nikdy nebyli. (Moliére)
Veliká láska, láska bez výhrad, láska celého člověka k celému člověku, nemůže pominout léty ani smrtí (Tomáš Garrigue Masaryk )
Dítě je zviditelněná láska (Novalis)
I neštasná láska je krásná, je-li oboustranná (Olga Scheinpflugová)
Láska je líbezný květ, ale je třeba odvahy, abychom si jej šli utrhnout na kraj strašné propasti (Stendhal)
Lépe je být smutný s láskou než být veselý bez ní (Johan Wolfgang von Goethe)
Jenom tehdy milujeme skutečně, pokud milujeme bez příčiny (Anatole France)
Jdi s tím, kdo Tě miluje (Victor Hugo)
Učíme se zejména od toho, koho milujeme (Johan Wolfgang von Goethe )
Jestliže člověk ví, proč miluje, tak vlastně nemiluje (Janko Jesenský)
Je tolik tolik nádherných citátů, seděla bych tu nejraději do večera a všechno to sem dala....
Je v tom strašně moc pravdy---šíleně moc.
Ked je žena matkou,nikdy nie je vo svojich myšlienkach celkom sama.Matka musí myslieť dvakrát,raz za seba a raz za dieťa. /Sophia Loren/
Kto má peniaze a nemá deti,nie je naozaj bohatý.Kto má deti a nemá peniaze,nie je naozaj chudobný. /Čínske príslovie/
Ženino tušenie je oveľa presnejšie ako mužova istota. /R.Kipling/
Ak ťa tvoja dcéra niekedy nemala plné zuby ,potom si nikdy nebola matkou. /B.Davis/
"Mám na to svoj názor,ale nesúhlasím s ním." /Milan Lasica/ toto je môj oblubeny 😉
Toto je môj obľúbený výrok o výchove: "Styděla jsem se Indiánkám přiznat, že tam, odkud přicházím, si ženy netroufnou vychovávat své děti, dokud si nepřečtou chytrou knihu, kterou napsal cizí muž."
Jean Liedloffová
A tento už neviem, kde som vzala: "Avoir un enfant, c'est accepter que votre coeur se sépare de votre corps, et marche à vos côtés à jamais."
Mať dieťa znamená akceptovať, že vaše srdce sa oddelí od tela a bude kráčať navždy po vašom boku.
bihan toto je nádherný
Mať dieťa znamená akceptovať, že vaše srdce sa oddelí od tela a bude kráčať navždy po vašom boku. 😵 😵 😵 😵 😵
bihan,ja som to našla takto "Ked sa rozhoduješ mať dieťa,je to vážna vec.Týmto rozhodnutím tvoje srdce navždy opustí tvoje telo a bude kráčať vedľa teba." / Elizabeth Stone/, zrejme je to to isté,podstata je rovnaká..je to pekné 🙂
mne sa páči aj toto " Sveter je oblečenie,ktoré musí nosiť dieťa,ked je jeho matke zima." myslím,že pravdivé 😵
Přispěji svojí troškou do mlýna... moje oblíbené je (viz. také můj koníkovský pas 😎 ):
"Lepší mířit ke hvězdám a minout, než na kopu hnoje a trefit se." 😵
"Keď chce žena odísť, vždy si zadný východ nájde. A keď ho nenájde, tak si ho vybúra." (M. E. Matkin - Mexická vlna) ... tento autor má ešte veľa iných dobrých citátov ... niekedy šokujúce, ale väčinou odrážajú tvrdú realitu
Dospelí nikdy nič nechápu a deti sú otravené z toho,že im musia vždy všetko vysvetľovať. /A.S.Exupéry
Existuje jediný spôsob ako mať šťastné manželstvo a hneď ako naň prídem, ožením sa znova.
Clint Eastwood
Ženy potrebujú na sex dôvod. Muži miesto.
Billy Crystal
Láska je všetkých vášní najsilnejšia, lebo zároveň útočí na hlavu, srdce i telo.
Voltaire
Peniaze sú lepšie ako chudoba. Ak pre nič iné, tak aspoň z finančných dôvodov.
Woody Allen 😀
Ženy môžu predstierať orgazmus, ale muži dokážu predstierať celý vzťah.
Sharon Stone
Nejkrásnější citát mám zde ve svém pasu: "Odstraňujme slzy dětí; květy nesnášívají dlouhé deště".
Nevypínej kvůli svým milovaným zvuky na mobilu. Ochuzuješ se o zvláštní pocity.
autor neznámý
Spaní ve skříni je jako otevření se světu. Spaní na skříni je snaha o létání. Spaní pod skříní je již zasloužený odpočinek.
zase neznámý 😀
autor zřejmě myslel otevřenou skříň
Život je věčný boj krásy a smutku. Přesto na konci bytí tvrdíme, že byl život jen krásný.
neznámý autor
adulikka...... to poslední je těžký 😀
suki ........... jj, jsou to zvláštní citáty
Prává láska je to jen tehdy, když je nám jedno, co bude s námi a záleží nám jen tom, co bude s tím koho milujeme...

nobody samozrejme mystery