icon

Máte za muže vojáka z povolání, který se účastnil zahraniční mise?

szuzii
13. dub 2018

Ahoj ženy, je tady nějaká, která má za muže vojáka z povolání a účastnil se zahraniční mise? Můj manžel odjíždí na půl roku do zahraničí. Jak jste to zvládli a co pro vás bylo nejhorší? Děkuji 🙂

Strana
z3
dancamich
14. dub 2018

@szuzii teta uz si asi za ty roky navykla, ale me by asi kleplo. Ten pulrok bohate staci. Kdyz jeste jezdil muj otec s kamionem do Syrie a do Turecka, tak byl vzdycky cca mesic pryc. Doma se par dni ometl a jel nanovo. Popravde jsem rada, ze se na to zavcas vyprdnul a jezdi Nemecko. Jeho pritelkyne (tehdy s malou dcerou) by uz tu vyhlidku na dalsich 10 let vikendoveho vztahu asi neustala.

szuzii
autor
14. dub 2018

@dancamich Člověk si asi zvykne na všechno, ale teď je to nové. Je to poprvé, tak to bude těžké. I když je pravda, že vždycky se to dá udělat i jinak. Viz váš otec jak píšete.

altice
25. dub 2018

@szuzii je to těžké manžel byl 5x na podzim je to rok co se vrátil druhé dítě jsem rodila sama tet naposled tam byl byla jsem že 3 dětma sama aj na barák dá se to zvládnout strach máme všichni kočky za měsíc jak to poletí jak si uděláš svůj režim hlavu vzhůru každé povolání má něco.

szuzii
autor
26. dub 2018

@altice 5x to je dost. Snad to uteče co nejdříve. Je to poprvé, tak má člověk obavy.

altice
27. dub 2018

@szuzii jo já měla taky obavy ale uteče to nejhorší je přes vanoce

szuzii
autor
27. dub 2018

@altice To doufám, že to uteče. Tomu věřím, jsme si říkali, že je lepší když je pryč přes léto, že přes Vánoce by jsme to snášeli hůře.

samara2
26. únor 2019

Ahoj holky,zkusim obnovit diskuzi.
Manzel odjizdi koncem brezna do mise v afg.
Mate to nekdo stejne?

altice
26. únor 2019

@samara2 no tet ne ale byl

samara2
26. únor 2019

@altice jooo cetla jsem..mate to za sebou👏🏻

altice
26. únor 2019

@samara2 to jo ale ještě by chtěl bohužel to asi čeká skoro každou co má vojáka třeba to zruší na druhou stranu půl roku třeba do mali se jezdí tet na 9mesicu to je mazec

vendelinka08
26. únor 2019

No..manzel je vojak..ale do misi se nehrne..prave kvuli detem..a tak celkove. Zalezi proc tam chce jet..jestli musi..nebo kvuli financim nebo kvuli profesnimu rustu...takze je to hodne individualni...take uz jsme se o tom bavili..jako finance dobra vec...ta vzdy potesi...ale jde i o druhou stranku...o zazitky ktere tam prozije atd...muze se vratit jako jiny clovek...urcite je fajn..aby si to predem clovek hodne promyslel.

isabelafuentes
26. únor 2019

@vendelinka08 Souhlasím s vaším příspěvkem, že jde i o to, v jakém psychickém stavu se ten člověk vrátí. Přidám vlastní zkušenost: můj bývalý partner byl na dvou misích (Kosovo, Irák), než jsme se poznali, a následky měl obrovské - v noci nemohl pořádně spát, stále se budil, třásl se, škubal sebou a něco volal... Bylo to pro mě hrozné, děsilo mě to a než jsem si na to trochu "zvykla", několik nocí jsem probděla a probrečela. V běžných dnech nebyl schopen se bezstarostně radovat z obyčejných věcí, byl pořád vážný a tak jako smutný. Jeho blízcí mi potvrdili, že před službou na misích takový nebyl a strašně ho to změnilo. Když jsem se ho na to přímo zeptala, nechtěl o tom mluvit, několikrát jen naznačil, že hleděl smrti a zoufalství denně do očí. Promyslete to. Já bych tam svého muže jít nenechala, pokud by on sám tolik chtěl, byl by to pro mě obrovský problém.

samara2
Autor odpověď smazal
isabelafuentes
26. únor 2019

@samara2 A nenechá se přemluvit, aby nejel? Zvlášť, když máte teď zodpovědnost za dítě?

samara2
26. únor 2019

@isabelafuentes ted uz to nejde

altice
26. únor 2019

@samara2 jo to jsem taky byla naštvaná když každý to říkal že to uteče ale každý den asi 5x mi volal když někam jeli tak po příjezdu mi zavolal jestli je v pořádku spíš to bude pro něj horší skrz dítě přijde o to nejlepší já mám 3 dětí po každé byl v trapu ani jedno nezažil od těhotenství do školky aspoň a tet říká jak jsou ženy pěkne když jsou těhotné tak mě to zamrzí.je to pro každého hrozne.kdyz si vzpomenu když jsem ho vezla do práce když odlital děcka celou cestu breceli ta představa půl roku je hrozná ale uděláte si svůj režim v létě budete choti plavat na výlety a bude tu a budou pěkne vánoce.

veroniquecz
26. únor 2019

@szuzii @kristinandbaby má teď muže na misi.

kristinandbaby
26. únor 2019

@szuzii Klidne se ozvi do IP. Rada zodpovim co budes potrebovat 😊🌷

samara2
26. únor 2019

@kristinandbaby tak to se budou stridat,pokud je vas muz na Bagramu

vendelinka08
26. únor 2019

Ja jsem opravdu moc rada..ze ho to nelaka...klukum by tata strasne chybel...je to o jeho rozhodnuti...kdyby musel nebo chtel..ale nastesti nechce. Asi vi proc....

samara2
26. únor 2019

@altice tak to je smutne

vendelinka08
26. únor 2019

@altice jako pul roku utece..ale to se tak rika...aby te uklidnili..sami by to treba neustali...kolik vztahu uz takto skoncilo. Na vse jsi sama...dite roste a otec prijde o spoustu zazitku...ale ten cas vratit nejde...proste utece.

altice
26. únor 2019

@vendelinka08 já vím proto píšu

samara2
26. únor 2019

No nemame to my holky od vojaku lehke☺️

vhanka
26. únor 2019

@samara2 ahoj,me odjíždí taky přelom brezen/duben. rada se spojim s hokkama,kterym takhke muži odjíždí. Pro nas je to 1.mise

samara2
26. únor 2019

@vhanka jeee super,jak to zvladas?Přáslavice?

nikaak
26. únor 2019

Ahoj holky. Nás to čeká nejspíš v červenci. Jede ,,jen,, do Lotyšska. Takže nám odpadává ten strach o něj,ale pořád se desim toho půl roku. Přece jen je to dlouhá doba. Doma dvě malinkatý holčičky. Nějak si to nedovedu představit 🙈

samara2
26. únor 2019

@nikaak je to dlouha doba,nejhorsi je prvni mesic,ale ten chlap proste chybi.Taky si to ted,kdyz mame maleho nedovedu vubec predstavit jak to bude☹
Staci me 14dni vycvik,to uz je pro me dlouha doba.
Ach jo

vhanka
26. únor 2019

Ja měla tak segru pryč. Fakt to uteklo,tak si rikam,ze to utece zas. Mame taky mimčo, přijde o spoustu věcí. Snažím se tím nezabyvat.stejne to nic nezmění. A vsechny ty vycviky nas už trošku vytrenovaly. Nejdyl zatim mesic,tak tedka to dame 6x.

vhanka
26. únor 2019

@samara2 zatim dobry,jesze ho budeme mit doma chvilku. Chystate nějaký organizacni věci?plne moci na neco nebo tak? Jj, Praslavice.jak si to vedela?co ty?

Strana
z3