Máte za muže vojáka z povolání, který se účastnil zahraniční mise?
Ahoj ženy, je tady nějaká, která má za muže vojáka z povolání a účastnil se zahraniční mise? Můj manžel odjíždí na půl roku do zahraničí. Jak jste to zvládli a co pro vás bylo nejhorší? Děkuji 🙂
@szuzii je to těžké manžel byl 5x na podzim je to rok co se vrátil druhé dítě jsem rodila sama tet naposled tam byl byla jsem že 3 dětma sama aj na barák dá se to zvládnout strach máme všichni kočky za měsíc jak to poletí jak si uděláš svůj režim hlavu vzhůru každé povolání má něco.
Ahoj holky,zkusim obnovit diskuzi.
Manzel odjizdi koncem brezna do mise v afg.
Mate to nekdo stejne?
No..manzel je vojak..ale do misi se nehrne..prave kvuli detem..a tak celkove. Zalezi proc tam chce jet..jestli musi..nebo kvuli financim nebo kvuli profesnimu rustu...takze je to hodne individualni...take uz jsme se o tom bavili..jako finance dobra vec...ta vzdy potesi...ale jde i o druhou stranku...o zazitky ktere tam prozije atd...muze se vratit jako jiny clovek...urcite je fajn..aby si to predem clovek hodne promyslel.
@vendelinka08 Souhlasím s vaším příspěvkem, že jde i o to, v jakém psychickém stavu se ten člověk vrátí. Přidám vlastní zkušenost: můj bývalý partner byl na dvou misích (Kosovo, Irák), než jsme se poznali, a následky měl obrovské - v noci nemohl pořádně spát, stále se budil, třásl se, škubal sebou a něco volal... Bylo to pro mě hrozné, děsilo mě to a než jsem si na to trochu "zvykla", několik nocí jsem probděla a probrečela. V běžných dnech nebyl schopen se bezstarostně radovat z obyčejných věcí, byl pořád vážný a tak jako smutný. Jeho blízcí mi potvrdili, že před službou na misích takový nebyl a strašně ho to změnilo. Když jsem se ho na to přímo zeptala, nechtěl o tom mluvit, několikrát jen naznačil, že hleděl smrti a zoufalství denně do očí. Promyslete to. Já bych tam svého muže jít nenechala, pokud by on sám tolik chtěl, byl by to pro mě obrovský problém.
@samara2 A nenechá se přemluvit, aby nejel? Zvlášť, když máte teď zodpovědnost za dítě?
@isabelafuentes ted uz to nejde
@samara2 jo to jsem taky byla naštvaná když každý to říkal že to uteče ale každý den asi 5x mi volal když někam jeli tak po příjezdu mi zavolal jestli je v pořádku spíš to bude pro něj horší skrz dítě přijde o to nejlepší já mám 3 dětí po každé byl v trapu ani jedno nezažil od těhotenství do školky aspoň a tet říká jak jsou ženy pěkne když jsou těhotné tak mě to zamrzí.je to pro každého hrozne.kdyz si vzpomenu když jsem ho vezla do práce když odlital děcka celou cestu breceli ta představa půl roku je hrozná ale uděláte si svůj režim v létě budete choti plavat na výlety a bude tu a budou pěkne vánoce.
@szuzii @kristinandbaby má teď muže na misi.
@szuzii Klidne se ozvi do IP. Rada zodpovim co budes potrebovat 😊🌷
@kristinandbaby tak to se budou stridat,pokud je vas muz na Bagramu
Ja jsem opravdu moc rada..ze ho to nelaka...klukum by tata strasne chybel...je to o jeho rozhodnuti...kdyby musel nebo chtel..ale nastesti nechce. Asi vi proc....
@altice jako pul roku utece..ale to se tak rika...aby te uklidnili..sami by to treba neustali...kolik vztahu uz takto skoncilo. Na vse jsi sama...dite roste a otec prijde o spoustu zazitku...ale ten cas vratit nejde...proste utece.
@vendelinka08 já vím proto píšu
No nemame to my holky od vojaku lehke☺️
Ahoj holky. Nás to čeká nejspíš v červenci. Jede ,,jen,, do Lotyšska. Takže nám odpadává ten strach o něj,ale pořád se desim toho půl roku. Přece jen je to dlouhá doba. Doma dvě malinkatý holčičky. Nějak si to nedovedu představit 🙈
Ja měla tak segru pryč. Fakt to uteklo,tak si rikam,ze to utece zas. Mame taky mimčo, přijde o spoustu věcí. Snažím se tím nezabyvat.stejne to nic nezmění. A vsechny ty vycviky nas už trošku vytrenovaly. Nejdyl zatim mesic,tak tedka to dame 6x.

@szuzii teta uz si asi za ty roky navykla, ale me by asi kleplo. Ten pulrok bohate staci. Kdyz jeste jezdil muj otec s kamionem do Syrie a do Turecka, tak byl vzdycky cca mesic pryc. Doma se par dni ometl a jel nanovo. Popravde jsem rada, ze se na to zavcas vyprdnul a jezdi Nemecko. Jeho pritelkyne (tehdy s malou dcerou) by uz tu vyhlidku na dalsich 10 let vikendoveho vztahu asi neustala.