icon

Máte zkušenosti se stanem Arpenaz 6.3 z Decathlonu?

allenka94
13. únor 2023

Ahoj prosím nemáte někdo zkušenost? Stan z decathlonu Aroenaz 6.3 ? Moc děkuji

andelka
•
13. únor 2023

Musí být nutně tento? My máme pro 5, se 2 ložnicemi a předsíňkou.

prostenika85
•
13. únor 2023

Ahoj, máme prutový Arpenaz 4.1. Původně byl kupován na jedno použití, ale už u nás zakotvil na stálo. Stany z Decathlonu obecně jsou držáci 😉 Koukala jsem na model 6.3, na který se ptáš. Můj názor: Pokud opravdu chceš přístřešek pro 6 lidí, raději bych volila dva menší modely. U tohoto by mi chyběl nějaký úložný prostor. Bagáž a jiné nezbytnosti od šesti lidí v jedné předsíňce si nedokážu představit.

allenka94
autor
•
13. únor 2023

@andelka na ten právě taky koukám. Kolik vás v něm spi ? A jak jste spokojený ?🙂

allenka94
autor
•
14. únor 2023

@prostenika85 jsme jen 4, do budoucna ještě plánujeme mimco. Myslela jsem si že by jsme měli zatím jednu velkou ložnici a ta malá by se neděla a byl by o to větší prostor - predsin.

andelka
•
14. únor 2023

Pět. V jedné ložnici kluci, mají tam skládací lehátka. V druhé máme nafukovací matrace,tam spíme my a prcek. Věci necháváme dost v autě. Ale máme i dost věcí v průhledných krabicích, dají se dát na sebe, nevlhnou, dobře se přenášejí, je do nich vidět. V předsíňce třeba snídáme. Máme i skládací křesílka a dva stolky nízké.

zelenaesmolda
•
14. únor 2023

Nebude lepsi polozit tenhle dotaz v nejake cestovatelske skupine nez na foru pro maminky?

allenka94
autor
•
14. únor 2023

@zelenaesmolda jelikož plánují jezdit s dětma, tak mě nepřijde nic špatného zeptat se zde. Kdybych chtěla napsala bych na cestovatelské diskuze ;)

allenka94
autor
•
14. únor 2023

@andelka vy jste zlata děkuju. A do budoucna myslíte,že bude taky stačit tento? Asi to moc řeším ale vím, že si nebudeme moct finančně dovolit koupit pak někdy další tak bych chtěla teď koupit to nejvhodnější🙂

zelenaesmolda
•
14. únor 2023

@allenka94
nerikam,ze je to neco spatneho ale asi bys dostala vice odpovedi nekde jinde,tady se nejvic resi duchove a ovulka 🙂

jinajanna
•
14. únor 2023

Nás je pět a máme Arpenaz 5.2. Buď spí všechny děti v té větší ložnici nebo já s dvěma nebo jinak, střídáme se, jak se nám chce. Věci máme normálně v předsíňce, plus něco v autě. Větší už bych nechtěla, i tenhle zabere dost místa.

andelka
•
15. únor 2023

@allenka94 no my máme velký věkový rozdíl. Letos v létě budou mít děcka 4,5 - 11 - 13 let. Počítáme,že časem s námi ti starší jezdit nebudou, takže pak může mít jednu menší část nejmladší a my tu část pro 3. Nebude se nikdo mačkat. Ještě máme plachtu proti slunci, abychom mohli být před stanem ve stínu.
Než větší stan, pořídila bych dva menší. My máme i menší pro 2, když bychom jeli jen my dva ( ale tam citelně chybí předsíňka. Byl to náš první stan, na zkoušku)
A úplně super je se podívat konkrétně, v létě je mají před Decathlonem vystavené.

jinajanna
•
16. únor 2023

Ještě přidám, že my máme stanů víc. Ten velký 5.2 bereme když víme, že budeme kempovat delší dobu na jednom místě. Pak máme stan pro 3 (tuším že je to taky Arpenaz 3.1), se kterým jezdím já se třema dcerama na naše road tripy, když spíme každou noc jinde. Vejdeme se v pohodě a rozdělaný je za chvilku. Jen věci zůstávají v autě. A pak máme ještě pro 2. Když jedeme na vodu a víme, že budeme spát každou noc jinde, bereme pro 2 a pro 3, my holky spíme klasicky ve 3 a manžel buď pod širákem nebo si na rychlovku rozloží 2. Takže taky záleží, co plánujete.

allenka94
autor
•
17. únor 2023

@jinajanna chtěli bychom jezdit na 3-4 dny do kempu a nechat tam věci a nějaký výlety 🙂 ten 6.3 je asi fakt zbytečně velký. Teď jsme já,manžel a kluci 6 a 2 roky 🙂