icon

Menší auto pro maminku se 2 dětmi, doporučte

evusk
19. dub 2017

Ahoj holky, Vy víte vše a poradíte...🙂 Jaké byste doporučili menší auto vhodné pro maminku se 2 dětmi. Tak aby se do kufru vešel kočár a aby se v něm dobře jezdilo, spíše střední velikosti. Pezporuchové. Ocením postřehy z vlastní zkušenosti Díky

Strana
z3
odula
19. dub 2017

@mr_falko
@lenoulinkaa to jo, pointa ale byla, že s novým autem je min jednou za rok servis povinnej.

lenoulinkaa
19. dub 2017

@odula tam je to po ujetých km nebo po měsících, to co přijde dřív. A jestli to vychází přesně po roce. No musela bych se mrknout 🙂 Ale s autem si můžu jet do Horní Dolní, kde to umí Pepa stejně jako v jejich servisu, abych to razítko do servisky dostala a nepřišla o záruku v případě reklamace. Obvykle se musí s každým autem do servisu, ať je jeté nebo funglovka.

petastastna
19. dub 2017

Za me urcite octavka, dle toho kolik kdo najezdi tak benzin nebo naftu, ja mam 1.6 naftu, starou 5 let, spotreba 4.2 prumerne, najezdime fakt hodnem.. vzadu dost mista, v kufru taky, za me automat urcite ne,ale to je o nazoru 😉 a v servisu sem jeste vicemene nebyla, jen vymena desticek a to mame najezdeno 190 tisic

heduska82
19. dub 2017

@j.a.n.i ja ale nic neporovnavam, jen uvadim vec na pravou miru. Nove auto si taky dovolit nemuzeme, protoze na splatky fakt nemame a do bazaroveho opravdu uz nikdy. Ale o to tu nejde, zakladatelka penize neresi. Navic to pisu konkretnimu cloveku, ne zakladatelce.

odula
19. dub 2017

@lenoulinkaa je to většinou max rok nebo 15000 km, co je dřív.. Otázka je, jestli to od Pépy z horní dolní uznaj, když se něco potento. 😉

lenoulinkaa
19. dub 2017

@evusk Pokud peníze neřešíš a chtěla si nové, tak je nejlepší si vysněné auto půjčit na pár dní a ozkoušet si ho. Autosalony toto nabízejí a půjčení není drahé. Každá má jiný vkus na značku, design... Důležitá je bezpečnost a pokud neřešíš peníze, tak servisky, pojištění to už je to poslední...

odula
19. dub 2017

@petastastna což me přivádí k zajímavý otázce - jak starý auto je nejlepší koupit (kdyz nechci nový) a dát přednost datu výroby nebo najetym km? (to jest je lepší starší a míň najeto nebo mladší a víc najeto? >

mr_falko
19. dub 2017

My jsme koupili 3 roky stary auto prave z operativniho leasingu, najeto melo 134tis. Strop byl 150tis. Km. Osobne bych se orientovala podle km, nektery lidi proste nejezdi tolik a auta jsou po 5-ti letech pomalu funglovky 😉

hz
19. dub 2017

@heduska82 jojo, zaryti skodovaci😀👍

petastastna
20. dub 2017

@odula to těžko říct,podle toho kde s tím člověk jezdil, protože když někdo s dieselem najezdí 150 tisíc po dálnici, neni to nic a auto to rozhidně prospívá víc než ježdění po městě ;)

evusk
autor
22. dub 2017

Tak mám nového favorita- je to Opel Meriva🙂🙂

ewistat
11. bře 2023

@editah222 Ahoj, potřebovala bych radu. Chystám se kupovat hyundai ix20. Teď mám mazdu 2 a 2 školní děti se tam vejdou v pohodě, ale už je to tak akorát a vadí mi malý kufr. Pokukuju po hyundai, protože potřebuji něco ne extra velkého, abych všude zaparkovala a hlavně se vešla do garáže, protože tam už má větší auto manžel. Zároveň asi bude třetí dítě, takže přemýšlím, jestli by se dozadu vešly 3 děti - 1 bez ničeho, 1 na podsedáku a 1 ve vajíčku/sedačce. Všude čtu, jak je auto prostorné a že se vejdou dozadu 3 lidi, ale nemáte prosím někdo opravdu zkušenost? :think:
Moc děkuju :kytka:

j.a.n.i
11. bře 2023

@ewistat Jo, v tehle kombinaci se vejdou, ale nejak nevim, proc je tam cpat, bych jedno dala dopredu.

ewistat
11. bře 2023

@j.a.n.i díky, ta možnost je taky, jen já prostě děti na sedadle vepředu nerada vidím a když to jde, radši je vozím vzadu. Spíš mi jde o to, že taky někdy vezu dospělého a aby se tam dozadu vešly

editah222
12. bře 2023

@ewistat 3 sedačky tam nenarvu, ale 2 sedačky a hubeneho dospělého bez problému.

ewistat
12. bře 2023

@editah222 díky moc👍, jde mi o sedačku, podsedák a třetí dítě bez ničeho

Strana
z3