Menší auto pro maminku se 2 dětmi, doporučte
Ahoj holky, Vy víte vše a poradíte...🙂 Jaké byste doporučili menší auto vhodné pro maminku se 2 dětmi. Tak aby se do kufru vešel kočár a aby se v něm dobře jezdilo, spíše střední velikosti. Pezporuchové. Ocením postřehy z vlastní zkušenosti Díky
@xpila náhodou, statistika je boží, jedny data se daj interpretovat tolika způsoby, aby se nám to vždycky hodilo do krámu 😀
Nicméně ať tu zakladatelce nespamuju, za Škodovkama si já osobně jako za autama pro matku s dětma stojim, už jen kvůli tomu, že autorizovanej servis je pomalu v každým městě a při dnešním provozu člověk nikdy neví, kdy ho bude potřebovat 🙂
Vim, ze bych rozhodne uz nikdy nesla do auta z bazaru, to bylo peklo. Ted uz pak let mame opet kazdy rok novou skodovku...pujcenou...od brezna mame rapid (ne spaceback) a pro deti super, je tam velky kufr a hodne mista. Fabka byla taky dobra, ale uvnitr malo mista. Ono konecne jedno dite a kocar do kufru jsme nacpali I do citigo. Yeti je taky fajn vyskou, ale ma mensi kufr, ikdyz I tam se kocar vesel. A uplne super byl roomster.
Holky, díky všem za recenze, já však bohužel ze Škodovek nejsem úplně nadšena i když vím že selským rozumem a srovnáním všeho vychází asi nejlépe....😒
Ja jezdím po měste s Kia picanto, kočár +nakup se vzdy vejde, je to malé, pohodlné a s automatem, na ten nedám dopustit, je to boží,hlavně ve velkém městě a hustém provozu k nezaplacení, s dítětem co furt neco chce, nemusím v autě téměř nic řešit. manuál mame na rodinné octávce, tu miluju na dlouhé cesty, kufr je témě bezedný :D ale do města bych jí nechtěla... za mě radši menší auto + automat
nedame dopustit na Volvo. jedno z nejbezpecnejsich aut na svete. Srazili jsme srnu co vylitla z lesa. upadl jen ramecek na spz. na dalnici nas vzal kamion.resp. kamionak usnul a natlacil nas na betony. odnesly to jen dvere. nic nebylo hejble,zbytek se prelakoval. i policahti se divili. je to pohodlne prostorove sympaticke auto. vesly jsme se i se 3detma.
@xpila To možná jo, ale rozsáhlost servisu mi při zakladatelkou požadovaném nájezdu cca 1000 km za měsíc nepřijde jako to podstatné... prostě mi přeijde, že se se daný obnos peněz dá povětšinou vybrat něco zajímavějšího než škodovka. Jasně, pokud budu mít neodolatelnou nabídku, tak beru i škodovku 😀
@j.a.n.i No právě, ono to je stejně všechno jen teorie. Stačí jen mít představu a vzít to, co se zrovna v tu chvíli namane 😀
@heduska82 Taky bych nikdy nešla do nového auta, okamžitě ztrácí hodnotu. Bazarová auta jsou většinou špatná, ale dá se také najít dobré. Nejlepší jsou od přímých majitelů. Chce to prostě jen kupovat s někým, kdo tomu rozumí...
A teda Roomster - nejhorší auto, co znám, nechtěla bych ho ani zadarmo 😀
@j.a.n.i
@heduska82 nové/ojetina je taky volba osobního přesvědčení. Já osobně bych do ojetiny podobně jako @heduska82 nešla, už jen proto, že u novýho auta je většinou výhodný havarijní pojištění. A protože se znám (vyplesklá začátečnice), havarijka se mi už mnohonásobně vyplatila, protože stát se mi ty dvě nehody s ojetinou, můžu ji naložit na volskej potah a odvést na sběrnej dvůr. Takhle jsem měla u každý nehody 1000kč spoluúčast a u tý první dokonce na týden náhradní auto. 😎
s dvema detma bych nesla do niceho mensiho nez je poradnej kombik - mezi nejvetsi patri Superb, Volvo V70, Octavka, Passat, Mondeo
po zkusenostech bych si nekoupila Citroena, ale asi jsem mela kliku na spatnej kus
po dlouhem zvazovani jsme pro me vzali to nejvetsi, co na trhu je a to Ford Galaxy - ono dve deti, pes, zavazadla, lyze, kola, nakup 😀
jezdi se mi v nem skvele, je to sice velky auto, ale prijemny do ruky, parkovani neni problem
kupovali jsme zanovni na www.autozdovozu.cz, muzu jen doporucit 🙂
@xpila jsou. A jsou a jsou... 😝 no tak samozřejmě, že je nesmysl porovnávat cenu náhradních dílů meecedesa a škodovky, ve svy cenový kategorii ale škodovky nejsou vůbec nejlevnější. Tchán má Octavii, my mazdu 6, a originální díly nas vyšly dost podobně nebo o chlup levněji než srovnatelný ba škodovku. Jo a ty statistiky - delaj se u nových, resp 2 roky starých aut, u kterých je právě zatim jedno, jak je piplas. Určitě se počítá s nějakou odchylkou v měření, ale těch vzorků je tolik, že to určitě výpovědní hodnotu má.
@heduska82 No, ale nemůžeš porovnávat zaměstnaneckou nabídku na fabii s běžným nákupem auta, protože tyhle podmínky nikdo jiný než ten zaměstnanec prostě nedostane a to malinko jinde bude minimálně kolem dvojnásobku a to už je cifra kterou mě nákup a provoz mojí ojetiny nestojí ani omylem a hlavně cifra, kterou ročně do auta dávat nehodlám.
@evusk myslím, že na kočárek a dítě ideální volba. Mě se takové vajcovité auta nelíbí, ale několik mých kolegů ji mají a spokojenost. Jen si hlídejte práci v aut. servisech. Hyundaie jsou dobré auta s katastrofálním přístupem servisů.
@odula to je tak zažité, že to musí být v autorizovaném servisu. Oni totiž autosalony lidi tímto masírují, že to tak musí být a musí to být u nich. Není to povinnost ho vozit do autorizovaného servisu. Zákon myslím ani pojem autorizovaný servis nezná. Samozřejmě v rámci garančních prohlídek to asi není na škodu jezdit k prodejci. Akorát pak můžou vzniknout dohady, že bylo něco uděláno špatně a pak z toho můžou být akorát dohady.
do autorizovanych se nemusi, jen je to dobry mit v servisni knizce, ze se proste jezdilo tam kam ma....olej ti stejne dobre vymeni technik z obyc. servisu a za polovicni cenu...
Ja mam kia sportage a maximalni spokojenost 🙂

@xpila navíc pokud do Škodovek počítáme i dvacet let starý Felicie a Favority-a že jich nejezdí málo- se statistikou to taky celkem zamává. Protože pokud porovnám počet Felicí v důchodu a Mercedesů v důchodu, mám takovej nejasnej pocit, že těch Felicií bude v ČR tak nějak signifikatně víc a tim pádem budou Škodovk vycházet jako poruchovější 😉