Menší auto pro maminku se 2 dětmi, doporučte

evusk
19. dub 2017

Ahoj holky, Vy víte vše a poradíte...🙂 Jaké byste doporučili menší auto vhodné pro maminku se 2 dětmi. Tak aby se do kufru vešel kočár a aby se v něm dobře jezdilo, spíše střední velikosti. Pezporuchové. Ocením postřehy z vlastní zkušenosti Díky

xpila
19. dub 2017

@evusk Píšeš málo informací - kolik toho najezdíš? Kde nejvíc - město, dálnice? Cenový limit? Každému vyhovuje něco jiného, záleží i na tvém stylu jízdy.

vanea
19. dub 2017

@evusk já mám citroen c4, jsem spokojená =) kočár se do kufru vejde (resp do budoucna, jsem teprve v očekávání:D), je to automat, takže se mi jezdí pohodlně =) je jich myslím všude docela dost i ojetých a je to moc příjemné autíčko=) v zimě je rychle zahřáté, v létě rychle vychlazené...máme porovnání s bmwčkem a oktávkou, tam to trvá daleko dýl...takže na toto je to supr...má to i masážní sedačky vepředu...jsou to takové prkotinky, ale ženskou to potěší=) na děti bude super, není nijak super veliké, ale dá se vejít=) nevýhoda je vyšší spotřeba, ve městě mám běžné okolo 7-8mi

evusk
autor
19. dub 2017

@xpila Spíše do města a cenový limit nemám, jde mi o obecné postřehy, ale asi máš pravdu

evusk
autor
19. dub 2017

@vanea Děkuji moc za postřehy a recenzi

xpila
19. dub 2017

@vanea Tak ono to chlazení/topení nejde moc porovnávat. Hlavně je zásadní rozdíl mezi benzínovým a naftovým autem. U naftového to trvá vždycky delší dobu... A ta vyšší spotřeba je daná i tím automatem.

xpila
19. dub 2017

@evusk On ten cenový limit je zásadní 😉 Od toho se pak odvíjí většina ostatního. A jaký máš cca měsíční nájezd kilometrů?

dandaa
19. dub 2017

Za sebe urcite automaticka prevodovka,parkovaci senzory a velky kufr.Jelikoz budu s miminkem hodne cestovat a vozit sebou i nase pejsky tak jsem si koupila SUV hlavne kvuli bezpecnosti.Jinak mensi treba fabie /kombi,octavie ktera ma malou spotrebu a opravy nejsou tak drahe.kamaradka ma Citroen picasso C4 automat,mala spotreba a ma dost mista uvnitr. Aut je spoustu a je dobre se vzdy poradne autem pred koupi projet a poradne vse vyzkouset.

evusk
autor
19. dub 2017

@xpila Nejezdím moc, chci to na takové to popojíždění, sem tam na výlet, měsíčně do 1000 km . Držela bych se spíše při zemi, co se týče ceny , tzn, Audi, BMW nebo podobně to určřitě nebude. Dívala jsem se na Polo, Honda Jezz, Hyundai ix4, Forda Fiestu, ale zdá se mi že mají celkem malý kufr, větší auto moc nechci...Líbí se mi ještě i třeba Venga, ale ta zase ne chlapovi....Tak jsem si říkala, že mi třeba zde poskytne někdo nějaký prima tip, který mne zaujme🙂

vanea
19. dub 2017

@xpila tak to je jasné, ten automat to zvyšuje sám no:/ ale pro mně třeba jediná spása, nerada řadím=D ale co se týká té klimošky, tak když nám to u oktávky trvá 15 minut a pak to celou cestu jede na plno, aby to teplo/chlad vydrželo, a u citrona to je za 3 minutky se vším všudy a pak už to můžeš tlumit, tak to je o jiném si myslím...i když nejsem teda žádný technicky zdatný člověk ,co se aut týká:D každopádně tu oktávku nemáme starou, kupovali jsme ji novou v ofiko prodejně, není to stará šunka, má 3 roky a byla na všech servisech, je v pořádku.. teď budeme brát do práce tu novou, tak budeme mít srovnání=)

journals
19. dub 2017

Auto bych nepořizovala malé - zezačátku z toho může mít každý strach, ale já bych už malého osobáka nechtěla. Máme SUV a nedám na něj dopustit - jezdíme často na hory, tak jsme potřebovali něco pohodlnějšího a většího s obrovským kufrem. Takže za sebe říkám, že bych se vůbec nebála vybírat i z větších SUVeček, a na co nedám dopustit je parkovací kamera. Kdybych si vybírala auto čistě pro sebe, tak jdu do automata, s tím se mi řídí moc dobře (teď máme manuál), takže druhé auto určitě bude automat.

dandaa
19. dub 2017

@vanea jezdim obcas sluzebni octavkou nebo superbem a u obou klimatizace jede hned ,mit ji na plno tak teda zmrznu.Jinak u skodovek je skvela spotreba octavia 1.6tdi jezdi za tech 5.2 a superb o litr vic.

xpila
19. dub 2017

@evusk Tyhle auta jsou všechny miniaturní. Šla bych do nějaké Škodovky - spotřeba bude ok a především nízké servisní náklady. Já je teda osobně nesnáším, ale někdy to je ideální volba 😉

@vanea Já mám teda automat momentálně taky, ale na dálnici se dostanu i na 4 litry 😉 A ona i ta klima značně zvyšuje spotřebu.

evusk
autor
19. dub 2017

@xpila Škodu tvrdí i můj chlap, ale mně se nelíbí....vím že je praktická

nijij
19. dub 2017

My po dlouhèm dozmýšlení koupili Renault Grand scenic obrovsky kufr skvělé vybavení, vzali jsme si 7mi místnou verzi

evusk
autor
19. dub 2017

@nijij hezky, tak to bych se bála řídit🙂 Ale díky za postřeh

versatilka
19. dub 2017

Já mám Seat Leon a maximální spokojenost. Vlezl se mi i kočár na dvojčata, cestovní postýlky a vůbec výbava na týden k babičce. Takové příjemné autíčko, pohodlně se řídí a málo žere.

leneee
19. dub 2017

My meli jako druhe auto yettiho-sedis v nem vysoko a jezdilo se s nim super.rodinne auto mame vw touran v kombiku a spokojenost s obema.

odula
19. dub 2017

Nejmíň poruchovy jsou Toyoty jsem slyšela. My mame mazdu, sice 6, výborně ovladatelná, jezdí se s ni skvěle. - Mazdy pry maj obecně hodně dobrou "komunikaci" mezi řidičem a autem a taky jsou málo poruchovy. Kdybych chtěla menší, jdu do trojky. Jo a určitě manuál. Na automat nejsem zvyklá, nemám ho ráda 😉 jo a jsou neuvěřitelně šik. Jo - a se servisem jsme nikdy neměli problém (žádný dlouhý čekání apod) .

xpila
19. dub 2017

@odula Toyoty rozhodně nejsou nejmíň poruchové, to se prostě říct nedá. Záleží na konkrétním modelu a hlavně motorizaci.

@evusk Fakt bych do ní šla. Třeba až toho najezdíš víc, tak bych řešila něco jiného, ale takhle se ti prostě nejvíc vyplatí ta Škodovka.

j.a.n.i
19. dub 2017

@xpila Já ti nevím... to o levných dílech na Škodovku platí tak do Felicie včetně, od Fabie dál už to od jiných značek není defacto rozdíl. Jasně pokud to neporovnávám třeba s málo dostupnými amerikami nebo mercedesem...

xpila
19. dub 2017

@j.a.n.i Rozdíl to je pořád hodně velký, stejně tak i cena za servis.

editah222
19. dub 2017

Mám Hyundai ix20 1,4 a jezdím z 80% jen město (z domu do školy - školky-do práce a zpátky 🙂 ).
A autem jsem celkem spokojena. 2 děti a nákup se mi tam v klidu vejdou a kočárek taky.
A pořizovací cena byla, myslím, celkem dost příznivá.

mon_88017
19. dub 2017

Já bych se Škodovce úplně nebránila, taková Fabia nebo Rapid nevypadá a nejezdí zle a s přiměřenou výbavou nevyjde draho ani jako nový auto. Sama jezdim s Yetim a jsem maximálně spokojená 😎

odula
19. dub 2017

@xpila četla jsem statistiky bilbesiktning. Samozřejmě že záleží na modelu. Každopádně po Porsche, mercu, audinach a BMW jsou na tom Toyoty skoro nejlíp . hlavně menší modely, 2 a 3. Nejhůř jsou na tom škodovky. 😝
Český STK to ma podobný

dandaa
19. dub 2017

@j.a.n.i zas takovy rozdil mezi servisem mercedesu a skodovky(novy model) neni,obe znacky servisuji v autorizovanych servisech tak mam porovnani a jde o par stovek.

xpila
19. dub 2017

@odula Jenže ono totiž záleží na tom, jak se kdo o to auto stará, jestli pravidelně vyměňuje olej, rozvody atd. Takže statistiky jsou jedna věc, ale realita věc druhá 😉 Škodovky na tom rozhodně nejsou nejhůř.

j.a.n.i
19. dub 2017

@xpila Celkem se v tom pohybujeme v dílech není... ano možná si nějaké servisy za jiná auta účtují víc, to možné je.

xpila
19. dub 2017

@j.a.n.i My se v tom pohybujeme dost 😉 Ono jde taky hodně o to, že Škodovku ti prostě do servisu vezmou všude, kdežto ostatní značky jen někde. Jako já Škodovky vyloženě nesnáším, nikdy jsem ji neměla a vím, že mít nebudu, ale někdy to je prostě ideální volba. Pro mě než spotřeba a cena jsou důležitější jízdní vlastnosti a "netuctovost".

dandaa
19. dub 2017

@odula vetsinou jde jen o to jak se clovek o auto stara.

j.a.n.i
19. dub 2017

@dandaa Tam ne, ale když budeš pátrat, tak na tu škodovku pořád ještě ulovíš díl levněji než na mercedes (i když taky to nebude platit u všech dílů), na druhou stranu při porovnání plácnu třeba fiatu a škodovky už to platit nebude ani u toho dílu.