Menstruační kalíšek
Ahoj nevím, jestli sem tohle téma úplně patří, ale chtěla bych vědět, jestli znáte, používáte? Já jsem si ho pořídila nedávno a přijde mi to super, na rozdíl od tampónů, který mi nedělají dobře. Ale okolí mě docela straší, že to není hygienický a tak podobně. Kamarádka se ptala doktora a ten o tom prý v životě neslyšel a spíš to nedoporučuje (ale nedoporučuje ani tampony). Tak by mě zajímal váš názor a případné dlouhodobější zkušenosti.
Luci, jestli Ti nevadí to vzorování a chtěla bys ho, tak si kup Lunette, je sice trochu dražší, ale ono se to ztratí v objemu toho, co i tak ušetříš za vložky a tampony...
Lunette má vzorování, ale jen zvenku, je tam jemně vytlačený nápis a ty rysky na měření jsou tam taky, jako má MoonCup. Oproti Mooncupu je ale pružnější, mělo by se s ním lépe manipulovat. Monncup je dost tuhý.
Podívej se na ty stránky scoutdoor.cz, vlevo v kolonce Cestovní doplňky je kategorie Hygiena a dezinfekce a když to otevřeš, jsi na stránce kalíšků, tam si to pořádně pročti, je tam i spousta fotografií, třeba zjistíš, že Ti vyhovuje Divacup🙂 nebo co já vím🙂 Je tam k tomu i diskuze uživatelek, ale moc se netýká jednotlivých typů, spíš se tam baby handrkujou mezi sebou😉
Lunette má vzorování, ale jen zvenku, je tam jemně vytlačený nápis a ty rysky na měření jsou tam taky, jako má MoonCup. Oproti Mooncupu je ale pružnější, mělo by se s ním lépe manipulovat. Monncup je dost tuhý.
Podívej se na ty stránky scoutdoor.cz, vlevo v kolonce Cestovní doplňky je kategorie Hygiena a dezinfekce a když to otevřeš, jsi na stránce kalíšků, tam si to pořádně pročti, je tam i spousta fotografií, třeba zjistíš, že Ti vyhovuje Divacup🙂 nebo co já vím🙂 Je tam k tomu i diskuze uživatelek, ale moc se netýká jednotlivých typů, spíš se tam baby handrkujou mezi sebou😉
Luci, aspoň budete mít srovnání, hlavně té tuhosti a můžeš nám pak poreferovat. Pro mně je teda ta pružnost fakt důležitá, Lunette už mám od ledna (až teď jsem našla odvahu ho vyzkoušet), tenkrát LadyCup nebyl, tak jsem si ho objednala. Dneska bych šla do L.C., hlavně kvůli tomu mytí.
Ahojte baby, tak ja používam Mooncup už tretiu MS a nie som z neho nejak extra nadšená...
Je to síce super vecička, ale striedam to z vložkami. problém mám ten, že ak mám Mooncup, tak mám trošku bolesti v podbrušku, neviem, či ho dobre zavádzam, ale mám pocit, akoby som tam niekde mala vzduch, také ako bublinky, neviem, ako ináč to popísať. Musím používať intímku, ak ho chcem vyliať, tak medzitým mi stečie nejaká krv a musím sa utrieť s toaletným a už nie som čistá, ako pri tampónoch. Neviem si predstaviť, že by som ho používala všade, aj doma, v robote a pod., síce sa píše, aké je to bezproblémové, stačí fľaška z vodou a vypláchnuť, ale ja ten pocit nemám.
Je to síce super vecička, ale striedam to z vložkami. problém mám ten, že ak mám Mooncup, tak mám trošku bolesti v podbrušku, neviem, či ho dobre zavádzam, ale mám pocit, akoby som tam niekde mala vzduch, také ako bublinky, neviem, ako ináč to popísať. Musím používať intímku, ak ho chcem vyliať, tak medzitým mi stečie nejaká krv a musím sa utrieť s toaletným a už nie som čistá, ako pri tampónoch. Neviem si predstaviť, že by som ho používala všade, aj doma, v robote a pod., síce sa píše, aké je to bezproblémové, stačí fľaška z vodou a vypláchnuť, ale ja ten pocit nemám.
lyongirl, ta manipulace jde nacvicit. A s vlozkama jsem si teda nikdy "cista" nepripadala. Ja mivam hodne silnou ms, takze prvni dny musim mit i vlozku, ale je to dost velky rozdil oproti pouze vlozkam. A delam to tak, ze si pred vyjmutim - vylitim vzdycky vezmu trochu toaletaku do druhy ruky a hned otru sebe i kalich, takze nic nestece, pripadne jistim vlozkou (pouzivam latkovky) nebo zinkou. V dalsich dnech uz je to totalni pohoda. Co se tyce bolesti, neporoadim, neznam....
no viem, že manipulácia ide nacvičiť, ja mám pocit, že je dobre zavedený. S vložkami si čistá tiež nepripadám, ale s tampónom áno a tampony som používala neustále, teraz ale radšej Mooncup striedam s vložkami, nech si telo trošku oddýchne a nemá stále niečo vnutri pichnuté 😃 . Asi ide len o zvyk, budem trénovať naďalej 😉
No a keď ho zavediem, po stenách zostane asi nejaká krv a tá mi ešte stečie na intimku.
No a keď ho zavediem, po stenách zostane asi nejaká krv a tá mi ešte stečie na intimku.
ja som tiez uz druhy den spokojnou uzivatelkou :-N (he, zakon schvalnosti nezafungoval 😞 )
vcera som mala podobne pocity a problemy ako lyongirl - na ten "pocit vzduchu" zabralo poriadne kalisok poskladat a vytlacit tak z neho co najviac vzduchu pred vlozenim; na problem s par kvapkami na intimke zatial zda sa zabera poriadne utieranie hned po zavedeni :-N , resp. obmedzit cas medzi vybratim a znovuzavedenim na co najkratsi 😉
inak ma velmi tesi, ze problemy, ktore som mavala s tamponmi prve dva dni ms (pocit na odpadnutie, doslova syndrom upchateho sifonu :-p 😃 ) absolutne nemam x-)
vcera som mala podobne pocity a problemy ako lyongirl - na ten "pocit vzduchu" zabralo poriadne kalisok poskladat a vytlacit tak z neho co najviac vzduchu pred vlozenim; na problem s par kvapkami na intimke zatial zda sa zabera poriadne utieranie hned po zavedeni :-N , resp. obmedzit cas medzi vybratim a znovuzavedenim na co najkratsi 😉
inak ma velmi tesi, ze problemy, ktore som mavala s tamponmi prve dva dni ms (pocit na odpadnutie, doslova syndrom upchateho sifonu :-p 😃 ) absolutne nemam x-)
Ja som ho mala iba 3 cyklov, kym som neotehotnela, ale manipulacia sa mi tiez zdala tazka. A problem, ze musis mat stale po ruke vodu, alebo vlhke utierky a tiez ma trochu tlacil.
Po roznych forach som potom hladala, co robim zle a az potom mozno na ten treti, 😃, posledny cyklus mi to uz konecne islo. Pisali tam, ze musis po vkladani poharikom tocit, akoby srobovat, az kym "nezapadne" a neprisaje sa a trochu ho potom povytiahnut a pritom stiahnut vnutorne svaly (ak si uz rodila, mozno ste to cvicili pri cviceniach). Mna osobne tlacila aj ta trubicka, tam som ju potom odstrihla a bolo to lepsie.
Po roznych forach som potom hladala, co robim zle a az potom mozno na ten treti, 😃, posledny cyklus mi to uz konecne islo. Pisali tam, ze musis po vkladani poharikom tocit, akoby srobovat, az kym "nezapadne" a neprisaje sa a trochu ho potom povytiahnut a pritom stiahnut vnutorne svaly (ak si uz rodila, mozno ste to cvicili pri cviceniach). Mna osobne tlacila aj ta trubicka, tam som ju potom odstrihla a bolo to lepsie.
já ho používala zatím jen jednu menstruaci, ze začátku jsem i malinko špinila,ale to jsem pak vychytala a už nic, ale měla jsem problém s tím vyndáváním. Mě totiž zajede pokaždé trochu hlouběji, a já tak hluboku nezvládnu zatlačit těmi dvěmi prsty a zrušit podtlak. Snažila jsems e i tlačit, jak tu píšete, ale pak když jsem to chytla,stejně to šlo hrozně těžko.Asi moc neumím rušit ten podtlak,a pak to mám hluboko.Jak s tím bojujete vy?
Začni psát odpověď...

Odešli
A MoonCup má väčší priemer aj dĺžku...
Asi ste ma prehovorili.LadyCup S bude môj. 🙂 Len mi bude asi dosť chýbať to vzorovanie... 😢