Miminko a denní studium VŠ

dolce_anima
13. zář 2015

Hezky vecer maminky, omlouvam se, pokud uz zde stejne tema je, ale rada bych se zeptala, zda je mezi Vami nektera, ktera studuje na VS a ma denni studium. Mam 8 mesicu starou holcicku a jsem v prvnim rocniku. Takze by me zajimalo, zda se do toho vubec poustet. Dekuji za Vase zkusenosti a nazory.

lrg
13. zář 2015

Na to není jednoznačná odpověď, záleží jaká jsi povaha, jak náročnou školu studuješ, jak máš vyřešené hlídání..... Všechno se dá zvládnout, ale asi by se mi takhle s malým miminkem úplně začínat školu nechtělo, máš to nejtěžší před sebou - co se týče dítěte i studia 🙂 Já jsem dodělávala poslední rok, diplomku a státnice a úplně mi to stačilo.

dolce_anima
autor
13. zář 2015

Zacinam studovat architekturu, coz asi uplne sranda nebude. Hlidani mam, tady problem neni. Jinak VS uz mam par let za sebou a nijak extra me to nevycerpavalo, ale ted to bude uplne neco jineho. Ale zas si rikam, že uz mi celkem o nic nejde.

lrg
13. zář 2015

@dolce_anima No tak zase to je škola, na kterou asi není tak snadné se dostat, takže by byla škoda to alespoň nezkusit. Hlídání je nejdůležitější, když to máš vyřešené, tak už je to fakt jen na tvojí vůli a odhodlání 🙂

loc
13. zář 2015

@dolce_anima Ja presne takovou zkusenost mam, minuly srpen jsem porodila a zbyval mi jeste cely sestak na medicine. Hlidala mama, co se prezence tyce, i kdyz ucast byla oficialne povinna temer 100%, odchodila jsem tak tretinu. Nekde se prezence nedelala, nekde pomohly spoluzacky a nekdy mi doktori dali vic razitek. Takze v tomto az takovy problem nebyl, ale uprimne, neumela si predstavit byt bez maleho kazdy den az do odpoledne a po skole se muset ucit. Bez tech ulev bych to asi nedala. A uceni na statnice byla katastrofa! Ale chtela jsem to mit co nejdrive za sebou a nerozkladat rocnik a dobre jsem udelala - dokoncila jsem, kdyz malemu bylo 10 mesicu a teprve v te dobe se na me zacal fixovat jakozto na nejblizsi osobu , ted je jako klistatko 😀, kdyz ho kdokoli jiny ( vcetne tatinka) vodi za ruku, on krici a jde za mnou a chce ted porad jenom me. A vsadim se, ze kdybych ted byla ve skole a odpoledne a vecer se ucila, tou nejblizsi osobou by se stala babicka a to bych asi nedala, videt, ze je fixovany na nekoho jineho nez na me. Takze si rozmysli, zda by se ti po male nestyskalo a take, ze skola je v obdobi zapoctu a zkousek casove narocnejsi nez zamestnani, protoze pri uceni se diteti venovat nelze. Takze moje resume - urcite to dat jde, ale ja bych nekolik let nezvladla a to spis psychicky, bala bych se, ze si s malym nebudeme tak blizci, jako si je s tim, kdo ho hlida.

indigirka
13. zář 2015

Tak jestli ti o nic nejde, tak to zkus a uvidíš. Pokud vyhodnotíš, že to moc nejde a studium přerušíš z důvodu péče o dítě do tří let, nezapočítává se to do celkové max. délky studia.

jkur
14. zář 2015

Já jsem dokončila bakaláře když jsem zjistila že jsem těhotná. Chtěla jsem jít dále na inženýra teda dálkově. Nakonec jsem si to rozmyslela a do školy nešla. A jsem za to šťastná že jsem s miláčkem doma. Hlídání jsem také měla, ale ta představa že bude více času s babičkami než se mnou a že přijdu o první zvednutí hračky o první úsměv to jsem nedala. Ale jak psaly výše záleží jakou máš povahu. Já jsem člověk co se něčemu věnuje naplno. Takže malému vařím čtu mu od malinka atd a kdybych studovala tak potřebuji jed na 100% u ve škole. Já jsem se rozhodla správně a věřím že ty se také rozhodneš dobře.

dolce_anima
autor
19. zář 2015

Hezky vecer holky, diky moc za vsechny komenty. Nakonec jsem se rozhodla byt s malou doma a uzit si to. Ona je fakt priorita. Uvidime, az bude vetsi. Manzel si taky oddychl 🙂