Místo cigarety snus. Je tu ještě někdo takový?

berenika39
6. dub 2009

ahoj, předem říkám, že nekouřím a nikdy jsem nekouřila.Mám ráda tabák "snus". Je tu někdo takový, s kým bych mohla probrat zkušenosti?

berenika39
autor
6. dub 2009

fakt nikdo? ani ti vaši chlapi doma? sportovci? 😲

vjitka
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
skuli
7. dub 2009

Ahoj.To je žvýkací tabák,že?Jsem z Karvinska a tady to žvýká každý horník🙂Ale je to prý taky svinstvo.Jak často to žvýkáš?Některé druhy jsou prý strašně slané.Někde jsem dokonce četla,že je to zakázané prodávat.To si dám raději svoje 2 mentolové cigarety denně na balkoně 😀

berenika39
autor
8. dub 2009

ahoj, ne tohle je krapet kultivovanější, 😀 😀 než žvýkají horníci, je to balený tabák,jakoby malinký čajový sáček, dává se pod ret, prostě jen nikotin bez vedlejších účinků při spalování, hoření cigarety. ve švédsku je to běžné, tady ne. proto jsem zkusila se zeptat tady, s někým to "prodrbat". Ale asi se o tom moc neví. A hlavně to není nic zakázaného nebo nedej bože nebezpečného. Prostě máš nikotin bez kouření, i tam, kde se nekouří, pohoda.

skuli
10. dub 2009

Hledala jsem to na netu a na každé diskusi píšou,že je to podle EU zakázané,tak nevím.Hodně to používají hokejisti.Přečti si tyhle diskuse,tam se něco dozvíš a můžeš se bavit s lidmi,kteří to taky používají.Já se například dozvěděla,že nejoblíbenější je u lidí Snuss,který je ale hodně silný.Taky že když to máš v puse,tak hodně slintáš a musíš všude kolem sebe plivat 😀 a proto nedporučují chodit s tím do autobusu,ani řídit auto.I když v autě se dá prý plivat z okna,pokud ti nevadí zaschlý sliny na zadních dveřích 😀 Ty sliny se prý nesmí polykat. Jinak 5% dotázaných to používá a 60% se diví,jak to můžete dát do pusy.Nic úžasného to podle mě teda nebude 😝

http://www.dymka.net/bb/viewtopic.php?f=10&t=28...

http://www.ordinace.cz/diskuse/odvykani-koureni...

A ještě úryvek z článku liberálního institutu

Za současných legislativních podmínek však snus není těžce závislým kuřákům coby alternativa ke kouření dostupný. Dvanáctiletý zákaz na tento typ tabáku dokládá nekonzistentnost Evropské politiky v této oblasti, kde jsou výrobky údajně regulovány podle jejich zdravotních rizik, možného zneužití a míry návykovosti. Cigarety jsou nejméně regulovaným tabákovým produktem, přestože jsou ze všech výrobků dodávajících nikotin nejrizikovější. Snus je naproti tomu nadále Evropskou unií zakazován.

ddddddd
22. zář 2013

Snus je nejlepší věc! Nikoho tim neobtěžujete!. Krásně to uvolní

snusgirl
28. pro 2013

jo. Snus je nejlepší záležitost na světě <3 bohužel je málo lidí, který žvejkaj :(

milan699
Odpověď byla odstraněná
Zobraz