Mixér, co zvládne všechno

ziia
7. únor 2018

Ahoj holky, prosím, máte někdo zkušenost se stolním mixérem Silvercrest z Lidlu? Konkrétně se mi jedná o tenhle typ https://www.lidl-shop.cz/SILVERCREST-Power-stol..., zda zvládne ořechová másla, mléka, pomixovat semínka, mák atd.?? Nebo nějaký jiný mixér, co máte vyzkoušený a je za podobnou cenu...

kladpol
7. únor 2018

@ziia Osobně ho doma nemám, ale jelikož ta má speciální program na smoothie, tak by měl rozmixovat semínka a vše co jsi napsala.

ziia
autor
8. únor 2018

@kladpol To si taky říkám, má i vysoké otáčky, dobrý výkon... Jen bych ráda nějaké osobní zkušenosti. 🙂 No uvidíme, zda se ještě někdo ozve.

bayt
8. únor 2018

@ziia Já mám stolní mixér od Kitchenaid (Diamond). Kupovala jsem ho už před pár lety, načetla jsem tehdy hrozně moc recenzí a v poměru cena/výkon vyhrál. Podrtí led, udělá ořechové máslo, dělám v něm ta rostlinná mléka. Je fakt spolehlivý, jediná nevýhoda je cena, je tu dost předražený. Kupovali jsme ho tehdy v zahraničí online.

Nejlepší celkově bude asi Vitamix, Blendtec nebo Versa od Osteru, ale ty ceny jsou šílené 🙂

bayt
8. únor 2018

@ziia Jinak tenhle mixér má kamarádka a ořechové máslo nezvládá. Semínka asi částečně ano, záleží, jak moc hladké to chceš mít.

ziia
autor
8. únor 2018

@bayt Díky za info. O těhle dražších mixérech vím, ale to je opravdu vysoká cena pro mě. ☹ Zatím zvažuju Gallet HS703, ten by měl zvládnout téměř vše a pak Nutribullet nebo G21 no. Ale říkala jsem si, že pokud by to zmákl i ten z Lidlu, tak by to bylo fajn. :-/

aktakd
8. únor 2018

Taky jsem o tomto z Lidlu uvazovala, ale na strankach je ke stazeni navod k pouziti a tam je primo napsano, ze neni urcen na orechy a to me odradilo.

bayt
8. únor 2018

@ziia Ono mixér není moc dělaný na ta ořechová másla, ty výkonější to zvládnou, ale primárně je na to podle mě určený robot - sekáček. Tam pak nepotřebuješ ani nějaký extra model. Já mám k tyčáku malý sekáček jako příslušenství, ten tyčák se na to jakoby nasadí. A zvládne to s přehledem - podle mě je to investice za tak 1500? A pak bys mohla máslo hodit do vody i v tom mixéru z Lidlu a udělat si mléko 🙂

ziia
autor
9. únor 2018

@bayt Sekáček k tyčáku mám, ale to máslo v něm trvá snad 45 minut a ještě to ani tak není bůhví jaký zázrak. :(

@aktakd Aha, toho jsem si nevšimla. 😲 Moc díky za info, tak koupím raději jiný, výkonnější model. 🙂

bayt
9. únor 2018

@ziia Aha, já mám tyčák od Bosch a ten si s tím poradil. Pravda, nevím, jak dlouho to tak trvá - ale č5 minut zase ne...

aktakd
10. únor 2018

Nas sekacek ma s orechovymi masly taky problem, asi ma maly vykon. Nema problem orechy najemno nasekat, ale s maslem ma problem a oriskova mleka to same. Udelam s nim arasidove, ale ne uplne dohladka, ale da mu teda dost zabrat a ja cekam, kdy behem toho vypovi sluzbu. Z liskovych orisku to trvalo fakt dlouho a pak jsem to radsi vzdala, nechtela jsem ho oddelat.