Mohu převážet letadlem spreje v odbaveném zavazadle?
Ahoj, chci se zeptat jestli někdo nevíte jak je to se spreji v letadle - deodorant ve spreji, Pantenol, lak na vlasy, repelent. Mám to všechno větší balení, tak bych to chtěla dát do odbaveného zavazadla. A teď nevím, může se to? Někde píšou že aerosoly ano, ale nesmí být balení větší než 500 ml a někde, že ne, že jde o hořlavinu. Na obale je i ta značka ohně. Někde jsem zase ale našla informace, že se těmi hořlavinami spíš myslí nějaké kartuše,bomby k vařiči, barvy ve spreji apod. a spreje, které jsou kosmetika nebo pro zdravotní účely se tak neberou. Tak teď nevím. Letíme se Smart Wings.
Do příručáku do 100ml tuším a do odbavenýho, beru vše bez ohledu.
Můžeš je mít v příručním, ale max 100ml ,ale můj muž bere 150ml a vzdy mu projde ,ani ho nevytahuje. Já to neriskuji. Na palubu můžeš mít 10x100ml na osobu. Do odbaveného limit není.
Pantenol i repelent vozíme v odbaveném běžně, nikdy nebyl problém. Běžné spreje tohoto typu by mě opravdu nenapadlo, ež bud eněkdo kontrolovat - v odbaveném.
V příručním jsou to samozřejmě tekutiny.

Do prirucniho vubec, do odbaveneho bezne davam deodorant i lak na vlasy a nikdy nebyl problem, ani jsem nad tim nepremyslela. K tomu tam jsou jeste opalovaky ve spreji, repelenty, celkove tam tech spreju mivam hromadu.
Naletano mam docela dost, tak bych rekla, ze i overeno, ze se to proste neresi. Normalni velikosti baleni