Musí OSPOD prověřit každé nahlášení?
OSPOD
Zdravim mam dotaz na ty kdo v tomto pracují nebo ví..
Musí ospod každé nahlášení prověřit nebo zhodnotí a treba nic nezkontroluji?děkuji
Tak už z logiky věci ti musí být jasné, že nemohou nic vyhodnotit, pokud nedojde k šetření, takže ano, pokud přijde udání, věc se s danou rodinou řeší. Až poté může OSPOD zhodnotit, zda jsou dohled či další úkony potřebné k ochraně daných dětí či nikoliv.
a co maji zhodnocovat? proveruje se to
Myslis si ze obihaji sousedy nebo si ty osoby hledaji jestli pracuji ?
Pokud někdo podá podnět, tak se to prošetřit musí. Jakým způsobem, to je už na nich... Zažila jsem i případ, že to "prošetřili" telefonicky, netuším, zda je to o.k., to je v jejich zodpovědnost, ale v drtivé většině jde o návštěvu, ať už pozvání dotyčného k nim nebo jejich návštěva v místě bydliště.
Musí vše osobně prověřit, třeba i nahlášení po telefonu.
Nechapu jak.mohou neco proverit po telefonu 😁 to snad ani nejde..pak je nahlaseni uplne k nicemu..jinak vsem dekuji
@4formy ja nechala dceru samotnou v nemocnici, udali me z nemocnice skrz to na OSPOD. Z OSPODU mi volali jen, aby mi to rekli s tim, ze neni povinne zustat s ditetem v nemocnici, ze jsem nepochybila. Takze tohle mi jen rekli, ze neni nic k reseni. Takze dle me hodne zalezi co kdo nahlasi 🤷♀️
@miryp a dobre vedeli, ze me to trhalo srdce, dcera mi lezela s covidem v Olomouci, syn byl ve vaznem stavu s covidem na jipu v Brne. Meli rok (dvojcata). Doma dalsi 2 deti s covidem, ja a manzel tenkrat take covid a byli jsme ko. I tak jsme za detmi jezdili jak to slo 😪 Tenkrat me to hrozne mrzelo, ta pani z nemocnice v Olomouci po me rvala, ze jsem opustila dite atd.😪😪🤦♀️🤦♀️ Nezajimalo ji, ze mame dalsi deti, syna v Brne, sami mame covid, hrozny😪

...