Musím platit po kojení za umělá prsa?

2. čer 2021

Dotaz.. kojím syna a byla jsem na gynekologii, prsa se mi nevrátí do původního stavu to vím a to mi nevadí, spíš jde o to, že mám velkou asymetrii. Kojím jen z levého celých 9 měsíců, v právem nebylo mléko, tudíž to levé je jak kosicek D a prave jak A.. což mi opravdu vadí a stydim se.. kdyby to byli věšáky, cokoliv jiného neresim to, ale mít jedno prso o 3 čísla větší.. no 😔
Kdybych chtěla umělá prsa, vím, že se za ně platí,ale doktor říkal, že je i možnost ze zdravotního důvodu,’to nějak mít buď levnější a nebo i zadarmo.

Máte nejake zkušenosti, víte o tom něco?
Dekuji

kevi1
2. čer 2021

Mam za to, ze to co popisujes ako svoj problem je problem esteticky, nie zdravotny.

ai30
2. čer 2021

Pockej, az dokojis, to leve taky splaskne.

autor
2. čer 2021

@kevi1 - no to právě ten MUDr mi řekl, že to můžeme řešit nejak..
@ai30 - uf, tak super.. děkuji moc.. když já ho miluju udělám pro nej vše, i kdybych ho měla kojit celej život 😁 jenom kdyby to nebyl tak velký rozdíl 🙄

cherie24
2. čer 2021

Že se stydíš to chápu, ale ono po skončení kojení ty prsa fakt splasknou dost. Před těhu jsem měla A, po příchodu z porodnice D, byl to takový rozdíl, že se mi i udělaly strie na prsou, že tak rychle vyrostly 🙄 a teď kojím jen tak sporadicky, že si 4x denně cucne a už se zas pomalu blížím velikosti přistávací dráha 😀

autor
2. čer 2021

@cherie24 paráda, jakoby no🙄😁 ale super, tak jsem ráda 😁 děkuji moc 😍😍😍

eviicka
2. čer 2021

Nic o tom nevím, ale říkám si, že u takového rozdílu to už není jen estetika, ale např. i nemožná koupě adekvátního spodního prádla. Jsem zvědavá, jestli má někdo zkušenost (víc jak rok jsem kojila z jednoho a rozdíl na konec žádný nebyl)

ai30
2. čer 2021

@eviicka Teoreticky jo, i kdyz treba to A a D se da resit vycpavkou v tom mensim kosicku... Ale nevim, znam jen opacne pripady, kdy pojistovna hradila zmenseni.
Kazdopadne tady je to fakt predcasne resit, to prso po ukonceni kojeni zase zmizi a bude treba rozdil trochu ve tvaru, ale ne ve velikosti.

autor
2. čer 2021

@ai30 tak super. Děkuji moc za uklidnění 😍😍

fyii
2. čer 2021

Pokud ti to prso se fakt nejak nevrati k primerene velikosti toho druheho prsa, tak fak pokud je takhle velky rozdil je mozne to indikovat pres pojistovnu. Kamaradka to tak take mela a neplatila za to. Ale umely prsa nejsou taky vse, implantaty maji urcitou zivotnost.. jde to si nechat i to velke prso zmensit.. ale vsechno by ti rekl dobry plasticky chirurg..

autor
2. čer 2021

@eviicka to by bylo super.. doufám, ze to tak taky budu mít. 😊 no je mazec, i teď musim nosit volné věci, aby nic neslo poznat..

autor
2. čer 2021

@fyii Jasne.. strašně moc dekuju

jana_zofie
2. čer 2021

Jako kdyby se ti ta prsa nevrátily na plus mínus snesitelný poměr, tak bych to na tu pojišťovnu zkusila. Možná bych to i hrála na záda (ona by ti takhle velká asymetrie asi dřív či později na páteř dobře neudělala, si myslím).

autor
2. čer 2021

@jana_zofie jste úžasná, moc vám děkuji ❤️

jana_zofie
2. čer 2021

Jeste nedekujte. Ja totiz nevim, jedtli to vyjde. Ono je to s pojistovnou nekdy na palici. Obcas schvali kde co a pak zamitne neco absolutne nezbytneho a neda si rict...

abig
3. čer 2021

Mě osobně se prsa srovnala ... Řešila jsem stejný problém.

maki90
3. čer 2021

Ještě to nehroť, počkej, až přestaneš kojit. Já když kojila první dceru (a to z obou), měla jsem pravé prso o 2-3 čísla větší. Po odstavu se zmenšilo a zůstala mi sice pidiprsa, ale stejně velká 😉

autor
3. čer 2021

@abig
@maki90
Uf, děkuji moc

malenka3
3. čer 2021

Taky jsem měla asymetrii, po odstavu se srovnala. A u druhého dítěte se ani neobjevila.

keksik002
3. čer 2021

Kamarádka mela totez, prso se ji sice zmensilo ale ne na tolik aby to bylo v pohode.. Prsa nsvoje nema skoro zadna, takze i rozdil dvou velikosti byl markantni. Jeji gynekolog i obvodak byli super a pomohli ji ke zmenseni prsu operaci. Napsali to tak aby to pojistovna vzala, tzn zdravotni riziko. Ze ji boli zada, asymetrie celeho tela atd..

zrzeckas
4. čer 2021

Take jsem slysela o tom, ze proplati zmenseni toho vetsiho..... Ale neves hlavu... Nekomu prsa zustanou, ale jak u me, tak u segry a spoustu holek jsem slysela, bavila se, ze se jim prsa zmensili a nekdy aj o zolik, ze byly mensi nez meli pred kojenim. Ja mela jedno jen o trochu vetsi nez druhe, ale u me to bylo tim, ze jsem tam mela o dost vic mleka nez v druhem, takze se malemu to druhe nelíbilo. Ale kojila jsem jen chvili.

lachtanice86
4. čer 2021

Mam známou a ta to ted řeší. Na pojišťovnu by šlo zmenšení toho většího, ale zvětšení nebo úpravu by musela platit