icon

Musím platit po kojení za umělá prsa?

2. čer 2021

Dotaz.. kojím syna a byla jsem na gynekologii, prsa se mi nevrátí do původního stavu to vím a to mi nevadí, spíš jde o to, že mám velkou asymetrii. Kojím jen z levého celých 9 měsíců, v právem nebylo mléko, tudíž to levé je jak kosicek D a prave jak A.. což mi opravdu vadí a stydim se.. kdyby to byli věšáky, cokoliv jiného neresim to, ale mít jedno prso o 3 čísla větší.. no 😔
Kdybych chtěla umělá prsa, vím, že se za ně platí,ale doktor říkal, že je i možnost ze zdravotního důvodu,’to nějak mít buď levnější a nebo i zadarmo.

Máte nejake zkušenosti, víte o tom něco?
Dekuji

kevi1
•
2. čer 2021

Mam za to, ze to co popisujes ako svoj problem je problem esteticky, nie zdravotny.

ai30
•
2. čer 2021

Pockej, az dokojis, to leve taky splaskne.

autor
•
2. čer 2021

@kevi1 - no to právě ten MUDr mi řekl, že to můžeme řešit nejak..
@ai30 - uf, tak super.. děkuji moc.. když já ho miluju udělám pro nej vše, i kdybych ho měla kojit celej život 😁 jenom kdyby to nebyl tak velký rozdíl 🙄

cherie24
•
2. čer 2021

Že se stydíš to chápu, ale ono po skončení kojení ty prsa fakt splasknou dost. Před těhu jsem měla A, po příchodu z porodnice D, byl to takový rozdíl, že se mi i udělaly strie na prsou, že tak rychle vyrostly 🙄 a teď kojím jen tak sporadicky, že si 4x denně cucne a už se zas pomalu blížím velikosti přistávací dráha 😀

autor
•
2. čer 2021

@cherie24 paráda, jakoby no🙄😁 ale super, tak jsem ráda 😁 děkuji moc 😍😍😍

eviicka
•
2. čer 2021

Nic o tom nevím, ale říkám si, že u takového rozdílu to už není jen estetika, ale např. i nemožná koupě adekvátního spodního prádla. Jsem zvědavá, jestli má někdo zkušenost (víc jak rok jsem kojila z jednoho a rozdíl na konec žádný nebyl)

ai30
•
2. čer 2021

@eviicka Teoreticky jo, i kdyz treba to A a D se da resit vycpavkou v tom mensim kosicku... Ale nevim, znam jen opacne pripady, kdy pojistovna hradila zmenseni.
Kazdopadne tady je to fakt predcasne resit, to prso po ukonceni kojeni zase zmizi a bude treba rozdil trochu ve tvaru, ale ne ve velikosti.

autor
•
2. čer 2021

@ai30 tak super. Děkuji moc za uklidnění 😍😍

fyii
•
2. čer 2021

Pokud ti to prso se fakt nejak nevrati k primerene velikosti toho druheho prsa, tak fak pokud je takhle velky rozdil je mozne to indikovat pres pojistovnu. Kamaradka to tak take mela a neplatila za to. Ale umely prsa nejsou taky vse, implantaty maji urcitou zivotnost.. jde to si nechat i to velke prso zmensit.. ale vsechno by ti rekl dobry plasticky chirurg..

autor
•
2. čer 2021

@eviicka to by bylo super.. doufám, ze to tak taky budu mít. 😊 no je mazec, i teď musim nosit volné věci, aby nic neslo poznat..

autor
•
2. čer 2021

@fyii Jasne.. strašně moc dekuju

jana_zofie
•
2. čer 2021

Jako kdyby se ti ta prsa nevrátily na plus mínus snesitelný poměr, tak bych to na tu pojišťovnu zkusila. Možná bych to i hrála na záda (ona by ti takhle velká asymetrie asi dřív či později na páteř dobře neudělala, si myslím).

autor
•
2. čer 2021

@jana_zofie jste úžasná, moc vám děkuji ❤️

jana_zofie
•
2. čer 2021

Jeste nedekujte. Ja totiz nevim, jedtli to vyjde. Ono je to s pojistovnou nekdy na palici. Obcas schvali kde co a pak zamitne neco absolutne nezbytneho a neda si rict...

abig
•
3. čer 2021

Mě osobně se prsa srovnala ... Řešila jsem stejný problém.

maki90
•
3. čer 2021

Ještě to nehroť, počkej, až přestaneš kojit. Já když kojila první dceru (a to z obou), měla jsem pravé prso o 2-3 čísla větší. Po odstavu se zmenšilo a zůstala mi sice pidiprsa, ale stejně velká 😉

autor
•
3. čer 2021

@abig
@maki90
Uf, děkuji moc

malenka3
•
3. čer 2021

Taky jsem měla asymetrii, po odstavu se srovnala. A u druhého dítěte se ani neobjevila.

keksik002
•
3. čer 2021

Kamarádka mela totez, prso se ji sice zmensilo ale ne na tolik aby to bylo v pohode.. Prsa nsvoje nema skoro zadna, takze i rozdil dvou velikosti byl markantni. Jeji gynekolog i obvodak byli super a pomohli ji ke zmenseni prsu operaci. Napsali to tak aby to pojistovna vzala, tzn zdravotni riziko. Ze ji boli zada, asymetrie celeho tela atd..

zrzeckas
•
4. čer 2021

Take jsem slysela o tom, ze proplati zmenseni toho vetsiho..... Ale neves hlavu... Nekomu prsa zustanou, ale jak u me, tak u segry a spoustu holek jsem slysela, bavila se, ze se jim prsa zmensili a nekdy aj o zolik, ze byly mensi nez meli pred kojenim. Ja mela jedno jen o trochu vetsi nez druhe, ale u me to bylo tim, ze jsem tam mela o dost vic mleka nez v druhem, takze se malemu to druhe nelíbilo. Ale kojila jsem jen chvili.

lachtanice86
•
4. čer 2021

Mam známou a ta to ted řeší. Na pojišťovnu by šlo zmenšení toho většího, ale zvětšení nebo úpravu by musela platit