icon

Musíte se často připomínat?

24. zář 2025

Asi potřebuju posdílet tuto věc. Už několik let a teď to má zhoršující se tendenci mi vadí, že musím uhánět lidi. Například se s někým na něčem domluvím on mi slíbí, že napíše v konkrétní den či zavolá a nic a musím se připomínat.

Teď zrovna hraju takovou hru jedním člověkem, bohužel jej nemohu odmítnout. Takže jedeme model já se ozvu příští týden, nic se neděje, tak já píšu, že se připomínám. Domluvíme schůzku proběhne... Na konci řekne ozvu se a scénář úplně stejný. Vím, že toho má moc, chápu to, ale zároveň je mi strašně blbý ho takhle uhánět.
A takhle to je u většiny případů, že spíše ty lidé nesplní a musím se připomínat.

Partner tvrdí, že je to běžné a normální. Běžné už to asi je... Holt to beru podle sebe, že já se prostě ozvu když slibim.

Jak to máte vy? Taky se musíte připomínat, vadí vám to ? Nebo to berete v pohodě a v tom případě, jak si nepřipustit k tělu ty pocity, že jsem deb... ja, pocity studu a trapnosti a vlejzani se... Děkuju.

konidana
24. zář 2025

@anonym_autor mam to podobne. Zejmena pravovni maily. Napisu ci odepisu a cekam, ze se ozve protistrana. Kdyz se neozve, tak to zacnu resit az kdyz to prestoupi vsechny meze nebo kdyz treba prudi nadrizeny. Maj pozadavak a maj ho vyresit, ne ze jim to budu psat kazdy tyden(nebo obden) znovu a znovu. Nekdy tedy samozrejmne psali upiminky i mne, asi se to holt stava. Pokud neco hodbe chces, tak musis hodne prudit. Kdyz neprudis, tak to zas tak moc nechces.

autor
24. zář 2025
@konidana

@anonym_autor mam to podobne. Zejmena pravovni maily. Napisu ci odepisu a cekam, ze se ozve protistrana. Kdyz se neozve, tak to zacnu resit az kdyz to prestoupi vsechny meze nebo kdyz treba prudi nadrizeny. Maj pozadavak a maj ho vyresit, ne ze jim to budu psat kazdy tyden(nebo obden) znovu a znovu. Nekdy tedy samozrejmne psali upiminky i mne, asi se to holt stava. Pokud neco hodbe chces, tak musis hodne prudit. Kdyz neprudis, tak to zas tak moc nechces.

@konidana právě, z mýho pohledu jsme asi vadná já, když slibim zavolám tak zavolám....

mishka87
24. zář 2025

Já zapomínám často. Můj mozek nedokáže podržet delší dobu více informací najednou. A proto si v práci píšu poznámky a řeším postupně. Ty méně důležité věci sunu až na konec. Ovšem teď zastupuji naši vedoucí, která dlouhodobě marodí a v některých případech mi nepomáhají ani poznámky. Jako třeba teď jsem týden zapomínala na nastavení venkovního osvětlení a samozřejmě je problém s časovačem. Správce objektu to bude řešit výhledově. No pokud to bude stejné, jako s cizím kanystrem s neznámou hořlavou látkou, kterou nám kdosi zanechal u technických budov, bude to na dlouho. A zima a brzké stmívání je na krku. Včera jsem řešila v práci více technických problémů, včetně zřícení informační tabule pro zákazníky. Naštěstí tam zrovna nikdo nebyl. Ale zase jsem musela někoho nahánět místo toho, abych si dělala svou práci. A tím pádem jsem nestihla udělat administrativu, kterou budu muset udělat zítra. A tím pádem se na prodejnu nedostanu. Naštěstí mám dobré kolegyně a chápou, že to není prdel dělat "vedoucí". Nicméně čím více povinností mám, tím více zapomínám. A to i přes poznámky.

martinka_33
24. zář 2025

Ja jsem ten zapominaci pripad ktery je potreba nahánět 😅 Ale protoze to o sobe vim tak predem reknu "pokud se neozvu do..., připomeňte se mi prosim.". Kdyz musim nahanet nekoho ja, nevadi mi to. Leda kdyz se dotycbej nastveze snad vi ze se mi ma ozvat ale jeste na to nebyl cas/nema pro me hotovo apod. To zas potom mrzi me ze jsem dotycneho nastvala.

reeeza
24. zář 2025

Pokud bych se jedné osobě musela připomínat opakovaně, prostě bych se jednou nepřipomněla a ten člověk by o tu schůzku přišel. Jestli by mu to vadilo či ne, toť věc druhá..

Ale upřímně mě to štve a nemám ráda nezodpovědnost lidí 😝

berynka
24. zář 2025

Je to naprosto děsivý a fakt mám pocit,že se to zhoršuje 😤.
Naštěstí to netěším u rodiny a kamarádů,ale částečně pracovně a v souvislosti s reklamacemi u naší novostavby a celkově u řemeslníků 🤦🏻‍♀️.
Lidi plácají,slibuji,budí zdání,že se věci řeší,ale nic se neděje..slíbí,že zavolají a nic,maji informace,aby se s něčím pohnulo a zas nic,ruší a přesouvají termíny,je něco domluvene a na poslední chvíli z toho sejde.
Bud mam smůlu na lidi a situace,nebo za posledni dobu fakt uz nevim,co je spatne!🤨

alubif
25. zář 2025

Tak u řemeslníků naprosto běžná věc. Naberou si toho moc a pak nestíhají... A než aby to řešili dělají mrtvé brouky.

autor
25. zář 2025

No a tohle už vůbec nechápu, když tě vezmou ať je třeba nějaká služba a pak při každým setkání mluví, jak toho je moc. Tak to ve mne ještě víc vyvolává pocity trapnosti, že ho otravuju. Pak mi partner doma řekne, neřeš to, tak tě neměl brát. Konkrétně u tohoto člověka už to vydržím,.jedná se o poslední schůzku a kdybych to stopla tak budu hledat někoho jinýho a bůh ví kdy by měl čas a zas by se všechno posunulo.

mabs
25. zář 2025

@anonym_autor jo, bohužel. Většina lidí je laxní a nemá potřebu plnit svoje sliby. Nejhorší je, pokud takového člověka nějakým způsobem potřebuješ a nemůžeš ho za takový přístup poslat do háje.

terulin
25. zář 2025
@mabs

@anonym_autor jo, bohužel. Většina lidí je laxní a nemá potřebu plnit svoje sliby. Nejhorší je, pokud takového člověka nějakým způsobem potřebuješ a nemůžeš ho za takový přístup poslat do háje.

@mabs já si spíš myslím, že většina potřebných lidí, je tak přetížená, že to prostě nedokáží splnit. Vidím to kolem sebe a na sobě. Čím potřebnější člověk, tím víc nezvládá plnit, protože ten tlak je obrovský. Já se snažím být spolehlivá, ale zároveň okolnosti m ovlivňují tak, že prostě často vypadám jako mega lempl.

barumrallyebum
25. zář 2025

Ano. Musime uhanet sefa nebo manzel porad uhani zedniky..

autor
25. zář 2025
@terulin

@mabs já si spíš myslím, že většina potřebných lidí, je tak přetížená, že to prostě nedokáží splnit. Vidím to kolem sebe a na sobě. Čím potřebnější člověk, tím víc nezvládá plnit, protože ten tlak je obrovský. Já se snažím být spolehlivá, ale zároveň okolnosti m ovlivňují tak, že prostě často vypadám jako mega lempl.

@terulin to bude povahou hlavně. Já jsem taky byla jak říkáš přetížená. Všechno jsem si psala a každý ráno jsem prostě ten sešit otevřela a odskrtavala. Taky je to o nějaký sebereflexi v případě služeb prostě teď tohle už nezvládnu a ne to podle mě odkyvat.

terulin
25. zář 2025
@anonym_autor

@terulin to bude povahou hlavně. Já jsem taky byla jak říkáš přetížená. Všechno jsem si psala a každý ráno jsem prostě ten sešit otevřela a odskrtavala. Taky je to o nějaký sebereflexi v případě služeb prostě teď tohle už nezvládnu a ne to podle mě odkyvat.

@anonym_autor seznamů já mám každý den. To je tím, že se fakt snažíš, ale okolnosti chtějí jinak. Myslím, že lidi, kteří pracují v předvídatelných profesích tohle nikdy nepochopí. A pak teda jsou další, kteří to mají fakt na salámu...

tereza0111
25. zář 2025

taky zalezi na tom o co se jedna a jake davas casove rozmezi. Ted jsem mela trochu konflik s pani na uklid, kdy mi poslala dost pozde vecer castku k uhrade. Ja si to precetla uz v posteleli, rano bezim do prace a od rana do 3 odpoledne mi poslala asi milion zprav, kde ma uhradu a jaka ja jsem nespolehliva, ze mi to tak trva... Ale ja opravdu v praci nemam cas delat cokoli mimopracovniho, pak jsou v prioritach deti a pak dojde cas na "resty" dne.
Spousta lidi toho ma fakt moc, kdyz jsou v procesu tak resi urgentni veci jak se na ne vali a kdyz pak maji volno, tak potrebuji uplne vypnout a i "blba" odpoved na zpravu uz je problem, ja tomu rozumim. Ne, ze bych byla rada, ale chapu to.

mabs
25. zář 2025
@terulin

@terulin nikdo z těch, co mám na mysli já, rozhodně přetížený není. Jen mají jiné priority. Znám i lidi, co opravdu jsou přetížení a ti nemají problém dodržet svoje sliby. Všechno je to o lidech.

terulin
25. zář 2025
@mabs

@terulin nikdo z těch, co mám na mysli já, rozhodně přetížený není. Jen mají jiné priority. Znám i lidi, co opravdu jsou přetížení a ti nemají problém dodržet svoje sliby. Všechno je to o lidech.

@mabs Já právě žiju mezi lidma, kteří se pekelně snaží a stejně to nepřebiješ. Hodně záleží, co "lemplové" dělají. V mém oboru se hrozně špatně plánuje a okolnosti to hodně ovlivňují. Takže já mám obrovské pochopení, jsem trpělivá až běda a neustále nestíhám 😀 😀

mabs
25. zář 2025
@terulin

@mabs Já právě žiju mezi lidma, kteří se pekelně snaží a stejně to nepřebiješ. Hodně záleží, co "lemplové" dělají. V mém oboru se hrozně špatně plánuje a okolnosti to hodně ovlivňují. Takže já mám obrovské pochopení, jsem trpělivá až běda a neustále nestíhám 😀 😀

@terulin taky jsem totalně ve skluzu. Ale svoje sliby plním. Vždycky.

terulin
25. zář 2025

Zní mi to trochu jako oxymorón, ale jestli to tak je tak klobouk dolů a bledá závist.

podaji
25. zář 2025

Je to o lidech a jejich přístupu. Bohužel doba tomu nahrává...já pořád říkám že pokud není někdo ředitel zeměkoule, čas I 5 min si najít může...sorry jako

autor
25. zář 2025
@terulin

@anonym_autor seznamů já mám každý den. To je tím, že se fakt snažíš, ale okolnosti chtějí jinak. Myslím, že lidi, kteří pracují v předvídatelných profesích tohle nikdy nepochopí. A pak teda jsou další, kteří to mají fakt na salámu...

@terulin no v tomhle konkrétním případě to nejsou okolnosti. Okolnost není pokaždé. Řekněme pět případů z pěti ozvu se. Neozval, prudim já. A ještě prudim s tím, že vím že toho má hodně takže navrhuju několik termín např. Dnes, zítra dopo a odpo. Příští týden kromě jednoho dne celé odpoledne. Samozřejmě tomu přizpůsobuju svůj program (padá moje cvičení atd.) nedokážu si představit jaké zaměstnání tohle způsobuje....

macik84
25. zář 2025

Já mám teď dostat novou smlouvu se zvednutým úvazkem, celé září už bývám v práci dýl.... Říkala jsem to koncem srpna, prý do září bude, času dost. V pondělí jsem se připomněla. Odpověď Ježíši, ty ji ještě nemáš? Dokonce týdne bude. Doteď ji nemám. Už si připadám jak de.bil říkat o smlouvě dvou zástupcum a řediteli.

autor
25. zář 2025
@macik84

Já mám teď dostat novou smlouvu se zvednutým úvazkem, celé září už bývám v práci dýl.... Říkala jsem to koncem srpna, prý do září bude, času dost. V pondělí jsem se připomněla. Odpověď Ježíši, ty ji ještě nemáš? Dokonce týdne bude. Doteď ji nemám. Už si připadám jak de.bil říkat o smlouvě dvou zástupcum a řediteli.

@macik84 no to je taky super teda.

macik84
30. zář 2025
@anonym_autor

@macik84 no to je taky super teda.

@anonym_autor nakonec za to mohla sekretářka 😁😁🫣 smlouva byla nachystaná od srpna, ale ona ji strcila do složky vyřízené. Mám podepsáno. Velitelé jsou nevinní 😆

autor
30. zář 2025
@macik84

@anonym_autor nakonec za to mohla sekretářka 😁😁🫣 smlouva byla nachystaná od srpna, ale ona ji strcila do složky vyřízené. Mám podepsáno. Velitelé jsou nevinní 😆

@macik84 tak aspoň, že už to mám. Já bohužel stále nahanim jako kret....

macik84
1. říj 2025
@anonym_autor

@macik84 tak aspoň, že už to mám. Já bohužel stále nahanim jako kret....

@anonym_autor je to nepříjemné, chápu to. Nebylo by nikdy lepší to dát na lístečku bez říct osobně. Kolikrát mám pocit, že se tak těm lidem vykouří z hlavy dřív než něco doreknu

autor
1. říj 2025
@macik84

@anonym_autor je to nepříjemné, chápu to. Nebylo by nikdy lepší to dát na lístečku bez říct osobně. Kolikrát mám pocit, že se tak těm lidem vykouří z hlavy dřív než něco doreknu

@macik84 to by musel bejt asi Golem nebo nevím. Hele z minulého týdne na zprávu, kdy jsem napsala dny a hodiny kdy můžu jsem dostala lajk bez odpovědi a včera jsem se opět připomněla opět s časy dny a pouze zobrazeno. Na mrtvici.

veronicka89
1. říj 2025
@anonym_autor

@konidana právě, z mýho pohledu jsme asi vadná já, když slibim zavolám tak zavolám....

@anonym_autor a to myslis soukrome nebo pracovni veci?

autor
1. říj 2025
@veronicka89

@anonym_autor a to myslis soukrome nebo pracovni veci?

@veronicka89 pro něj pracovní pro mě soukromé. Platím mu za službu.

veronicka89
1. říj 2025
@anonym_autor

@veronicka89 pro něj pracovní pro mě soukromé. Platím mu za službu.

@anonym_autor nechapu, takze mluvis jen o 1 osobe ...?

Pises ze musis porad lidi ,,uhanet,,

autor
1. říj 2025
@veronicka89

@anonym_autor nechapu, takze mluvis jen o 1 osobe ...?

Pises ze musis porad lidi ,,uhanet,,

@veronicka89 já jsem psala hned v úvodním příspěvku, že celkove teď poslední dobou musím uhánět. A pak jsem psala o konkrétním případu, který prožívám teď.