icon

Může trauma bránit dosažení orgasmu při sexu?

jasmin_ulic
20. led 2024

Dobrý den jsem dívka a je mi 17 let, je mi jasné ze tu budu číst hlavně komentáře typu ze jsem mladá a ze mám dost času ale celkem mě to trápí.. když jsem byla ve 2 třídě byla jsem se strejdou na grilovacce u nějakého pana a ten mě zatáhl do karavanu protože mi chtěl ukázat hezky plyšáky, karavan byl hned vedle ostatních jen jsme byli vevnitř takže nás nikdo neviděl a tam mi stáhl kalhoty a začal mi dělat orál. Já si z toho nic nedelala protože jsem nevedela co to je ale postupem času mi to začalo vrtat v hlave. První sexuální zkušenost jsem měla ve 13 letech kdy mě kamarád naschvál opil a já do toho šla DOBROVOLNĚ, nebylo to nic moc ale nějakým způsobem jsem byla rada ze to mám už za sebou bez jakékoliv bolesti a strachu. Od té doby jsem sexuální styk neměla do 15 let a pak začala blbnout, dohromady jsem měla asi 4 partnery se kterými nám to vydrželo většinou 3 měsíce a já si sex vždy užívala ale nikdy nenastal orgasmus a to byli velice zkušení(4 až 5 let starší) a v tu dobu mě to nijak netrápilo. V 16 letech jsem měla další 4 partnery s tím že mě další známej opil a odvedl mě k němu domu já šla též dobrovolně protože mi přišel v pohodě a rozumnej ale po tom co mě odvedl k nemu tak jsem hned usla a on využil příležitosti a zkusil to ale já ani poradně nevedela kde jsem byla a bála jsem se ze když se nenechám tak to bude ještě horsi tak jsem delala ze spim a mezitím do mě vsunul penis naštěstí chvilinku potom přišel jeho táta takže nic nestihnul ale už ve mně byl a já měla slzy v očích co to zase delam proč to musím být já a čím si to vše co se mi děje zasloužím od té doby jsem se úplně vykašlala na tyto aktivity a o sexu jsem nechtela ani slyšet asi po 5 měsících jsem poznala kluka se kterým jsem začala zase sexem ale toho kluka jsem znala už od základky (též o 4 roky starší) a bavil se a mým bratrem ze začátku jsem to brala proste jen jako sex a pomazlení a kouknutí na film protože jsem mu nevěřila řekněme ani nos mezi očima protože z těch všech mých zkušeností jsem tu důvěru dat nikomu nemohla a ani to neslo ale po čase jsem viděla ze to není jen sex, nebylo to ani láska ale oba jsme to začali brát hlavně jako kamarádství kde se chápeme podporujeme a už mu verim teď to spolu táhnem už 8 měsíců a vím ze je to pro nějaký maminy strasne málo když vam je třeba 40 a jste v manželství už plácnu 10 let. Ale za těch 8 měsíců co se vídáme tak jsem se začala cítit vážně komfortně v jeho blízkosti víte protože mě někdo poslouchá a snaží se mi nějak pomoct navíc to objetí v posteli nám oboum vždy vyčistí hlavu trumfla bych si rict ze je to celkem vážný takže ne jen kamarádství s vyhodama, my jsme kamarádi venku a doma jsme do sebe fakt zamilovaní a jak jsem řekla on je hodně zkušený protože měl dost partnerek a to mně vůbec nijak netrápí ze bych nad tím nějak premyslela. Myslím si ze mám fakt nějaký blok v hlavě protože ať se snaží jak se snaží nikdy se nám to nepovedlo abych dosáhla orgasmu a to jsme zkoušeli snad vše co jde př: anální kolík, vibrátor ať už za střízlivá nebo v opilosti zkoušela jsem si dat i ty kapky na vzrušení a zkoušeli jsme to jednou i pod vlivem drog a nic, byla jsem uvolněna sebevíc a cítila se vážně hezky dělali jsme to asi 3 hodiny a stále nic jako někdy přemýšlím ať se už kurva udělám protože já na nej vždycky koukám jak se snaží a vždy bez výsledku. Říkala jsem si ze kdyby jsme si při tom řekli třeba miluji tě nebo měla i jiného partnera se kterým by jsem byla ve vážném vztahu tak ze to půjde ale stejně si myslím ze se to nepovede reálné ani se k tomu neblížil přitom ja se sama doma v klidu a tichu udělám klidně i do 5 min. Myslím si ze mám nějaké traumata neboli můj mozek je má, já si z toho snažila vždycky nic nedělat a říkat si ze všechny špatný zkušenosti mě posunou nahoru ve všech směrech a upřímě nevím jestli je se mnou něco špatně ale já se tím skoro vůbec nikdy netrápila, věděla jsem co se mi vše stalo ale nijak jsem se z toho nezhroutila neměla jsem žádný trauma nic a proste se to stalo. Bojím se ze mi tohle nikdy neumožní muj orgasmus protože ho po tělu budu chtít ale ono chtit nebude začíná mě to trápit čím dál víc a opravdu bych si chtěla přečíst váš názor. Doufám ze jste to pochopili tak jak jsem chtěla aby jste to pochopili a na odpovědi typu tolik partnerů nebo drogy mě opravdu nezajímají, hledala jsem úplně všude na internetu proč by to tak mohlo být ale nic jsem nenašla tak jsem si zpoměla je jsem se na tuto stránku koukala když měl někdo nějaký problém stejný jako já a z komentářů mi přišlo že vašima názorama to těm lidem aspoň trosku pomohlo. Takže predem dekuji za vaše názory na tento problém😀

nazka
20. led 2024

@jasmin_ulic ne každá žena je schopna dosáhnout orgasmu při sexuálním styku. Neumí to ani řada dospělých. To je asi vše, co k tomu chci dodat a trochu doufám, že jsi troll.

palja
20. led 2024

@jasmin_ulic netroll tady

1pomnenka
20. led 2024

Jsi mladý troll bez zkušeností. Chce to trénovat. Pak se dostaví úspěch. 😉

jasmin_ulic
autor
20. led 2024

@palja proč bych měla trollovat?

lichozroutsudy
20. led 2024

@jasmin_ulic Duvodu muze byt vic, napada me treba ten, ze hlava se uz podvedome boji si sex uzit. Tolik zkusenosti, ktere staly za prd, se musi nekde projevit. Mimochodem i ta promiskuita je typicka pro lidi, kteri prosli v detstvi timto traumatem. Je to paradoxni, ale je to tak.

Zkus se obratit na psychologa, sama to nedas. Potrebujes pomoci to vsechno zpracovat.
--------
To, ze nejaky prislevek zni na prvni pohled neuveritelne az absurdne, neznamena, ze musi jit o trolla.

Zkuste si, damy, predstavit, ze jste v detstvi prosly znasilnenim, tahne se to s vami, nevite, jak z toho ven. Najdete nejaks web, kde ocekavate pomoc a dospele zenske vas poslou takhle na prvni dobrou do prdele. Chovate se jak kravy tady uz nektere. Fakt! Stydte se. 🤦‍♀️

jasmin_ulic
autor
20. led 2024

@lichozroutsudy Dekuji moc za váš názor, zvažuji už dlouho ze bych se obrátila na psychologa ale zatím mám pocit ze to zvládám a ze když z toho nemám deprese nebo jiné psychické problémy tak ze si se vším poradím(jako do teď) sice mě to trápí ale není to vec kvůli ktere bych se měla nějak sesypal, uprime jsem čekala ze tu budou jen hnusné odpovědi, sice to nezní úplně uvěřitelně ale také nechapu proč by někdo marnil 30 min psaním a vymyslenim takového příběhu

konidana
20. led 2024

@jasmin_ulic nemusis se z toho sypat, ale muze te to tlacit nekde v podvedomi , i kdyz o tom vlastne nevis. Probrat to s psychologem je dobra volba.

monicka_kasp
Autor odpověď smazal
jasmin_ulic
autor
20. led 2024

@konidana Spis vždy přemýšlím ze když to budu zas s nekym rozebírat do detailu tak nad tím budu premyslet víc a víc a zas se mi to začne vybavovat před ocima, a začnu si zas nějakým způsobem připadat jak idiot, ale vazne mě nenapadlo nic s čím by mi mohl psycholog pomoct většinu veci co mi řekne už sama vím

lichozroutsudy
20. led 2024

@jasmin_ulic Kdepak, prace psychologa je na roky. Neni to o jedne navsteve, kde ti "rekne, co uz vis". Zkus to, neboj se toho. Rozdil mezi resenim sama v sobe a s psychologem je v tom, ze u psycholiga jsi v bezpeci pred svou vlastni hlavou. On te povede tak, aby ses nedostala do sracek, ale abys ty sracky dokazala prekonat.

martinka_33
20. led 2024

Možná jsi jen zatim nepotkala toho pravého. A pozor, ten pravý na vztah nemusi byt zároven ten pravý na sex ☝️ Moje zkusenost je, ze cim lepsi v posteli, tim vetsi kretén 😅

jasmin_ulic
autor
20. led 2024

@martinka_33 Toho pravého jsem ještě nenašla no a naprosto souhlasím, většinou jsou to mnohem větší kreteni😂

jasmin_ulic
autor
20. led 2024

@lichozroutsudy Rozumím a verim ze mi psycholog pomuze a treba si uvedomim par veci který asi ještě nechapu nebo na ne mám jiny úhel pohledu ale myslím ze blok v tom budu mít vždy, zase vím ze jde o hlavu a v o to co chci ale nevím přijde mi to nereálný

levandule_k
20. led 2024

Uff, teda to je příběh. Ty chlapi tě normálně znásilnili a ty si myslíš, že z toho nemáš trauma, že to zvládáš? Ano, zvládáš to ve smyslu, nemám deprese, nešahám si na život, ale ty jsi to hoooooooodně potlačila. Znásilnění je brutální narušení intimity, našeho osobního prostoru, je nechutný a násilný čin. A ty o tom mluvíš, jako že se vlastně až tak moc nestalo. To je obranný reflex, abys nemusela čelit bolesti.

Ta promiskuita je reakce na to znásilnění jak píše @lichozroutsudy Máš problém s důvěrou, intimitou.

Takže si poslechni nějaké podcasty, najdi si videa na youtube od advokátky Lucie Hrdé věnuje se domácímu a sexualizovanému násilí, abys vůbec věděla, co si k tobě kdo může dovolit. Jednoduše, tvoje tělo, tvoje hranice, bez tvého dovolení se tě nikdo nemůže dotýkat.

Tohle je na terapii, aby ses zbavila traumatu, byla schopná navázat intimní vztah a přestala si vybírat/přitahovat partnery, co tě zneužívají. Většinou to trvá roky, než si to člověk vyřeší, někdy vystřídá více terapeutů.
Terapeut se buď platí za svoje nebo je na pojišťovnu, objednací lhůty jsou dlouhé, tak to neodkládej.

Podívej se na knihu Děti jsou taky lidi od Zdeňky Šíp Staňkové, jsou tam příběhy lidí, co zažili nějaké trauma, jedna kapitola je věnována znásilnění a sexualizovanému násilí. Nějaké příběhy má i na netu, nabízí konzultace, ale není psycholog ani terapeut, tak bych ji na konzultace nevolila. Ty si hledej psychologa.

Podle mě orgasmus mít budeš, až si vyřešíš to potlačené trauma. Asi to nepřijde hned, ale budeš se muset naučit důvěře a intimitě, ale nevzdávej to a nebuď na sebe na štvaná, že ho nemáš, netrestej se za to. Nejsi divná ani vadná, jen máš traumatické zkušenosti a ty si holt musíš zpracovat, jiná cesta není, pokud to chceš změnit.

jasmin_ulic
autor
20. led 2024

@levandule_k Moc dekuju určitě si ty podcasty poslechnu nad psychologem přemýšlím velice často a určitě se k nějakému objednám jen jsem vždy přemýšlela čím mám začít protože o tom nedokážu poradně smysluplně mluvit, tuto kapitolu jsem částečně uzavřela a spis jsem to brala jako posilnění nebo nějakou lekci do života

levandule_k
20. led 2024

@jasmin_ulic Tak mu třeba řekneš, že řešíš nějaké problémy, ale nevíš, jestli jsi schopná říct, co všechno jsi zažila. Psycholog nebo psycholožka si s tebou nějak poradí.

reeeza
20. led 2024

Prostě se nesoustřeďte na orgasmus. Tvoje tělo není stroj jen na sex nebo jen na orgasmus. Milujete se, je vám spolu dobře. Orgasmus zkuste aby byl až druhotný.

Na nic při tom ani nemyslete. Vnímejte jen rozkoš vlastního těla. Připadej si u toho atraktivně, krásně, jako královna...vnímej že je ti s ním dobře a jsi s ním v bezpečí. A dýchají u toho zhluboka, tím dáš mozku najevo, že se nyní čeho bát, tělo se uvolní.

Nechci blbě radit, ale můj partner když si přeje abych měla orgasmus a snaží se o to, mluví o tom atp..tak ten orgasmus prostě nikdy nemám. Vnitřně se totiž tlačím do výkonu a fukusuju se na orgasmus. To je blbost holka.
Prostě super je, když ti poskytne dostatek času na dráždění a neudělá se za 10, 15 minut. Ale předem si řekněte že o orgasmus nejde. To tě uklidní a uvidíš co se bude dít. I bez orgasmu si to užij a nefokusuj se tak na to.

Jinak pár tipů.
Začala bych pomaleji a tempo kdyžtak zrychlovat.
Vzrušuj se aniž by ses zaměřila na klitoris. Ten nech až úplně nakonec 🙂. Stejně tak při sexu, milujte se a i když v tobě bude růst vzrušení, prostě to nech gradovat až do okamžiku kdy už to nevydržíš a až pak zapoj i dráždění klitorisu🙂
Pomůže taky pohodlí, žádný krkolomnosti atp. Plus to co ti pomáhá při autoerotice, to může pomoct i při orgasmu při sexu.
Jo a ať to nedře 🙂
Zkus polohy kde dochází ke tření přední strany vnitřní vagíny. Na koníčka v zákonu, misionář kdy on ale kleci, ty si dej pod zadek třeba polstar, nebo i zezadu..
Zkuste zapojit dominanci a submisi. Vzrušuje tě jedno z toho víc?

Ale jinak fakt to není jen o pipině a dráždění piopiny. Zkus se zaměřit na vlastní pocity k sobě samé, hlaď se a měj u toho ráda svoje tělo, připadej si sexy ale zároveň i v bezpečí. Popros ho aby tě při tom chválil, dával najevo že se mu líbíš... Z toho co popisuješ to s tímhle partnerem může jít 🙂 Ale oba se nefokusujte na orgasmus ale spíš na rozkoš a potěšení z blízkosti ( pokud z ní nemáte oba strach nebo se jí nebráníte). BTW to může být třeba taky důvod, proč nejde orgasmus.

jasmin_ulic
autor
21. led 2024

@reeeza ano většinu veci už takto děláme na orgasmus se snažím nemyslet a snad také ne, vždy myslim a vnímám svou rozkož ale též mi přijde blbé myslet jen na mě a vždy přemýšlím i nad nim aby z toho měl i něco on, jako jde mi o muj orgasmus dost ale jde mi hlavně o nej aby si to užil a líbilo se mu to. Klitoris při sexu ani skoro necítím ať tam delam cokoliv tak mi to ani nepřijde nijak příjemné protože se soustředim a cítím hlavně co se děje vevnitř takže klitoris mě nikdy nijak nezachrání. Ohledně dominance a submisivity jsem něco mezi, celkove jsem ve všem mezi kolikrat mám rada tvrdý sex a velkou dominanci u partnera ale kolikrat chci jemný sex plný lásky a toho procítění, to už moc neděláme protože ani mne to nepřijde nějakým způsobem až tak příjemné ze bych cítila ze dosáhnu orgasmu je to jen takové pohlazeni nebo jak bych to nazvala😂 vím ze při tom je to u nás hlavně o citech o procítění těch hezkých jemných chvilek. Aby to nevyznelo nějak špatně ale někdy chci být proste jeho devka a kolikrat jeho princezna, řekla bych ze je to se mnou někdy velmi složité protože i když vím co chci tak si nad tím někdy lámu hlavu sama ze nevím takže vím ze když se v sobě úplně nevyznám já tak nikdo jiný takže je mi jasné ze je někdy taky zmatený. O tehlech věcech mluvíme často rozebíráme spolu snad všechno co jde aby sme pochopili jak to chceme nebo co nechceme a tak