icon

Můžete napsat tipy, jak přežít MD a nezbláznit se?

bmichelle
30. lis 2014

Ahoj, můžete prosím napsat nějaké nápady, jak si udržujete během mateřské "dovolené" dobrou náladu?
Z čeho čerpáte energii?
Na co se těšíte?
Vymýšlíte si nějaké drobné radosti nebo dárky? Jaké?
Předem děkuji všem za nápady.

Strana
z2
bmichelle
autor
11. pro 2014

@polaks Úplně tě chápu, taky se kochám, když mám uklizeno. Děti, křik, hračky - ok, ale pak ta krása, když to všechno zmizí do dětského pokojíčku nebo ještě lépe, když neteře a synovec odejdou zpátky k rodičům... a já konečně vidím kuchyň a obývák ve stavu uklizeném. Asi taky potřebuju romantiku. Jaké knížky nebo filmy ti v poslední době udělaly radost?
Jinak u nás taky na relax karty, deskové hry, víno...

bmichelle
autor
11. pro 2014

@diamanta Souhlas. Základem je neřešit maličkosti a dodala bych zjednodušit si život - co není nutné, neřešit, nedělat a nestresovat se.

consti
11. pro 2014

Mě nejvíc drží nad vodou procházky a to klidně i do města po nákupech, za kamarádkami, co mají také děti, ale i za těmi bezdětnými, návštěvy dětského centra, kam jednou týdně chodíme. Prostě se snažím se synem dělat různé aktivity a to mě trochu nabíjí 😉 . On by se stejně doma nudil, hlavně teď v zimě. Každý den jdeme na jednu procházku s pesanem a na jednu po nákupech nebo návštěvách. Jinak já chodila jednou týdně na bazén (bazén, vířivka, pára) a manžel hlídal a večer vykoupal a uspával a já jsem si vždy trochu orazila. Ale teď už jsem si na bazén dlouho nenašla čas nebo byl muž v práci dlouho a nebyla možnost. Ale doufám, že zase chodit začnu. Není nad to být chvilku bez dítka a věnovat se i sama sobě 😉 .

polaks
11. pro 2014

@bmichelle Mám rada spisovateľku Virginia Andrews ,jej knihy sú romantické a miestami až erotické...

polaks
11. pro 2014

@bmichelle A knihy od Kathleen E. Woodiwiss,Jackie Collins a pdobné sladkosti...

polaks
11. pro 2014

A teraz ma napadlo,že dávnejšie som čítala knihu od Maxim E.Matkin : Láska je chyba v programe . Také pohodové čítanie,a práve som zistila,že má novú knihu: Úplne najviac,asi si ju k Vianociam objednám..

cejina
11. pro 2014

@bmichelle Super, celá zpráva napsaná, jeden hmat do klávesnice naší malé všudybylky a můžu psát znova 😀

cejina
11. pro 2014

@bmichelle malá se narodila v květnu, takže takovej průřez za těch 7měsíců, 1. koupání, 1. úsměvy, 1. pasení, 1. lezení, výlety.. postě spoustu pěkných fotek. Udělalii jsme 2 typy, 1 přítel, 1 já a je vtipné, jak to každý pojal po svém, ale minimálně půlku fotek máme stejných, prostě se nám líbí stejné nezapomenutelné okamžiky co jsme zvěčnili 🙂

kackaj
11. pro 2014

🙂 když jsem měla první mimi a bylo malé, tak jsem možná taky říkala, že mě dělá šťastnou jen jeho úsměv🙂 Ale teď po šesti letech na mateřské už je všechno úúúúplně jinak🙂 Jsem ráda, když je občas oba setřesu a dám si oraz jakýkoli...kino, kamošky, pařba, wellness, sport, sport, sport, prochajdy, čtení, práce i klidně úklid....ale bez nich🙂 Uklízet s dětmi za zády mě fakt moc neba a ani nejde. No a každodenně mě zachraňují snad jen ty procházky, popř. sem tam nějaká návštěva nebo zpestření v podobě nějaké větší vyjížďky atd. Ale jinak děti jsou zlatíčka, miluju je...ale o úsměvech to každý den a celý den není, proto je potřeba se odreagovat🙂

zuzik24
11. pro 2014

@kackaj Přesně tak, první rok jsem si to snad i užívala, opravdu jsem byla schopná hodinu koukat, jak mi to miminko spinká, nikomu jsem ji nechtěla ani půjčit, teď se divím, jak jsem mohla být tak blbá 😀 Naopak teď jsem šťastná, když si je partner vezme na celý víkend na chatu a vůbec neřeším, co se tam děje, nemám ani potřebu mu volat 😀 Dřív jsem mu volala kvůli každé prkotině, po druhém dítěti jsem se hodně otrkala, otupěla a nejsem za přecitlivělou matku 😀 Ale miluju je víc než cokoliv, zvládám daleko více věcí než s jedním, paradoxně 🙂

kamino
11. pro 2014

@bmichelle holka,ja takhle umirnuju porad,nepodstatne vypoustim a uz jsem vypusila asi 3/4 meho byvaleho zivota !!! Sice se tak da zit,ale strasne se mi po byvalem zivote styska...

dukie
28. pro 2014

Já si během mateřské, resp. rodičovské dovolené udělala dálkově bakalářské studium na právech. 😀

Byl to sice záběr (zkouškové vždy znamenalo měsíc učení po nocích, takže málo spánku), manžel byl k tomu docela proti a dával mi to "sežrat" (děti nepohlídal, opravdu jsem se musela učit, až když mi usnuly), ale dalo se to zvládnout a dalo mi to moc síly. Možná jsem si potřebovala dokázat, že nejsem "jen" matka. 😀 Rozhodně to zabralo. Akorát mě teď mrzí, že co jsem nastoupila zpátky do práce, nějak si neumím představit, že bych si dodělala ještě ty dva roky...

Strana
z2