Můžete napsat tipy, jak přežít MD a nezbláznit se?
Ahoj, můžete prosím napsat nějaké nápady, jak si udržujete během mateřské "dovolené" dobrou náladu?
Z čeho čerpáte energii?
Na co se těšíte?
Vymýšlíte si nějaké drobné radosti nebo dárky? Jaké?
Předem děkuji všem za nápady.
Mě nejvíc drží nad vodou procházky a to klidně i do města po nákupech, za kamarádkami, co mají také děti, ale i za těmi bezdětnými, návštěvy dětského centra, kam jednou týdně chodíme. Prostě se snažím se synem dělat různé aktivity a to mě trochu nabíjí 😉 . On by se stejně doma nudil, hlavně teď v zimě. Každý den jdeme na jednu procházku s pesanem a na jednu po nákupech nebo návštěvách. Jinak já chodila jednou týdně na bazén (bazén, vířivka, pára) a manžel hlídal a večer vykoupal a uspával a já jsem si vždy trochu orazila. Ale teď už jsem si na bazén dlouho nenašla čas nebo byl muž v práci dlouho a nebyla možnost. Ale doufám, že zase chodit začnu. Není nad to být chvilku bez dítka a věnovat se i sama sobě 😉 .
A teraz ma napadlo,že dávnejšie som čítala knihu od Maxim E.Matkin : Láska je chyba v programe . Také pohodové čítanie,a práve som zistila,že má novú knihu: Úplne najviac,asi si ju k Vianociam objednám..
@bmichelle malá se narodila v květnu, takže takovej průřez za těch 7měsíců, 1. koupání, 1. úsměvy, 1. pasení, 1. lezení, výlety.. postě spoustu pěkných fotek. Udělalii jsme 2 typy, 1 přítel, 1 já a je vtipné, jak to každý pojal po svém, ale minimálně půlku fotek máme stejných, prostě se nám líbí stejné nezapomenutelné okamžiky co jsme zvěčnili 🙂
🙂 když jsem měla první mimi a bylo malé, tak jsem možná taky říkala, že mě dělá šťastnou jen jeho úsměv🙂 Ale teď po šesti letech na mateřské už je všechno úúúúplně jinak🙂 Jsem ráda, když je občas oba setřesu a dám si oraz jakýkoli...kino, kamošky, pařba, wellness, sport, sport, sport, prochajdy, čtení, práce i klidně úklid....ale bez nich🙂 Uklízet s dětmi za zády mě fakt moc neba a ani nejde. No a každodenně mě zachraňují snad jen ty procházky, popř. sem tam nějaká návštěva nebo zpestření v podobě nějaké větší vyjížďky atd. Ale jinak děti jsou zlatíčka, miluju je...ale o úsměvech to každý den a celý den není, proto je potřeba se odreagovat🙂
@kackaj Přesně tak, první rok jsem si to snad i užívala, opravdu jsem byla schopná hodinu koukat, jak mi to miminko spinká, nikomu jsem ji nechtěla ani půjčit, teď se divím, jak jsem mohla být tak blbá 😀 Naopak teď jsem šťastná, když si je partner vezme na celý víkend na chatu a vůbec neřeším, co se tam děje, nemám ani potřebu mu volat 😀 Dřív jsem mu volala kvůli každé prkotině, po druhém dítěti jsem se hodně otrkala, otupěla a nejsem za přecitlivělou matku 😀 Ale miluju je víc než cokoliv, zvládám daleko více věcí než s jedním, paradoxně 🙂
Já si během mateřské, resp. rodičovské dovolené udělala dálkově bakalářské studium na právech. 😀
Byl to sice záběr (zkouškové vždy znamenalo měsíc učení po nocích, takže málo spánku), manžel byl k tomu docela proti a dával mi to "sežrat" (děti nepohlídal, opravdu jsem se musela učit, až když mi usnuly), ale dalo se to zvládnout a dalo mi to moc síly. Možná jsem si potřebovala dokázat, že nejsem "jen" matka. 😀 Rozhodně to zabralo. Akorát mě teď mrzí, že co jsem nastoupila zpátky do práce, nějak si neumím představit, že bych si dodělala ještě ty dva roky...

@polaks Úplně tě chápu, taky se kochám, když mám uklizeno. Děti, křik, hračky - ok, ale pak ta krása, když to všechno zmizí do dětského pokojíčku nebo ještě lépe, když neteře a synovec odejdou zpátky k rodičům... a já konečně vidím kuchyň a obývák ve stavu uklizeném. Asi taky potřebuju romantiku. Jaké knížky nebo filmy ti v poslední době udělaly radost?
Jinak u nás taky na relax karty, deskové hry, víno...