icon

Můžu navštívit mamku?

lidax
28. únor 2021

Děvčata, prosím, jak jsou teď ta nová opatření. Moje mamka bydlí v jiném okrese, 60km, táta zemřel před půl rokem. Mamka je soběstačná, ale nedovedu si představit, že ji tři týdny neuvidíme? Auto nemám, jezdím vlakem. Co myslíte, můžu to risknout?

Strana
z5
aklin
28. únor 2021

@klokanka31 bububu neměla by jsi sedět na drátě ještě se nakazíš. On se ten covid šíří i přes internet a televizní vysílání.

klokanka31
28. únor 2021

@aklin A jinak jsi zdravá? Hele mně se tahle doba taky nelíbí, a mnohá opatření vidím jako hloupá. Ale pokud na to lidi budou vesele kašlat tak se to potáhne hodně dlouho, a to nechceme nikdo ne? Kdyby lidi fakt vydrželi na zadku a nelítali i do tý ciziny, tak by se sem nemusely dostat mutace. Pokud se to teda nešíří vzduchem 🤔

aklin
28. únor 2021

@klokanka31 všechno se dělá v laboratoři. Úmyslně se vypouští z laboratoří. Světové mocnosti dělají experimenty na lidech. Zeměkoule je přemnožená, jediný způsob je redukce lidí tímto způsobem. Gates to uvedl v americkém televizním pořadě a také ve své knize z roku 2010.
Věř si čemu chceš. Za vším jsou peníze. Lidi to prokoukli a z toho důvodu na to serem.

krtcice
28. únor 2021

@klokanka31 a nebo naopak - dokud budou lidi slepě vše dodržovat a držet pusu a krok, budou si ty diletanti ve vládě dovolovat víc a víc. Moc na ob(v)čany se jim zalíbila.

aklin
28. únor 2021

@krtcice přesně tak. My už jsme pro ně jen továrna na peníze. Nic pro ně neznamenáme. Oni si nás neváží, jim nejde o naše zdraví. Chudáci jsou ti, kteří tomu bezmezně věří. Jejich mysl je silně zhypnotizovaná a zmanipulovaná. Kdyby ti chcípaci neměli své ovečky, oni by už dávno skončili. Lid by se o ně postaral.

krtcice
28. únor 2021

@aklin mě je smutno z toho, že dnes nejsou lidi schopni se spojit, jako tehdy v 1989. Kdyby miliony lidí vyšli do ulic, velice rychle by museli pravidla změnit. Že ještě spousta lidí nevidí ty nesmysly.

klokanka31
28. únor 2021

@aklin Mně je ale jedno odkud vir pochází, jestli se jentak objevil, nebo je z laboratoří, z vesmíru... Pro mě je zásadní fakt, že to zabíjí, a ta britská mutace bohužel zabíjí i mladé lidi.

codal
28. únor 2021

Já jsem třeba z těch, kdo to nebere na lehkou váhu, jsem jedna z těch, která opravdu všechno dodrzuju, i když mi některá opatření přijdou nesmyslná a hrozně mě štve, jak někdo může těžit z téhle nemoci. Ale protože mám mamku, která je ohrožená skupina, tak jsem opravdu vše dodržovala, nevidam se s kamarády, děti nechodí do školky, na nákup jednou za 14 dní, za mamkou jen v respirátorů atd. Ale mamka je sama, už teď to všechno těžce nese, vážně se bojí a vnučky jsou její jediný smyslu života. Mám ji ho na tři týdny vzít? A co na tři týdny, jsem přesvědčená, že to bude na mnohem déle. Mám ji vzít poslední kapku radosti? Nikoho tím neohrozím, nikomu to neublíží, jen tím zachránim jednu starší paní od toho, aby skončila v blázinci. Opravdu je to sobecké? Opravdu máte pocit, že odtrhnout prarodiče od rodin je řešení (protože zrovna kontakt s nimi lze udělat zcela bezpečné a bez ohrožení). Já rozhodně nejsem rebel, preziju, že si nemůžu koupit boty, že nemůžu jít do kina, že nemůžu vidět kamarádku, snažím se svým dětem i vynahradit všemožně to, že jim chybí kamarádi. Ale svoji mámu smutkem sejít nechám. Někdo si řekne, že je dospělá, že přece tři týdny vydrží. Tři týdny mohou být pro někoho opravdu dlouhé a pravdu mohou nadělat hromadu škody, zvlášť pokud už ten člověk má psychiku takhle nalomenou.

klokanka31
28. únor 2021

@krtcice Je pro tebe nesmysl že umírají lidi, bohužel i mladí? Že to zanechává následky, které mohou za pár let napáchat mnoho škod?

kacenka1111
28. únor 2021

@klokanka31 a muzes mi vysvetlit, koho jako krtice ohrozi, kdyz pred domem nasedne do auta, udeje 100km, nikde nezastavi, dojede pred dum sve matky, vyjde pesky pos chodech bez dotyku cehokoliv schody a pujde za ni do bytu? Bude mit rousku, rukavice. Tvl jsi uplne paranoidni, zmasirovana a ustrasena😬😬😬

elu
28. únor 2021

@ilonne však Zeman to dneska říkal, že spoustě lidí to přijde vhod, že se to zakazalo, aspon maji vymluvi, že za rodiči nemusí....

krtcice
28. únor 2021

@klokanka31 není nesmysl že umírají, ale umírají i při autonehodách, na rakovinu, nešťastná náhoda atd. Je nesmysl všechny omezovat i když o to dotyční nestojí. Kdo se chránit chce, ten může. Kdyby mi kdokoliv z rodiny řekl, že se s námi radši vídat nechce, neřeknu ani půl slova a budu to respektovat. Nebudu je přemlouvat a naopak bych dělala vše pro to, aby to bylo příjemnější, např.denně telefonování, děti by poslaly obrázky a dopis poštou atd. Ale když se s námi vidět chtějí a my s nima taky, tak se uvidíme.

elu
28. únor 2021

vymluvu, ne vymluvi 🙂...uz to nejde opravit

krtcice
28. únor 2021

@klokanka31 a co následky, co tohle všechno zanechá na dětech? Ty ti jsou jedno? Co psychika dětí bez školky, školy, kroužků, někde i bez kamarádů a rodiny? Co říkáš na sebevražedné myšlenky puberťáků, jak tuhle byl článek na netu? Že děti tloustnou, stávají se apatické, bez zájmu, nežijí ale jen přežívají. Tohle mě vadí víc než celej kovid.

aklin
28. únor 2021

@krtcice takové, kteří tomu silně věří nepřesvedčíš. Raději je v tom strachu nechat, však si to vybere svou daň.

krtcice
28. únor 2021

@elu zrovna včera jsem tu na zeď pod příspěvek psala o staré paní, které děláme nákupy a máme s ní kontakt, ptž vlastní rodina se na ni vykašlala a rok u ní nebyli, ptž ,,kovid". Ona k nám chodí na návštěvu a minule brečela, že svoje vnoučata už ani nezná a že naše děti považuje za své vnoučata. To je smutné.

aklin
28. únor 2021

@krtcice přece za to můžeme my, protože se bráníme testování, očkování, nedodržujeme opatření a nepodporujeme ty chcípáky.

jakreb
28. únor 2021

@kacenka1111 Ale ved o to ide-"masírovanie". A strach je mocna zbran. Ani Covid netreba. Ved co sa len dialo ked mali vsetko pozatvárať-zmagoreni ľudia kupovali desiatky kil potravín a to je len príklad. Kedy dojde k tomu, ze sa zacnu možno zabíjať pre nejaký kus zvancu?
A súhlas s
@krtcice

krtcice
28. únor 2021

@aklin já vím, je to marné. Nejhorší je smrt z vyděšení 🙂 já jdu teď v týdnu na pravidelnou kontrolu s prsama kvůli genetické zátěži v rodinè. A mám větší strach že něco najdou než že se nakazím koronou.A jelikož nevím, kolik času zde mám, hodlám ho strávit s těmi, které mám ráda a ne se doma klepat.

aklin
28. únor 2021

@jakreb Jejich cílem je zničit lidstvo strachem. Neustálý strach vyvolá úzkosti a úzkosti deprese. Deprese vede k sebevraždě, sebepoškozování.

aklin
28. únor 2021

@krtcice držím palečky ať to dobře dopadne. Rodiče si tím prošli, oni mají pokomplikace ale po každé nemoci jsou komplikace. I tak stejně to vidí jako total kokotinu, která vyvolává strach a raději se na to celé vysrat.

krtcice
28. únor 2021

@aklin děkuji. Snad to bude ok, je to prevence 🙂.U nás si tím kovidem prošli všichny. Já, manžel, děti. Ségra. Naši, táta silnej astmatik s CHOPN, diabetes atd a zvládl to doma. Babi a děda, kterým jde na 80. Všichni jsme to měli a nebojíme se.

drep
28. únor 2021

@krtcice promiň, ale je to nejblbější argument vůbec. Já před dvěma lety bourala (resp. Byla jsem nabourána) a nic se mi nestalo, tvou logikou tedy dopravní nehody nezabíjí. Jop, budu tuhle dementní teorii zítra vyprávět svým pacientům na covid jipu🤷‍♀️

krtcice
28. únor 2021

@drep povídej co chceš, svůj názor a postoj jsem již napsala a opakovat se mě nebaví.

klea81
28. únor 2021

@klokanka31 ti "mladíci" jsou ročník 1960 🙏a průměr hospitalizovanych je pořád 60 let, takže těch opravdu mladých moc není, protože pořád nezahybali s průměrem.

maargit
28. únor 2021

@codal urcite jed

maargit
28. únor 2021

Necetla jsem celou diskuzi, ale chtela bych, abyste si uvedomily jednu vec a to, ze tazatelce umrel nedavno tatinek. Pri trose empatie si umim predstavit, jak ji je, kdyby mela omezit kontakt s mamkou. Neberu covid na lehkou vahu, o blizke se bojim a i presto, ze jsme si tim s manzelem a detmi prosli, tak si nemyslim, ze jsem snedla ambrosii a netyka se me nic, co se tu deje. Tozhodne si preju, aby krizickych a hospitalizovanych pripadu ubylo a budu pro to delat hodne. Ale rozhodne neomezim kontakt s rodici. Nicmene tohle rohhodnuti ma dve strany-nas a moje rodice. Oni souhlasili s tim, ze je od nas mozne riziko a my jsme souhlasili, ze to riziko sneseme od nich. A to dodrzujeme, co se da. Ale kdo tu hlasi, ze kvuli takovym, co ted nevydrzi nejet za maminkou, jsme tam, kde jsme, tak nema komplexni pohled. Psychika je pul zdravi a nekoho, kdo uz ma psychiku nalomenou, tohle muze dorazit. Tazatelce jeste jednou doporucim, at po zrale uvaze a domluve s mamkou za ni jede. Klidne si dejte detoxikacni tyden, kdy nikoho neuvidite, omezite riziko a budete mit ciste svedomi, ze mamince nic nepritahnete. Ale mezilidske vztahy jsou proste dulezite. A to rozhodne nemluvim o nejakxch tajnych mejdanech, ale o navsteve vlastnich rodicu!

darinka84
28. únor 2021

@maargit souhlas.. Nepochopím, že se někdo dobrovolně rozhodl nevidět rodiče nebo naopak vnoučata.. Každého věc. Moje mamka je už sama a jen ja vim, jak by na tom byla za 3 týdny sezení v bytě.. Takže me nikdo cizí nebude vykládat jestli to ty blbé 3 týdny nejde vydržet. Ne nejde a ne nebude to 3 týdny.. Mají s námi své plány a dávno tady nejde o nějaký vir, zdraví a lidské životy... Zítra může maminka umřít na infarkt, otec umřel na embolii.. Z ničeho nic, bum a bylo... Nesleduji zprávy, babička k nám jezdí několikrát do týdne, udržujeme si duševní zdraví a posilujeme imunitu. Venku roušky nenosíme, na nikoho neprskam tak nevidím důvod proč na prázdné ulici někdo jde s respiratorem a vdechuje co vydechl... Jo vlastně protože nařízení..... 🤦‍♀️....

makovice88
28. únor 2021

@maargit Souhlasim, moje sestra kvuli karantene a omezeni socialnich kontaktu vcetne vlastni rodiny, skoncila na psychiatrii. Proste to nezvladla. A ted ji proste uz nikdy samotnou na delsi dobu nenecham.

lidax
autor
28. únor 2021

@maargit děkuju. Nevím , proč jsou na sebe lidi oškliví :(

Strana
z5