Můžu se nechat tetovat? Nejsem očkovaná proti tetanu

lucina753
14. led 2015

Prosím poraďte.

V pondělí jsem objednaná na tetování. Jenže ještě nejsem očkovaná proti tetanovce. Měla jsem jít ve 24letech, jenže v té době jsem byla tehotná a po kojení jsem otěhotněla po druhé. Chci se teď objednat na očkování jenže nevím jestli před tetováním nebo až po tetování. Děkuji za odpovědi.

mysonek
14. led 2015

A kolik Ti je let? Podle nových poznatků přetrvávají protilátky proti tetanu minimálně 15 let, očkuje se ve 14 letech, takže do 29 let bys měla být v pohodě. No a pokud si vybereš nějaký spolehlivý salon, tak tam bych se nákazy tetanem nebála. No a v těch nespolehlivých bych se bála spíš jiných infekcí než tetanu.

tarra27
14. led 2015

@lucina753 myslím,že mužeš....ale sama za sebe - já bych si dala nejprve to na 5 let a pak to když tak nechala přetáhnout po 5ti letech tím trvalým....ujistíš se, že ti vyhovuje místo i to, co si nechaš vytetovat.... 😉 (vlastní zkušenost)

obtáhnout to lze vždy....ale posunout, zmenit místo popřípadě motiv

lucina753
autor
14. led 2015

@mysonek je mi 27let tak to jste mě uklidnila. 🙂 mně hned po napsáni příspěvku napadlo že jsem se ptala na totální blbost 😀 a co se týče salónu tak jedu na doporučení známych, taky jsem si zajela se ujistit jak to tam probíha. Salón funguje přes 10let a zatím žádny problém s ním nebyl.

lucina753
autor
14. led 2015

@tarra27 přesně tak si to nechávam udělat i když tvar i místo mně drží už 7let. Jen jsem se dosud neodhodlala k tomu kvůly strachu z bolesti. Ale myslím že když jsem přežila poporodní šití od spodku tak přežiju i tohle 🙂

katyxq
14. led 2015

Hlavně tetování s tetanem nijak nesouvisí ... jak by se tam tetanové baktérie dostaly? 😀 To by tatér musel náčiní zahrabat do hlíny nebo hnoje a pak ho nevydezinfikovat. Plus je to povrchová rána, s přístupem kyslíku, takže i kdyby se tam dostaly (pak by stačilo opláchnout peroxidem vodíku), na vzduchu se nepomnoží a nevytvoří ten nebezpečný toxin.

tarra27
14. led 2015

@lucina753 já tetování mám a už bych si ho nedala...a kdyby to šlo, vrátím to zpet a nedám si ho....nemůžu říci, že mi vadí...ale přijde mi to jako blbost....počmáraný tělo, navíc kolikrát se to nehodí k šatům atd.....já mám ještě celkem dobré místo....ale znova bych do toho nešla. Promysli to.... 😉 když budeš chtít tetování sladit když nekam pujdeš, stačí henna....tu pak smyješ...a máš klid 😉 já bych do toho znova nešla.

majkoz
14. led 2015

@lucina753 Jak píše katyxq, buď bez obav 😉
Už jste někdy viděly "tetování na pět let"po pěti letech?Mám několik kamarádů tatérů a každej by Vám řekl, že je to blbost, radši jednou a pořádně, než pak vymýšlet překrejvačky..A hlavně:buďto kérku chci nebo ne. Na pět let si pořiďte kabelku 😀