Nákupy, procházky s miminkem
Ahoj holky, možná budu za blázna, ale chci se zeptat, jestli jste taky jako novopečený mamky měly “strach” jít s miminkem na nákup, na poštu, do restaurace,.. Ne proto, aby malá někde něco nechytla nebo tak, ale aby nezačala plakat. Sama si klepu na čelo, ale na druhou stranu to tak prostě mám a nějak to nedokážu vymazat. 😃
Malá má prdíky, takže se občas budí jen tak z ničeho nic, zrudne a pláče většinou dokud ji nevezmu do náruče. Nejde mi ani tak o to, co by si říkali lidi okolo, ale o to, že mi ten pláč rve srdce a představa, že bych musela nejdřív zaplatit nákup a běžet nějakou dobu domů, mě děsí. Uklidněte mě a napište, že jste to tak taky měly nebo máte. 😁 Malý je dneska 17 dní.
Já to mám stejně do teď, malý bude mít dva a nedokážu ho nechat brečet, taky jsem vozila manducu v kočárku. U doktora v čekárně jsem suverénně kojila, když se rozbrečel na pohotovosti, tak dostal prso už v ordinaci. A to jsem předtím byla stydlivka. Snažila jsem se nevystavovat, jakože mám kojicí trika a otočím se mimo hlavní pohledy lidí, ale nenechala bych chudáka malýho, aby se trapil. Dudlík jsme odstranili v šesti měsících, dnes si myslím, že byl zbytečný.
Ahojky, ja ani nemluvim, nasi maly je sedm mesicu, do tri mesicu jsme chodili jen na vychazky s kocarkem, nebyla nikde a je to blbe, snazili jsme se ji ochranit pred nemocemi a byla nemocna vic nez ostatni deti co v okoli znam, takže to cely bylo asi blbe. Zaplakat jsem ji tez nechtela nechat a ted ma skoro devet kilo a chce se furt nosit. S kocarem jezdim tak, ze uspavam v manduce a pak prendavam do kocarku, jakmile jsem sundala fusak a kombinezu, odmitla byt v kocarku-totalni rev. Takze neblazni a uzivej, jinak budes otrokem svyho dítěte, ja jednu otrokarku doma mám a stejně ji zboznuju💓, ale druhy mimco bude teda vychovany jinak. Mimca proste obcas placou, kdyz bude nekde knikat, tak se da vzdy pochovat. Nebo nakupy, restaurace a tak zkus v satku ci nositku, taky to tak praktikuji a je to v pohodě. Jinak se tez muze stat, ze mimi nekde udela brutalni scenu-no, neni prvni ani poslední-doteď si vzpominam, jak pritelovi venku mala udelala scenu, potrebovala jsem si skaknout do banky, tak jsem je vyslala na vychazku, do peti minut jsem je mela v bance, mala urvana, flekata, pritel zpocený😂😇 se tak prostě někdy stane, takze bych se toho nebala, jde o to vyzkouset👍 treba kamaradky dite vyrusta v kocaru a je naprosto spokojeny, jezdi s nim do kavarny, na golf, tenis a maly je celou dobu v kocaru, naprosto spokojen😇👍
Určitě nejsi divná, děti sice občas brečí každému, ale ne každý to umí hodit za hlavu. Jako, že bych nikam nechodila, to ne, právě naopak, chodím stále 3x denně snad od druhého týdne dítěte, ale ten strach, že někde udělá scénu nebo něco vyvede mám dodnes a to jsou mu 2 roky. A klidně to přiznám, že dítě minutu řve mi až tak srdce netrhá, ale prostě mi vadí pohledy lidí, nekojila bych ani před vlastními rodiči, je mi to nepříjemné, nebudu se nikde vystavovat, stejně tak si můžu stokrát říct, že neřeším cizí lidi a přesto je mi to nepříjemný. Nosítka a šátky mi nějak k srdci nepřirostly, tak holt si dítko občas pobrečelo, nic horšího se nestalo no...ale třeba delší cestě mhd/vlakem sama s dítětem se vyhýbám dodnes - jiné to je, když je ještě někdo k ruce, ale sama mám pocit, že to nemusím zvládnout.
V šestinedělí jsme se drželi spíš doma nebo chodili na procházky po okolí a v kočárku vždycky spinkal. Brečet v kočárku začal až tak ve 2 měsících, příjemný mi to není a brečet ho pokud možno nenechávám, zastavím, pochovám, pomazlím, případně pokud jsme dál od domova a je +- čas jídla, tak nakojim a jedeme dál. Třeba nákup se řvoucím miminem bych nezvládla, vždycky se mi úplně vypne mozek a já se nedokážu na nic kromě něj soustředit. Pokud je celý den protivnej a já vyloženě někam nemusím, tak zůstáváme doma vevnitř nebo na zahradě. MHD a obecně dopravní prostředky ho většinou uspí, takže cestování nebývá problém.
@miskamysicka Já chodím s malou nakupovat a na procházky a všechno od jejího narození. Prakticky chodím sama a v pohodě. Snažím se vychytat vhodný čas, třeba na ten nákup, když třeba začala plakat, tak jsem jí chvilku pohoupala než jsem zaplatila a hned jí pak vzala a když jsem byla teprve v řadě, tak jsem vozík odstavila a malou si vzala do náruče než přestala plakat a pak to dokončila, procházky jsou v pohodě 🙂.
@prejeta_zaba takze jsi dite venku nechala hlady protoze ti byly neprijemne pohledy lidi pri kojeni?vis co dela s miminem kdyz ignorujes jeho plac?pusobi to na jeho mozek stejne jako na dospeleho cloveka deprese...
@zelenaesmolda :D :D
@evee24 ja bych za ten nazor jen at si porve,nech ho vyrvat nebo ho rozmazlis rozdavala facky ve velkem.dite place protoze ma duvod.bych vsem obhajovatelkam tohohle stylu vychovy a pece poradila at si predstavi situaci ze ony jsou treba po uraze neschopne se ani otocit bez cizi pomoci na bok a volaji sveho osetrovatele protoze maji treba zizen a ten se rozhodne ze k nim tedka nepujde protoze je prece nebude rozmazlovat,jenom at si pockaji...asi by se jim to moc nelibilo a dalo by se to povazovat za tyrani sverene osoby ale u miminek je to normalni...
@bayt ??
Tak novorozenec se bohužel jinak než pláčem dorozumívat neumí, proto mi rve srdce a jsem nervózní, když pláče a nemůžu ji hned vzít do náruče nebo ji nějakym způsobem utišit. Neřeknu u větších dětí, ale u malých miminek mi připadá jako hloupost, když někdo tvrdí, ať ho nechám vybrečet. Možná po nějaký době usne, ale únavou z pláče, ne, protože by bylo spokojený..
Jinak přítel odjíždí brzy ráno a vrací se relativně pozdě večer, většinou v tu dobu už je tu všechno zavřený, aby nakoupil. Příbuzný taky nechci hnát obden do krámu a celkově bych to chtěla překousnout a zvládat aspoň základní nákupy “sama”. Trochu se bojim, že když to budu pořád odkládat tak už se pak nevyhrabu nikdy. 😃
@miskamysicka naprosto s tebou souhlasim,mam na to stejny nazor,lip bych to nenapsala 🙂
@miskamysicka je ještě maličká, bude ti většinou spát, když ji probudí bříško, tak ji vytáhneš a pochováš, když pořídíš šátek, tak ji vlastně chováš permanentně a není se čeho bát 😉 Našemu malému bude 5 měsíců,od 2.týdne jsme chodili ven s kočárem, ve 3 týdnech poprvé na nákup (třeba do Lidlu, ten má člověk proběhlý rychleji než velký obchod), u nás byl problém, že byl leden a malému bylo v obchodě ve fusaku i rozeplém vedro a to ho budilo 😁 A stejně tak do kavárny asi od 3 týdnů ho beru, většinou to prospal, když se vzbudil, pochovala jsem, případně nakojila, prostě to stejné, co bych udělala doma 😊 Teď je díky tomu z malého kavárenský povaleč, miluje lidi, směje se na servírky. Šátek jsem nejdřív používala doma, abych mohla pověsit prádlo, naskládat myčku atd. protože malý spát ani ležet sám nechtěl. Poprvé ven v šátku jsme šli asi v měsíci, přidávali na vzdálenosti, nejdřív jen procházku, potom i večeři v restauraci. Jen kvůli zimě to bylo složitější než teď (nosící bunda atd.). Teď na delší vycházky nosím a na kratší je kočár, v něm totiž nevydrží ani tak dlouho spát jako v šátku. A nijak "rozmazlený" tím není, doba, po kterou zvládne sám ležet a hrát si, se postupně z 0 dostala třeba na 20 minut, takže neodložitelná přísavka z něj není a přitom je hrozně pozitivní, brečet nikdy nenechávám, chovám, mazlím a přitom se nechává rád chovat i od cizích lidí a háže přitom úsměvy 😉 v sobotu jsme byli na svatbě až do 9 večer a všichni z něj byli paf, jak je v pohodě, ani jednou nezabrečel a že je vidět, že si tu velikou společnost užívá a já jsem za to fakt ráda, protože přesně tak jsme to chtěli a náš přístup přesně vyšel.
To jsem se nechtěla chlubit jak mám super dítě 😊 , ale uvést ho jako příklad, ať se nebojíš a že se ti to ve finále vyplatí. Buď v pohodě a pak bude v pohodě i malá 😉
@zelenaesmolda přesne. Škoda že tohle na me aplikovali rodiče. Já na tohle nemam a nehodlám to aplikovat. Pláč mi dělal az fyzicky zle a az byla větší tak vztekaci semnou ani nehne.
@evee24 tak nasi rodice na nas celkove aplikovali spoustu metod nad kteryma zustava rozum stat...
mám syna 3,5 měsíce, velmi plačtivého celé dny, každou procházku venku se potím jak prase, všichni už nás znají podle toho orchestru. V restauraci jsme byli dvakrát a na třetí návštěvu nemám ani pomyšlení, držet na rukou, se stejně člověk nenají, pak jsme se střídali s tatínkem, takže jídlo studený, zhltnout a odejít, ano v té restauraci jsou pohledy dost nepříjemné, protože je to činnost, kterou si samozřejmě matka na mateřské může odpustit. byla tam ale taky miminka, která spala. mně bohužel malý spí pouze a jen v náručí. žádná matka v okolí pro mně radu nemá, na návštěvu už k nám taky nikdo nechce, telefonáty zbytečný, slyšíme se jen když se kojí a to zase já nechi dělat, telefonovat při kojení. naštěstí u tak malého miminka aspoň nikdo nemá řeči o výchově.... hodně můžeše odhadnout už podle svého mimnka, samozřejmě každé miminko zapláče, ale pokud ti jinak doma celý dny nepláče, tak určitě na veřejnosti to bude taky ok, užij si to i za mně
@garalela nechápu, proč vadí telefonování při kojení? Možná mi něco uteklo. A v náručí nebo v nositku přes návštěvy býval i když nebyl uplakaný, přišlo mi, že je tak víc součástí společnosti, vždyť v postýlce nebo jinde by z toho nic neměl. Mě taky nebaví čučet do stropu, když se kolem něco děje. Jinak ti přeju, ať je miminko brzo spokojenější a ty s ním, v takové izolací se ten stav jeví ještě horší.
@miskamysicka Já jsem to měla podobně..pomohl šátek a nosítko. A to jsem před porodem nosit nechtěla, přišlo mi to jako módní trend. Teď si to bez toho neumím představit ;)
@garalela ja jsem si prave ke kojeni telefon brala a koukala na fb,nebavilo me sedet na kresle jen tak...
@miskamysicka ja sem se teda spis bala aby nekde neco nechytl nez ze by zacal brecet :D
Doporucuji poridit satek, miminko bude klidne a stihnes vse, coze potrebujes. A v satku se da v pohode i kojit, takze neni zadny problem.
@hanka_12345 jo toho se bojim taky tak do obchodaku a mhd nez bude ockovana nehodlam lezt
Ahoj, mela jsem to uplne stejne jako ty a mala bohuzel byla narozena v prosinci v nejvetsi zime, taoze kdyz zacala plakat, ani vytahnout jsem ji nikde nemohla. Proto jsme prvni dva mesice chodily hlavne v blizkosti domova. Nic si z toho nedelej, je spravne, ze to tak citis - jsi mama a reagujes na volani sveho miminka. Taky jsem vzdycky byla silene nervozni, kdyz mala zacala plakat treba v obchode a byla jsem pak protivna na chlapa, ktery to nechapal - taky mu to sice nedelalo dobre, ale oni proste nemaji v sobe ten stejny neklid jako my, mamy 🙂 Dokud si nebudes jista tim, co muzes od male cekat, zdrzuj se v blizkosti domu a satek take moc doporucuji, my nosili po chvilkach od 5.dne veku 🙂
Tak jsem dneska spojila nákup s krátkou procházkou a jak naschvál malá vůbec nechtěla spát, ALE vůbec neplakala. Celou dobu oči jako žárovky, ale ani nekníkla. 😊 I tak jsem ale trnula nervozitou a projela jsem krám rychle jako nikdy. 😃
Jinak jste mě holky potěšily, že nejsem jediná. Už si nepřipadám tak “divná”. 😃 O nosítku budu ještě hodně uvažovat, hlavně teda kvůli těm jejím prdíkům..
@miskamysicka nositko je fajn. Prdola usne. Nahřeje si bříško. Uvidí co se kolem děje. Nemůžu si to vynachválit. Urcite ergonomicke. Zadne vysitko.
@zelenaesmolda Jo, nechala jsem ho venku řvát celé hodiny hlady, ignorovala jeho pláč a nevytahovala 🐐 zrovna u placení v obchodu, protože dítě kníklo. 😅 (Hoď se do klidu, nikde netvrdím, že dítě týrám hlady a nechávám venku řvát hodiny, prostě jsem si u kojence počítala kdy jedl a kdy bude jíst, když chtěl jíst po hodině, tak jsem se držela v okolí domu nebo si zalezla někam na opuštěnou lavičku, proto, že nevystavuju 🐐uprostřed obchodních center nebo v MHD se do mě ještě nemusíš navážet, hm?) To, že dítě mrčí nebo brečí půlminutu ho fakt trvale nepoškodí... Nebo když seš doma na záchodě tak taky vyskočíš uprostřed potřeby když si kojenec zamrčí? Ne, že? 🙄
@prejeta_zaba on se do tebe nekdo navazi? :D
vsak to sama pises ze holt si dite pobrecelo,nic horsiho se nestalo tak to z toho vyzniva zes ho nechala rvat abys nemusela kojit na verejnosti
@zelenaesmolda No tak asi jsem to špatně napsala - holt si dítě někdy pobrečí u pokladny než máš volný ruce ho vzít nebo půlku ulice než dojedeš domů, kolikrát dítě stačí jen vzít, nemusíš mu hned cpát prso, jak teď některé matky vehemetně propagují. 🙄 Podstatou příspěvku bylo, že je mi taky nepříjemné, když dítě venku křičí a nemohu s tím akutně nic udělat - mám plné ruce nebo potřebuju např. přejít silnici, ale to není důvod sedět doma v izolaci.

Nikdy jsem takový pocit a strach neměla. Přiznám se, bez urážky, že si nedovedu představit, že bych byla taková posera. A to máme druhé dítě řvounka s echt výrazným a absolutně nepřeslechnutelným hlasem. Ale tak to prostě je, s oběma jsem chodila od narození všude. Když už se spustil řev, tak se holt spustil. Donekonečna dané chvíle netrvají.