icon

Naše vzpomínky na dětství. Přidejte nějakou

lendy1
23. led 2008

Holky, vzpomenete si na něco, co jste měli rády/nerady ve svém dětství, na co si občas zavzpomínáte a dnes už to nikde není...nebo je vše jinak...

např.: hračky, knížky, oblečení, potraviny, pořady...atd...

já jsem třeba nedávno objevila, že se dají sehnat ještě Igráčci 😵
pak jsem měla moc ráda růžové Pedro, sbírala jsem obrázky ze žvýkačky BaJo
nosila jsem ty úžasné béžové punčocháče a kamaše (-hrozný slovo)
......

marinka
24. led 2008

tos byla dobrá!

kristi
24. led 2008

jsem to taky asi 3x otocila...

macanet
24. led 2008

Já šla taky sama 😀 byla jsem děsně důležitá cestou zpět 😀

kristi
24. led 2008

no, to bylo husty, co?

omluvenky, co jsme si psali sami, pac jsme meli razitka .....

kyri
24. led 2008

😀 😀
dobrý, to je teda retro - hlavně ten magion a vega a jeníček rosák - to jsem se fakt nasmála )a vzpomněla si, jak máma mp, která dělala nějaký výtvarný věci kolem toho - na přítelově "dětstým" počítači, páč ani v tv za totáče nic lepšího neměli 😀 - vyprávěla, jak na ty tel. čísla jim, místo dětí volali nejčastějc nějaký úchylové 😀)

gynda poprvé byla dobrá - ulily jsme se z vyučování, páč tam nahnali všechny holky z vosmy najednou a byla to děsná rychlovka 😎

a z pavla horňáka jsem málem brečela, když mi dali LP k osmým narozkám, neměla jsem ho moc ráda, ale jsem předstírala, že teda jo, a pakmi ho doma "za odměnu" furt pouštěli 😅
ale měla jsem malou sestřičku, která tu desku pak nějak poškrábala, takže dobrý 😀

hustý a fakt mimózní byly ty časy, kdy jsme po "listopadu" všichni chodili v těch svítivejch barvách od tkaniček až po čelenky a každej tydýt měl tričko s kapucou 😀

a koukali jsme na ok3 na reklamy - transformers, barbie a my little pony 😀

jsem v tý době měla poprvý vlastní pokojík, a hrozně jsem se v něm bála - tak jsem byla ráda, když nás pak naši sestěhovali zase se sourozencema dohromady 😅

a z úplnýho dětství si nejvíc pamatuju zimy u nás - hooodně sněhu, saně, chlupatý kombinézy a takový ty gumový botky, co se do nich obouval člověk i s bačkůrkama 😀

a noci ještě když jsme bydleli u babi v domě - na půdě to vždycky vrzalo a my jsme věděli, že to je strašidlo Vikýřník 😎 😎 😎 😀

lucianka
24. led 2008

Holky, tak my s kámoškama mlíkovku milovaly 😀 vždycky jsme si dali hlavní jídlo a pak se vrhly na mlíkovku - daly jsme vždycky tak 3-4 talíře 😀

V prváku na střední, výlet na konci roku. Chtěli jsme si udělat oheň, ale poprchávalo, tak jsme vyslali spolužačku a spolužáka do hospody pro nějaký alkohol... prodali jim jen 2 lahve rumu. Všichni se totálně opili, dělali šílenej bugr, až na nás vylítli lidi z okolních stanů (úči naštěstí spali v chatkách dostatečně daleko, později jsme zjistili, že byly taky nalité 😅 )... Kamarádka chtěla jít do stanu s nejvíc poďobaným klukem ze třídy 😖 Já nepila, tak jsem si sedla k ohništi a rozbrečela se, že nás všechny vyhodí ze školy. 😀 No a druhej den jsme šli na exkurzi do Mlíkárny v Bohušovicích - všem bylo z toho smradu ještě víc na blití 😀

kristi
24. led 2008

to nejsou dolíčky ale ďůlky

lucianka
24. led 2008

Jo a já poslouchala Take That... 😀 Hrozně jsem je milovala a pak jsem si někde zjistila, že když pošleš kamsi obrázek, zaplatíš příslušnou částku, oni Ti ten obrázek otisknout na trígo... 😀 Takže jsem byla jedna z prvních, kdo měl tričko se svojí oblíbenou skupinou 😀

Taky jsme si v "páťáku" s holkama nechali udělat testy na HIV, páč za to byla omluvenka na 2 dny - 1. - když jsme na ty testy šli a 2. když jsme si šli pro výsledky 😀

kyri
24. led 2008

luci: 😀 😀 😀
taky jsme časem zjistili, že nejvíc na výletech chlastal dozor, tak jsme se ani my nebrzdili 😀
(a dobrý, dostudovali jsme všichni - teda, kromě pár náctiletejch těhulí 😕 😕 😉)

kristi
24. led 2008

my i na vylete na stredni hulili travu...s nasi undergroundovou ucitelkou anglictiny

lucianka
24. led 2008

No já když dneska na čemkoliv vidím: Mlékárna Bohušovice, tak si vzpomenu na tu akci 😀

Kristi 🙂 Tak to jste měli dobrý 😀

andrysek2
24. led 2008

ahojik holky to byli zazitky v mladi co to mne se libil kdyz mne bylo asi tak 16 let jeden kluk takovy hezky vysoky blondak no bozsky a ted jsem ho videla s bandou spinavych bezdaku tez celej spinavej a roztrhanejj 😝

iviska
24. led 2008

Sice nemám sílu dočítat vše, ale přidávám se se vzpomínkami ...

* první pusa ve školce od kluka co do něj byly všechny "baby" zblbé
* konvička jako znak pro můj věšák .. chtěla ho kámoška, sem jí ho vyfoukla a děsně jsme se porvaly
* béžové kamaše, který mě byly velké a mamka mi je natahovala až na plíce 🙂
* upnuté modré tepláky s gumou dole, kterou sem odstříhávala a pak následně dostávala na zadek ... prej kdo to má furt přišívat (sranda je, že když jsme jako velké slečny tohle řešili před babičkou, tak prý je mamča také odstříhávala-takže to mám v genech)
* tmavě hnědý mončičák ze Slovenska, co si strčil oba dva palce do pusy - ne naráz ale na přeskáčku
* vzpomínám na zimu, kdy mi taťka z celého dvora shrnul sníh na jednu velkou koupu, z boku mi dal žebřík a já vyfasovala cca 50cm lyže a lyžovala jsem jak ďas 🙂)))
* chvíle kdy jsme se všechny sestřenice a bratranci sešli u babičky na prázdniny, zabrali jim manželskou postel a abysme se tam vešli - tak jsme museli ležet na příč a rvali jsme se o ty klasické duchny ... to bylo
* musím se smát při vzpomínce, kdy mě jako prckovi zavazovaly sestřenky punčocháče, by mě nemusely hlídat
* teď jsem s tou nejstarší nej kámo a dokonce mi dala i mé šatičky .. které měla půjčené v případě-by se jí narodila holka ... jako takové překvápko ve svatební den
* vzpomínám na své modré šatičky s kytičkou ... na modrou jsem do dnes úchylák
* na svatbu mé tety, jako družička jsem byla éro. Vyfasovala jsem karafiát, ale než jsme dojeli na focení tak se mi zlomil ... ale nevadilo to ... má fotka s nevěstou vysela u foťáka ještě více než rok🙂
* na to jak jsme na prázdninách u babičky dostávali ke snídani chleba s máslem, medem a kakao
* na to, jak babi měla vynikající tvarohové buchty
* jak jsme skákaly v zimě s hokama do závějí a mě tam zůstala noha mezi šutrama ... nohu jsem ven dostala, botu tak po hodině
* jak jsem s bratrancem a dalším spolužákem jela prozkoumávat sílu ledu na řece, prvně se zmáchal bratranec, pak spolužák a nakonec já. No a než jsem došla domů, měla jsem totálka zmrzlou kaničku
* na to, jak jsem se naučila sama plavat v řece
* jak jsme zkoušeli chytat raky

.... je toho toliko, dětství je bájo ... a proto zůstávám na vesnici, by si moje děti mohli užít toliko dobrodružství jako já 🙂

gedren
Autor odpověď smazal
gedren
Autor odpověď smazal
lendy1
autor
24. led 2008

teda holky, smíchy padám ze židle, jak si to můžete všechno pamatovat 😀 😀

měla jsem dlouhý tričko a na tom kluky z New Kids, milovala jsem Joey a byla jsem za hvězdu, že mám jejich tričko

smetánky s lodičkou, míčkem...

pendrek

nosila jsem super účes-nahoře ježka, vzadu dlouhý vlasy a z těch jsem si pletla copánek 😀

anney
24. led 2008

Pamatuju, jak jsem se děsně styděla, že mám zlatej zub a debilům, co se mi posmívali jsem nakukala, že je to pravý zlato,

Taky na mojí babičku, jak mi dělala super snídaně, chleba s máslem a gothajem na plátky,

jak jsme leželi u ní v posteli a zlobili a báli se, že na nás přijde klekánice, která bydlela vedle v pokoji,

Na to , jak jsem skládala slib Jiskřiček, na to , jak jsem ani náhodou neuměla uvázat pionýrskej šátek,jak jsem se strašně bála chodit u nás v paneláku do sklepa ,a jak mě nevzali na gymnastiku, bo jsem prej byla moc tlustá.... 😀 😀 😀

kristi
24. led 2008

gedren,presne.... 🙂

anney
24. led 2008

A na naší první barevnou televizi, ale byli jsme na tom hůř než děda, bo ten měl i ovládač 😀 😀

na kazety typu emgeton, a na to jak jsem porád dokola poslouchala pohádky Vaška Neckáře, to mi tak uvízlo v hlavě, že jsem ji před dvěma lety sháněla a sehnala na netu , ale až na Slovensku a objednala si ji tedy až v cizině, ale mám jí doma a líbí se mi porád 😀

lucianka
24. led 2008

Lendy, tomuhle účesu jsme říkali "Ježek s dekou" a nosili ho dost často fotbálistííí 😀

petraluk
24. led 2008

Ahoj holky 🙂 Já jsem naopak na svůj zlatý zub byla moc pyšná, ještě ho mám někde schovanej 😀

draga
24. led 2008

a džíny plísňáky vozený s maďarska nebo jugošky 🙂

spartakiáda já byla poupě 😀 😀 😀

draga
24. led 2008

možná už jste to probíraly ale co céčka 😀 😎 😀

berus
24. led 2008

A reklama s vajíčkem, a dva večerníčky-asi ve 3 letech jsem zjistila, že mi naši ten druhej tajili 😅

luckaa
24. led 2008

Jóóó céčka,to byla hitovka 😀

berus
24. led 2008

První vložku-lyži jsem si tam dala bez sundání toho pásku na lepítku. Ani jsem to neměla, chtěla jsem machrovat, neuvěřitelně to při každým kroku šustělo 🙂

berus
24. led 2008

Céčka byly dobrý, hlavně fosforový 🙂

luckaa
24. led 2008

Fosforový 😵 ,hrávali jsme čáru,to byly časy

dendisa
24. led 2008

moje příbuzná si tu pásku na lepítku z vložky sundala, ale už jí nikdo nevysvětlil, jak se to lepí... tehdá se fakt ještě ženský dole neholily, dodnes má slzy bolesti v očích, když zavzpomíná...

já jsem byla jenom jiskra, ale zato si pamatuju "slibuji dnes přede všemi jako jiskra jasná, chci žít pro svou krásnou zemi, aby byla šťastná"

a fotka, za kterou se dodnes stydím, je skupinka ze čtvrté třídy, na které jsem ostříhaná na kluka, mám růžový vzorovaný svetr, zelenou manšestrovou sukni nad kolena, modré punčocháče a černé lakýrky s červenou mašličkou na nártu.

andel25
24. led 2008

ahojky tohle je suprový téma

mončičáky jsem měla taky, colu jen na vánoce a Kelly Family jsem měla i na tričku

Strana