icon

Návštěva lékařky. Jaký na to máte názor?

amiranda
23. dub 2021

Zdravím damy😊 jsem zde čerstvé registrovaná. A hned nazacatku by mě zajimal vás názor na to co se nám s přítelem teď stalo... Máme spolu 6-ti měsíční holčičku "Tiffany". Se kterou pravidelně navštěvujeme dětskou lékařku. Vždy 1x za měsíc. S tím, že první 3 navstevy jsem s malou byla u lékařky ja a když měla být 4 prohlídka, nebylo mi dobře a tak mi partner nabídl, že s malou půjde na prohlídku on. Měla jsem z toho tedy trochu obavy (přece jenom je to chlap). A u lékařky musí být člověk obratný ve svlékání, přebalování a ještě konzultovani s doktorkou (vždyť to znáte). No ale nakonec když jsem videla to jeho nadšení, že s ní půjde, je totiž velmi "hrdý otec". Tak jsem zkrátka na to kývla... No a přítel se vrátil domů naprosto nadšený a unešeny, jak to tam probíhalo, prý na něho byly moc milý, se vším mu pomohli a Tiffanku vychvalili do nebes. Takže odtamtud odcházel pyšný jako páv. Byla jsem na něj taky pyšná, jak to zvládnul. Jediné co mi vrtalo hlavou bylo to, že na něho byli milý, což se u mě tedy říct nedá. Mě tedy sestřička nikdy nevitala s úsměvem a nadšení. No každopádně když se blížila 5 návštěva lékařky, tak se přítel sám už dopředu dozadoval, že tam půjde on. Tak se ho zase nechala jít a on se opět vrátil s tou nadšenou náladou, jak bylo všechno úžasné. S konstatovala jsem to slovy: "fajn tak s malou budeš lékařské návštěvy absolvovat ty. A dál jsme to neřešili. Přítel šel tedy na 6 návštěvu k lékařce už automaticky. Takže abych to shrnula, ja tam byla 3x a on tam šel teď po třetí. S tím, že domu se vrátil v naprosto rozloženém a smutném stavu... Paní doktorka totiž, kde jak vstoupil do ordinace ho začala bombardovat otázkami, kde jsem ja. Pak podotkla, že oni nejsou blbý, že mají oči. A na závěr mu řekla, že jestli příště nepřijdu ja, tak že to budou řešit... A to ještě chudák jak tam poslouchal tyhle nesmysly. Tak malá, i když nam nikdy nepláce, je to abnormalne klidný dítě, tak v té ordinaci nejspíš vycítila tu negativni náladu a celou dobu tam plakala (chudinka)...No řeknu vám, že mě přítele bylo tak líto, když jsem ho viděla jak se vrátil od té lékařky. On byl jak hromádka neštěstí. No nicméně ja jsem samozřejmě nelenila vzala telefon a do ordinace jsem okamžitě volala. Slusne jsem se zeptala, co přesně se v ordinaci dělo a že se mi přítel vrátil domu rozpoloženy. Načež jsem dostala odpověď, že se ho jenom ptali, co je se mnou, že prý jsou spíš zvyklý, ze s detma chodí maminky. A po celou dobu se sestřička smála a ujistovala mě, že si prý přítel celou věc špatně vyložil. No tak jsem to skousla a dodala, že příští návštěvu u lékařky podstoupime společně... A mě by teď zajímalo, co si o tom myslíte a co byste na mém místě dělali vy. Mě se to totiž přes noc rozlezelo v hlavě a došlo mi, že přítel by si těžko sam vymyslel takový příběh. No a hlavně... Se chci postavit za svoji rodinu!!! Co my má kdo psychicky rozhazovat přítele a rozplakavat dceru. Tak mi, prosím, napište Vaše názory. Budu se tesit😉

Strana
z6
klokanka31
25. dub 2021

@aarriel Ani nechápu k čemu by byla informace jestli se rozvádějí. Možná ještě tak kdyby doktorka měla o tatínka zájem, to potom pro ní je důležité info 🤣Důležité je aby se dítě na kontrolu dostavilo...

aarriel
25. dub 2021

@kassandra1 no a proc ne? 🤷‍♀️ Nevidim v tom problem.... Ale treba by si pak zvykla, ze u nich je to normalni, ze chodi chlap a uz by se nad tim nepozastavovala. Jako kdyby najednou ted zacal chodit muj manzel, tak verim, ze se nase doktorka taky zepta, kde jsem... A neprijde mi na tom nic divneho...

aarriel
25. dub 2021

@klokanka31 tak treba kdyby dite najednou zacalo bolet brisko a nevedeli by z ceho. Zacalo byt vice nemocne tak to treba muze byt psychikou? Znam takovy pripad...

veruuu_kubesovic
25. dub 2021

@amiranda rodiče jste oba, je jim po tom prd, kdo s dítětem přijde, důležité je přijít na danou kontrolu...

klokanka31
25. dub 2021

@aarriel Jo to taky znám že něco může být způsobené psychikou. Ale zase myslím že v takovém případě je dobré když rodič informuje pediatra na místě, že jsou nějaké změny, a jestli to nemůže být tím. Ale je to zas o tom přístupu rodiče, zda jen dovedou dítě k lékaři a starejte se, nebo jestli se sami zamyslí čím by to a to mohlo být, a s pediatrem to řeší.

aarriel
25. dub 2021

@klokanka31 jenze si myslim, ze jsou i rodice, ktery to nenapadne... Kdyby se treba pak lekarka ptala treba proc se rozvadi nebo jestli si maminka nasla jineho tatinka, tak to uz je jina 😂 to uz beru jako naruseni soukromi a co ji je do toho 😂

klokanka31
25. dub 2021

@aarriel Měli by ale rodiče přemýšlet.

fifinka2020
25. dub 2021

Napadla me jeste jedna varianta.... co kdyz tu vetu doktorka rekla nejak radoby v legraci a pritel to nepochopil? Plakalo mu miminko, neni treba na ten druh humoru zvykly... tim to neobhajuju, jen proste chci ukazat, ze jsme u toho nikdo nebyl a nevime, jak to bylo...ani z jedne strany.
Jeste priklad od nas - mame fakt uzasneho pediatra, po narozeni syna jsem donutila manzela tam 2x kvuli dotazu zavolat (z vice duvodu), a kdyz jsem pak prisla na prohlidku, dr s usmevem prohlasil neco o tom, jak mam pecliveho a starostliveho manzela (jakoze trosku moc 🙂, pritom je to presne naopak... tim chci ukazat, ze jsme jen lide a neodhadneme vsechno. Od toho pripadne je komunikace a prijde mi spis smutne, jak se hned nekteri ohani rovnopravnosti a zasahovanim do soukromi... Tim nic proti tomu, ale myslim, ze to tady nikdo nezpochybnuje...

novamamina
25. dub 2021

Nečetla jsem celou diskuzi. Ale máme sousedy kteří mají 4 deti. K lékařům se všemi chodí zásadně otec. Nikdy nikdo nic neříkal. Nevidím v tom problém. Každého věc ne?

aarriel
26. dub 2021

@klokanka31 😂😂😂 no ono nektery rodice neumi premyslet. Videla jsi nekdy vymenu manzelek? a verim, ze takovych rodicu beha po svete mraky 😂😂 a nebo si to neumi priznat, ze asi je neco v neporadku.

klokanka31
26. dub 2021

@aarriel Ježiš někdy mě výměna manželek zvedá ze židle co všechno je možný 🤔 a asi máš pravdu, vidím někdy i v okolí že ne každý rodič je jaký by měl být.

aarriel
26. dub 2021

@klokanka31 takze ja bych to nevidela hned jako utok na soukromi 😉 pokud se teda nepta na detaily 😂

Strana
z6