Návštěva miminka na psychiatrii: Je to dobrý nápad?
Ahojte. Řešíme teď doma nepříjemnou zálězitost - partnerova sestra (15 let) je hospitalizovaná na psychiatrii (deprese, pokusy o sebevraždu) a velmi touží vidět naši dceru, její neteř. Dcera má 4 měsíce a mně se nelíbí že bych ji měla tahat do takového prostředí. Nicméně partner i celá jeho rodina na mě vytváří takový nenápadný nátlak abychom tam s miminkem zašli. Já vám nějak nevím, nelíbí se mi to :( Nebyla jsem tam, nevím jak to tam vypadá, ale mám nějakou představu a prostě se mi do toho dcerku nechce tahat. Chápu partnera a rodinu že se stébla chytají a jsou ochotni vyzkoušet cokoliv co ji ‘rozveselí’ ale využívat k tomu miminko? ☹️☹️ Malá už je hodně vnímavá a navíc poměrně citlivá, i obyč návštěva u příbuzenstva ji vcelku rozhodí a kvůli více vjemům pak hůř spí a víc pláče. Nemyslím si, že jsem nějaká úzkostlivá matka ale prostě mám nějakou představu co ano a co ne. Když jsem navrhla, že se u nich stavíme DOMA až ji na víkend pustí, tak mi bylo řečeno že doma rozveselit nepotřebuje. Co si o tom celém myslíte?
Deti jsou silnejsi a vnimavejsi nez si myslime... A i kdybys mela stesti na scenu jako z Preletu nad kukaccim hnizdem, proste to i tomu miminku klidnym hlasem vysvetli, ze tohle je proste zivot, jste v bezpeci a jdete za tetou. Mluvit a mluvit, pro dite jsi stredem vesmiru ted Ty a ne svet okolo. Klidne bych sla, ji to hooodne pomuze.
Tak pokud je tam slečna krátce a za dva týdny se uvidíte, tak bych to tak nedramatizovala, rodině v klidu vysvětlila, že se uvidíte na horách, že nechceš brát miminko do nemocnice kvůli bacilům.
Hele nechoď tam, nezdá se mi, že Zrovna ty bys byla ta osoba, která by ji zvedla náladu😰
Poslala bych tam miminko s tatínkem, ten bude mít větší motivaci udělat něco pomocného pro svoji rodinu a ty se můžeš mezitím projít poblíž.
Nebo tam nakoukni sama, ujisti se, že jde o bezpečné prostředí a pak tam teprv vezmi dítě.
Respektuj svoje pocity. Já mám taky velmi citlivé a vnímavé dítě, jakékoliv návštěvy u rodiny se pak přenesly do chování dítěte, do spánku celkově vše co se přes den prožilo se jí pak vtisklo do nálady. Kdo to nezažil, nepochopí. Já ve tvé kůži bych přistoupila na procházku venku s kočárkem. To může být kompromis pro obě strany 🙂
Nevidím v tom problém, čo by sa akože malej malo stať? Psychiatrie nevyzerajú ako v hororoch... Najmä nie tie detské. Pochopím, kebyže máš obavy z infekčného oddelenia ale z psychiatrie? Podľa mňa v tom je niečo iné, žeby predsudky, že je na psychiatrii? 🤔
Jestli máš nějaké pochyby, tak dej sama na sebe. Já jsem se kolikrát nechala do něčeho uvrtat a pak jsem toho akorát litovala. Dítě neni nějaký canisterapeutick ý pes, ale clovicek. Ty, jako matka, svemu diteti rozumis nejlip a rozhodnuti je na tobe.
Ne, ja bych nesla, kdybych to tak necitila. uz si dneska vazim vic sama sebe, kdyz se umim ohradit a postavit se za sebe a za svoje rozhodnuti.
Jinak… Na psychiatrii jsem chodila za nekym a kdybych mela travit cas na tom oddeleni, tak nejdu. Nastesti jsme mohli ven. Nemocnice mi obecne smrdi, vadi, nechci tam travit čas., muj nazor..
🤷🏼♀️
Tak ten dodatek co jsi dopsala je docela zasadni. Na pvrni cast dotazu jsem chtela psat,ze mi to prijde sobecke nejit, kdyz si to primo preje. Manzelova sestra je opravdu blizka rodina a tak..
Ale jestli je tam na 14 dni a pak hned jedete cela rodina na hory, tak to vazne trochu zavani tim, ze maji pocit, ze se maji starat, ale vlastne se jim nechce, tak to hodi na tebe...
Jen bych do toho moc netahala to dite. Jasne, oficialne se na nej vymluvis, ale realne je 4 mes. mimcu uplne jedno kde je, je-li v pohode matka. Ty tam nechces, budes se tam citit spatne, dite to z tebe uciti a bude plakat. Nebo bys svagrovou vazne rada videla, budes v pohode a mit radost, ze ji vidis, dite bude v pohode
Nevidím důvod proč nejít..,miminku to neuškodí a neteři to může psychicky pomoci.Já chodila za přítelem na psychiatrii 3 měsíce a kolik maminek tak jezdilo s kočárkem a bylo vidět na rodinných prislušnících kteří byli hospitalizován,že jim to dělá radost..Takže já bych se toho rozhodně nebála❤️

Já z úvodu pochopila, že už je tam delší dobu. Manželovi narovinu řekni jak to cítíš. Snažila ses, aby se s miminkem viděla a přišla na jiné myšlenky, ale neměla zájem. Hlavně by se jí měli začít věnovat rodiče, což asi zanedbali a uvědomují si to.