"Nečekané následky" těhotenství
Milé maminky, stalo se vám některé, že jste na sobě zpozorovaly poo porodu nějaké "zvláštní" změny? Já mám např. o číslo větší nohy (boty, které jsem nosila dříve mi prostě nejsou), a narovnaly se mi vlasy). Myslíte, že je to jen náhoda, nebo existuje nějaké racionální vysvětlení, jak to s těhotenstvím a porodem souvisí? A máte některá podobnou zkušenost? Prosím berte to jako téma pro odlehčení 😉
Zůstala mi hodně rozšířená spodní žebra - i po zhubnutí většiny kil mám o dost větší obvod pod prsy (z cca 67 cm mám 80 cm). Přikládám to tomu, že dcera byla až do porodu hlavičkou nahoru. Bojím se, že už se to nespraví - už mám 14 měsíců od porodu. Úplně se mi "přeprogramovalo" vnímání vůní a některých chutí. Pár parfémů jsem musela vyřadit. Taky jsem měla loni na jaře poprvé v životě alergii na sluníčko. Noha a pánev mi zůstala ve stejné velikosti. Ale jsou to takové drobnosti, nic z čeho se musím hroutit 🙂 (to příjde až dokojím a uvidím, co mi zbylo z ňader)
@truespring širší žebra mi zůstala taky... dřív jsem nosila podprsenku s obvodem 75, od 1. porodu 80 a už to tak zůstalo
Začala se mi hrozně mastit pleť, takže najednou nesnesu žádný make up na tváři. Takže ve 33 jen řasenku... Kupodivu to vypadá docela fajn a zvykla jsem si.

Kromě toho, že jsem byla trochu víceprostorová.. 🙂 mi zůstala hodně suchá pleť, hlavně na nohou a rukou. Můžu se mazat čímkoli do bezvědomí..a pocit suchosti přetrvává. Pak ještě suché vlasy.