icon

Nechaly byste si dítě, kdyby jste byly samy?

27. led 2020

Ahoj holky, zjistila jsem že jsem těhotná neplánovaně. S otcem dítěte spolu nechodíme, takže mám teď dílema jestli si nechat dítě, nebo jít na potrat. Jak byste se zachovali vy? Předem děkuji za reakc
PS PARDON ZA ANONYM DOCELA SE STYDÍM

Strana
z2
katgatoo
27. led 2020

Řekla bych mu to, ale s tím, že už jsi rozhodnutá si ho nechat. Že chceš vědět, jestli se chce nechat zapsat do RL nebo ne.

pincola
27. led 2020

No řekni, hele takhle, neřekla bych to maniakovi a něco na ten způsob, někomu, koho se bojím . U koho je lepší, když zmizí. Ale jestli jen nesnáší děti, to je jeho problém, ty zas budeš mít těhotenskou nevolnost a to zas nebude řešit on. Jestli je vzteklí, nechoď s ním nikam sama, jděte do kavárny. Pak bych ho to nechala pár týdnů zažít a mezi tím přemýšlej, kolik tak vydělává a kolik z toho bude plynout alimentů.

wendyp
28. led 2020

Mam termín za 14 dni. Chlap mě poslal na potrat malého sem si nechala.

vitezove
28. led 2020

Věk na to máš, finančně jsi na tom dobře, zázemí máš. Ano, je lepší když má dítě oba rodiče, ale to mu nezaručíš ani když budeš vdaná. Stejně od tebe manžel může utéct a budeš na tom stejně.
Každopádně se nejdřív rozhodni sama, osobně bych si dítě nechala. Mohla by si toho, že si ho necháš vzít, pak hodně litovat. Pokud máš smíšené pocity, znamená to, že ho chceš ale bojíš se. Kdyby si ho opravdu nechtěla, tak bych byla pro potrat. Takhle si myslím, že je pro tebe lepší si ho nechat. Otci dítěte to řekni. Má právo to vědět. Ano, nebude asi otec, ale bude platit alimenty a bude vědět, že má dítě. At se sám rozhodne jestli se s ním chce nebo nechce stýkat. Ale to právo rozhodnutí by si mu neměla upřít. přeji hodně štěstí

denisahlavicova
28. led 2020

To, že je to nezodpovědné je ti asi jasné. Ale záleží na tom, jestli zvládneš dítě zaopatrit, postarat se o něj a dát mu zázemí. Já osobně bych teda hodně váhala, ale nechala bych si ho.
Přece jen - otec není ten, kdo dítě udělá ale ten, co ho vychova. Pokud víš, že se o něj sama dokážeš postarat, neviděla bych důvod dát ho pryč. Budeš mít dítě, lásku na celý život a podstoupit riziko, že po potratu nebudeš moct mít děti ( stát se to může ), bych litovala.
Ale vše je jen na tobě a nikdo ti nemůže určit, zda si dítě nechat nebo ne. Jediné co, tak ti přeji ať se rozhodneš podle svych pocitu, ať to dopadne jakkoliv. Hlavně ať jsi šťastná.

ejmate
28. led 2020

Ono mít partnera neznamená, že na miminko nebudeš sama. Někteří chlapi se moc nezapojují, ani v péči o dítě ani finančně. Takže pokud jsi zabezpečená, máš kde bydlet a rodina by ti vypomohla, tak bych si miminko nechala. Ale to je můj názor. Srovnej si pro a proti a uvidíš 😉

sangina
28. led 2020

dobrý večer..gratuluji k Vašemu rozhodnutí a k Vaší otázce...mějte na paměti,že se svou divokostí by Vás i Vaše dítě mohl v budoucnosti dost potrápit....styl není to moje...chci testy...jo když platím ,tak chci návštěvy..atd.mimochodem..mé dítě taky v rl otce nemá..

kaja2016
30. led 2020

Dle veku - a zda dite vubec chces.

bubu889
2. únor 2020

Neboj se toho... Vím že je divné být sama na své dítě ale je lepší být sama než být s někým kdo mě nemiluje a nemá zájem.
Pokuť víš že vše zvládneš sama tak bych se toho nebála.. A budeš určitě suprova mamka 😊

kulisek_28
7. únor 2020

Dítě bych si nechala, nikdy nevíš jestli bude někdy další

Strana
z2