Nechutná mi čistá voda. Co ještě dávat do vody, aby to nebylo sladké?
V těch vedrech se snažím víc pít, ale čistá voda mi prostě nechutná. Sirupy nechci a sladké limonády taky ne.
Chvíli mi pomáhal citron, jenže ten mě rychle omrzel. Už nevím, co si do vody dávat, aby to nebyla jen další sladká věc. Co vám funguje?
Dám do vody mátu nebo meduňku, nakrájenou okurku nebo ovoce, co posbírám na zahradě, rybíz, angrešt, indiánské borůvky, třešně, maliny, jahody, stačí hrst a hned má voda jinou chuť. Někdy bublinky, studený zelený nebo černý čaj, dobrý je i studený mátový čaj.
Soda stream, nakrájená okurka, lístky máty, nakrájena broskve, teplé čaje (ano, nakonec i v horku je mám úplně nejradši) buď zelené nebo bylinkové
Já ráda piju slabé čaje - zelený, rooibos, střídám různé bylinky.
Fajn (ale kupovaná) je Mattoni esence, je jen ovoněná a ne sladká. Podobné "vody" teď začali dělat i jiní výrobci.
Výborné je třeba dát si do vody lyofilizované ovoce, udělá jí příjemnou chuť. Nebo jsou pak i čaje, které se normálně zalévají studenou vodou.
vychladit čaj, já nemám též ráda sirupy, ale oblíbila jsem si teď v létě vodu s kapkou toniku, opravdu trošinku, lehounce to ozvláštní tu vodu a není to sladké. Lahev toniku mi v lednici vydrží i 14 dní, takže opravdu malé množství. Dělají se i takové ty pytlíkové čaje zastudena, ty mi některé taky chutnají a je to jednodušší než vařit čaj a chladit.
Já tohle řešila už před víc jak 15 lety. Na začátku, citron, máta, okurka, kapka domácího sirupu. Vyřešila jsem to nakonec filtrační konvicí, protože voda z ní má úplně jinou chuť než místní kohoutková. Tak možná popřemýšlet i nad tohle variantou.
@klchudik můžu se zeptat, jaké příchutě máte oblíbené? Některé prý mají "chemický ocas"🙂. Děkuji.
@ira82_ra mám malinu, mango, marakuju, citron ( ten má trochu ocas), levandulí ( ta je úplně skvělá+ když do vody dáte pár snítek levandule), meruňku, prosecco a gin to nic, pak do kafe slaný karamel, do jogurtu mám káva s bílou čokoládou 😊

Piju bylinkové čaje, ovocné čaje, rooibos, vodu s citronem, okurkou a mátou, elektrolyty, atd. A nemám problém ani s čistou vodou, kterou mám v termosce, takže si drží teplotu takovou, jakou si do termosky napustím.