Nejhorší rok 2020
Ahoj všem .. vubec nevim kde a jak začít .. rok 2020 pro me a celou rodinu byl nejhorší jaky muže byt .. prisla jsem o 10 ti leteho zdravého syna .. jeden den se mu zvětšila uzlina , druhy den jsme jeli na pohotovost protoze pediatra nas nevzala a jen řekla po telefonu ze je to virozka .. na pohotovosti dali synovi antibiotika a další den zemřel .. 13 minut před jeho smrti jsem s nim mluvila ...pak uz jsem jen slyšela jeho posledních par nádechu kdy uz jsme s manželem začali oživovat a volali jsme záchranku ... zemřel 5.11. .. jen si oslavil 30.10 své 10 te narozeniny a odešel ... tak strasne moc me to trápí ze jsem jako maminka zklamala .. mam jeste další 4 deti které me potrebuji , ale nejak nevim jak vubec dal .. nechce se mi nic .. manzel je z toho tez špatný , neni schopny chodit do prace ... jeste nemam ani jeden jediný dárek , neni nálada a ani penize ... penize co jsme měli stranou jsme dali na synuv pohřeb .. doba je opravdu silena ... a nechapu proc mi musel umřít nejmilovanejsi syn ... na pitvě nenašli nic ... a ani nevíme příčinu smrti a zda jsem mohla udělat vic ... Onlouvam se , jen jsem se musela někde trosku vypovídat ... nepotrebuji číst ani slyšet ze je to nekomu líto ... jen proste tohle je nejhorší vec co se muže člověku stát ..
Tím, že jsi mu řekla, že neumře, jsi mu dala klid. Zemřel beze strachu a to je strašně důležité. Nemohla jsi zabránit tomu, že zemře (očividně to bylo nevyzpytatelné), ale udělala jsi všechno proto aby odešel klidný a obklopený milovanou rodinou.
To si rozhodně neříká.. moc dobře věděl, jak moc ho miluješ a jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit i kdyby tisíckrát chtěl ❤️.. vím, že to bolí a ta nevědomost, co se stalo, musí být ubíjející.. každopádně váš syn věděl, že ho milujete, věděl, že jste pro něj udělali všechno, co jste mohli.. víc jste dělat nemohli, nebylo jak mu pomoct, nemůžete za to, co se stalo! Je to hrozně bolestné, ale váš syn zemřel milovaný, byli jste ti nejlepší rodiče, které mohl mít.
@codal dekuji moc za podporu a uklidňující slova .. jenze mozek to stejne nebere a neposloucha ... je to hrozné ..😔
Je to hrozný..a je mi jasné, že nic vás nemůže smířit s touhle hroznou situací. Ale musíš vědět, že jsi nic nezavinila, nezanedbala a že jsi udělala všechno, co jsi mohla ❤️! A tvůj syn to ví!
@codal snad to jednou tomu mozku docvakne , zatim se jen obviňují ..
Chápu správně, že on normálně byl doma, neležel, nic mu nebylo a z ničeho nic se to stalo? A co dělal krátce před tím? O čem s Tebou mluvil? Nasvědčovalo něco tomu, že se něco děje?
Od známé nejlepší kamarádka měla jedinou dceru, která se šla koupat a bez jakýchkoliv důvodu se jí zastavilo srdce, nikdy se nepřišlo na to, proč se to stalo, nikdo jim nedal odpověď, byla to záhada pro lékaře. Žáden náznak nic, byla naprosto v pořádku. Ale aspoň věděli, že to byla zástava srdce.
Moje blízká osoba měla v žaludku vřed, který prasknul, ač byla při vědomí, lékaři rodině oznámili, že je konec, že jí selhal lymfatický systém a její tělo odmítá krev a že se s tím nedá nic dělat. Že to je lymfatický šok. Vyloučili lékaři i tuto alternativu? V těle mohl být nějaký zánět a tohle mohl způsobit.
A jak jste přišli na ty uzliny? Bolely ho? Něco se muselo dít, není možné, aby měl velké uzliny, vyšší crp a přesto lékaři tápou. Předpokládám, že Covid vyloučili?
Mi hodně pomohlo si promluvit s knězem. Měla jsem před svatbou a šla ke zpovědi. Nutno říci, že jsem věřící, avšak ke zpovědi nechodím, nicméně před svatbou je to povinnost. Oddával nás úžasný kněz. Ze zpovědi se spíš stalo to, že jsem se mu vypovídala, vyplakala, co mě trápí, co bych chtěla udělat jinak, co jsem možná mohla udělat jinak, aby babička ještě neodešla. Já vím, že odchod babičky, která prožila dlouhý život, nelze srovnávat se ztrátou dítěte. Ale mi tehdy neskutečně ten kněz pomohl. Zkus taky zajít za knězem, ne ale prvním lepším, je třeba vyhledat kněze, který má srdce na pravém místě. Někdy je kněz lepší než psycholog.
@priefi Synovi se zvětšila uzlina na jedné straně krku , byl bez teplot , normalne fungoval .. ja volala pediatricce a ta mi řekla ze je to virozka .. druhy den ho to začalo bolet , a měl 37,8 c teplotu tak jsem volala znovu ze se mu tam udělal flek a ze mu jde až na ucho .. ona řekla ze dobry ze to je ta viróza .. ja mela další den jit na očkováni s nejmladším tak jsem řekla dr te to chci odsunout ze nevim co Tonikovi je .. tak me seřvala ze Toník neni Alex ..nedalo mi to a jeli jsme se synem do nemocnice .. tam ho vysetrili řekli ze ma zvýšené crp .. krev v moci , vyrazku , ale ze to je z horečky ... dali antibiotika ( jeho první v životě ) a jeli jsme domu ... cítil se dobre jen byl unavený ... najedl se a slo se spat ( kolem 22 hod přijeli jsme domu z nemocnice po 21 hod ) v noci v 4 hod jsem mu dala druhou dávku antibiotik .. mluvila jsem s nim .. v 6:34 rano jsem ho sla okouknout tak se vzbudil , chtěl napít , napil se rikal ze je mu lépe ze uz to ani nebolí .. ja odesla curat a napít se lehla jsem si a slyšela jsem hluboký nádech a vydech tak jsem vylitla zarvala na manžela .. videla jsem ze syn leží a nereaguje .. volala jsem sanitku .. položili jsme ho na zem a začali resuscitovat ...

Už tuhle diskuzí čtu po několikáté, moc mě mrzí, co se stalo, žádné dítě si nezaslouží umřít. Určitě se ale neobviňuj, odpusť si, udělala jsi co šlo. Nenechala si to přeci jen tak, nebylo ti to jedno, vzala si syna k lékaři. Podle toho co píšeš, mě ještě napadá meningokok? Nebyl už potom svetloplachy, nebolelo ho za krkem, nebo neměl ten krk ztuhlý? U meningokoka co jsem četla, to je právě rychlé, existuje víc druhů. Posílám sílu, drž se.
@sajul nebyl to meningokok ... vubec na nic nepřišli bohuzel .. a ne .. nemel žádné příznaky , jen to co jsem psala ..😔 a dekuji
@priefi Jsou kněží, kteří mají patřičné dovzdělání v oblasti psychoterapie. Dva znám. Ale jsou z Ostravsko - Opavské diecéze. Ale tak určitě jsou v každé diecézi. Nebo i ,,normální". Vždy, když jsem prožívala něco mým vnímáním ,,neřešitelného", tak byli nablízku. V jedné situaci jsem kamarádovi, co je kněz, ani nechtěla nic říkat, jen jsme se potkali...a on měl tak upřímný zájem, že jsme se dostali až k jádru věci...a pak už jsem ani nebyla schopná mluvit, jen jsem brečela, fakt hrozně, že mi lítaly nudle z nosu, takový ten očistný pláč až z hloubi duše. Vypadala jsem hrozně. Ale byl to začátek, kdy jsem dostala odvahu žít. Oni jsou zvyklí snad na všechno...není toho mnoho, co by od lidí neslyšeli. Třeba zpověď je pro mne svátost, opravdu, není mi nepříjemná. A i ostatní svátosti a obřady, vím, že teď je společnost moc nevyhledává, ale vnímám je jako nutnost, návrat k duchovnu jako jedinou možnost.
Je mi velmi líto tvé ztráty.😥 Covid neprodělal? Připadá mi to podle příznaků co popisujes jako nějaký postinfecni syndrom s rychlou progresi - postcovidovy syndrom u dětí ( multisystemovy zánětlivý syndrom u dětí) nebo něco obdobného jako Kawasakiho syndrom...
Letos v únoru jsme zažili něco podobného. Ale dcera měla zvětšenou uzlinu na krku od narození, která se šest let neměnila. A najednou se zvětšila a zčervenala. Nakonec musela do nemocnice, kde bylo vidět, že si neví rady, jeden doktor to dokonce ani nechtěl řešit, říkal, že je to znaménko...i laik, což nejsem, věděl, že je to špatně. Nakonec zhnisala a malá šla okamžitě na sál. Příčina nezjištěna.
@bonavoxa začínám mít husinu, syn má uzlinu... nemění se... ale běhá mi mráz po zádech :( asi budu více tlačit na doktorku :( at se to zkoumá a kontroluje :(
@alubif ano na to jsem upozornila patologa , ale ani to se nepotvrdilo ... 😔
@bonavoxa ja v podstatě nemela ani čas řešit to vic ... proste tři dny je malo .. hlavně kdyz v nemocnici syna vysetrili a dali antibiotika a on se zlepšil ..
@marketka_m No, my máme velice pečlivou paní doktorku, která sama na to upozorňovala. Já jsem se za ty roky uklidnila, že jsou děti, co to tak prostě mají. Ale můj bratr to měl kdysi taky, taky málem, za totáče ještě, umřel. Mamce začal kolabovat v náručí a mluvit o smrti...byl malinký, tak tři, čtyři roky, ani nevěděla, že ví, co je umřít. Letěla s ním k doktorce a vysloveně si vydupala sanitku. Tam mu tahali hnis jehlou a měl silná ATB. Naší mamce ta dceřina uzlina nedala, občas jí ji potřela cibulí, aby se zmenšila...babská rada...tak jsem zčervenání přičítala té cibuli. Ale pak začala měknout a my měli hned den na to prohlídku u pediatra. A ta se strašně vyděsila. Ještě ten den do nemocnice...i když sono nic neukázalo. Takže...i když jsem zdravotník...naprosto nepoužitelná, absolutně jsem nevěděla, co se děje. Jediná spojitost možná, že měla v září očkování na meningokoka, ale ten odstup je k únoru dost velký, tak nevím.
Udělala bych to stejně jako ty...asi by mě to taky trochu uklidnilo, že se zlepšil.
Ale jemu opravdu nic nebylo byl i normalne na on-line vyučování i kdyz jsem mu řekla ze se nemusí připojovat , ale on chtěl ... kdyby byl opravdu špatný odvezla bych ho ..
Já jsem se tady na Koníkovi v jiné diskuzi o zvětšené uzlině u dítěte dočetla, že dětská lékařka mamince řekla, že nemá smysl uzlinu vyšetřovat ultrazvukem, že se stejně nic nezjistí. No jsem ráda, že můj praktický lékař nesdílel stejný názor, protože díky tomu, že mi zvětšenou uzlinu vyšetřil ultrazvukem, jsem od něho odcházela prakticky s jistotou, že se jedná o zhoubné onemocnění (uzlina byla prokrvená). Potvrdil se Hodginův lymfom, a díky panu doktorovi byl zachycen v časném stádiu a následná léčba byla ta nejmírnější možná. Spousta pacientů s lymfomem do sebe i půl roku zbytečně ládovala antibiotika. Ne vždycky se dá lékařům věřit, bohužel.
anonym: jsou anitedepresiva, ktera se daji brat i pri kojeni. Navstevou psychiatra nic nezkazis a neni treba se ji obavat. AD bere spoustu lidi. Zavislost na nich rozhodne, jak tu nekdo pise, nevznika, pokud se berou a vysazuji dle ordinace lekare. A problem rozhodne neodsouvaji, jak tady taky nekdo pise. Problem zustava, jen AD ho pomuzou preklenout, lepe se s tim vyrovnat... Berou se zpravidla rok az dva. Neni treba se toho vubec obavat a verit nejakym nesmyslnym mytum. To ti rekne kazdy psychiatr. Ale je to na tobe. Ja AD brala taky kvuli jedne stresujici zivotni situaci a jsem rada za to, ze jsem si to nechala vysvetlit a neridit se nesmysly. Ver mi... rozhodne se neni ceho obavat, brat to jako selhani nebo se za to dokonce stydet. 😉
anonym: jeste me napada, byla to opravdu zvetsena uzlina? Pokud to bylo na krku, mohlo to byt i aneuryzma, coz by se ale z pitvy melo poznat.
JÁ SE OMLOUVÁM, ALE ZAČÍNÁM NABÝVAT DOJMU, ŽE ZDE ZAČÍNÁME MAMINKU TRÁPIT... NAPSALA ŽE NEVÍ CO BYLO SYNOVI A PTÁME SE STÁLE.. URČITĚ JAK PITVA NĚCO UKÁŽE, NEBO MAMINKA SE DOZVÍ, DÁ NÁM ZNÁT :(
@marketka_m myslim, ze kazdy z nas to mysli dobre a maminka odpovida. Muze nam napsat sama, ze uz to nechce rozebirat. Nikdo jiste nema v umyslu ji tady tyrat nejakym zpovidanim.
@alcar jj já vím.. že odpovídá, věřím i tomu že to všechny myslíme dobře... jenom mi příjde že zde vypisujete možnosti co mu bylo.. ale maminka to fakt neví :(
@marketka_m nevi, proto to piseme. Ale nevim, jak se citi, jak to vnima... takhle na dalku tezko soudit. Uz mlcim...
Holky , vsechny diagnózy atd jsou úplně mimo ... pitva trva uz 1mesic a týden a nezjistili vubec nic .. vsechny orgány byly bez poškození ... zánět tam byl urcite ale neví z čeho nebo od čeho .. toxikologie histologie virologie genetika ... nic ... vubec nic nevědí ani mechanismus smrti .. na nic nepřišli .. kdybych to vedela urcite bych vám to napsala ... rada odpovím uz kvůli tomu abyste opravdu dávali pozor na své poklady co mate doma .. z toho důvodu odpovídám .. příjemné mi to neni , ale chci proste ,,varovat” ostatni ...

Jediné, co mě napadá, zda to nemohla být nějaká drastická rakovina krve, nebo něco takového. Ale to by snad pitva odhalila 😔 Je mi to moc líto 😔