Nekvalitní přerušovaný spánek. Máte rady, co by pomohlo?
Ahoj, poslední dobou mě trápí časté noční buzení většinou způsobené potřebou močení, i když ne výhradně. Nemám problém usnout, ale tak do tří hodin se vzbudím na wc a často pak za dvě hodiny znovu (a jako čůrám, ale žádné proudy) a pak už neusnu...a ten spánek taky samozřejmě za moc nestojí. Zkouším večer méně pít (ale radikálně jsem to ještě neomezila), jdu na wc tak 2x posledni hodinu než usnu a stejně nedám vic než pár hodin. Nedávno jsem byla na preventivce, kde bylo vše ok ("takové vysledky bych chtěl taky" mi řekl můj stejně starý doktor), takže asi perimenopauza? Je mi 43let, ale žadné jiné projevy perimenopauzy na sobě nepozoruji. Nicméně to všechno začalo tak před pul rokem kdy jsem měla hodně stresu v práci. To jsem i nemohla zabrat, hlava pořád jela a budila jsem se jen tak, resp. bez potřeby jít na wc...teď je to hlavně kvůli tomu.
Máte někdo podobný problém? Jaké babské rady, doplňky nebo režimove opatření vám pomohly? Děkuji.

Jo, to může být ta perimenopauza, to sedí. Taky se zmiňuje vyšší kortizol. Zkusit můžeš: spánková hygiena, Persen forte, Melatonin, pít meduňku, doplňky s jetelem, fytoestrogeny