icon

Nemám ráda, když dítě chodí po bytě s jídlem v ruce

piskac
7. dub 2015

Ahojky, mám 2 děti a když jedí, tak u toho sedí, pokud sedět nechtějí jídlo jim okamžitě seberu - té mladší, starší to chápe, že s jídlem v ruce se prostě po bytě nechodí ( něco jiného je to venku, tam ať si drobí jak chtějí 🙂 ) sice je pravda, že se mladší někdy pekelně vzteká, když ji jídlo seberu, pokud odejde od stolu, ale rozhodně povolovat nehodlám, no zkrátka nemám ráda jídlo podrobené, rozšlápnuté... všude po baráku, u nás se jí zkrátka u stolu v kuchyni a nikde jinde.A problém je v tom, že mám kamarádku, která když u nás je se dvěma dětmi, jim všechno dovolí, s brumíkem v ruce, chlebíček v ruce, sušenka v ruce..... se všim v ruce pobíhají, po její návštěvě musim celý byt vyluxovat a vytřít, jsem rozhodnuta ji zkrátka říct, že u nás se s jídlem v ruce chodit nebude, je to dobrá kamarádka, mám ji ráda, děti máme stejně staré, tak si i vyhrají, tak snad se neurazí, nemáte s tim některá podobnou zkušenost? Jo rozhodně nejsem nějaká chorobná uklízečka 🙂 úklid dělám 1x týdně, někdy 1x 14 dní

Strana
z4
andrrriiik
8. dub 2015

Jinak,my jíme v obýváku,ale máme tam jídelní stůl,takže jedině u stolu.Když jsme sami bez dcery,jíme klidně u konferáku,ale dceři jdeme příkladem,že se jí jedině u stolu 😉

jge
16. dub 2015

Ahoj, souhlasim rekni, ze u vas se to proste dela tak a tak. My mame plno pravidel - zadne skakani na gauci atd a kdyz nekdo prijde a zacne to delat, upozornim dite sama - u nas se toto nedela. Pokud se ti to nelibi, muzes jit domu. Asi jsem na dnesni dobu prisnejsi, ale nehodlam mit zniceny domov jenom proto, ze mam deti. Myslim si, ze me deti jsou spokojene i tak.

ratatooy
16. dub 2015

ja jsem zastánce radši zničená věc doma než moje nervy 😀 takže at si děi dělají co chcou,nic nezakazuju a kupodivu je to ani pak nenapadne protože co zakážu je jak když řeknu udělej to🙂

andrrriiik
16. dub 2015

@ratatooy To je vtip? 😕

ratatooy
16. dub 2015

@andrrriiik ne to je holá realita 😀

ratatooy
16. dub 2015

@andrrriiik třeba moje mamka mi vždycky vyčte jakej kluci u nich nadělali bordel,nesmí tam byt ani smítko na podlaze takže tam radši ani nejezdíme.toto nechápu být otrokem uklidu a některý maminky to přehánějí natolik že nemají na děti díky uklidu čas

misar91
16. dub 2015

jelikož můj kluk jí nonstop,nic jiného by jsme nedělelali než seděli u stolu,navíc celý den neposedí.hlavní jídla jako jsou snídaně,svačinky,oběd a večeře jí samožřejmě v židličce.ale přes den má v obýváku nakrájené ovoce,zeleninku nebo dětské křupky a prostě si zobe.ano když mu dám třeba hroznový víno,je to všude ale přece ho o to nepřepřipravím jen abych měla dokonalou domácnost.a sedět u stolu kvůli pár kuličkám vína nebo třem kouskům jablíčka mi přijde moc...

ratatooy
16. dub 2015

a nebooo jsou jejich děti natolik cvičení že nemusí uklizet vubec ? 😕 🙂

ratatooy
16. dub 2015

@misar91 tak to mi taky by jsme se od stolu nehnuli

misar91
16. dub 2015

jinak ale samozřejmě pokud si to nepřejete aby to děti vaší kamarádky dělali,není nic jenoššího to říci.prostě at se nezlobí ale že tvoje děti jsou zvyklé takhle a že nechceš aby to takhle viděli...

andrrriiik
16. dub 2015

@ratatooy Já neříkám otrokem,taky nejsem bůhvíco,ale pořádek mám vždy,pravidelně uklízím,a rozhodně si nenechám věci ničit jen proto,abych se nemusela rozčilovat.To bysme pak za rok mohli kupovat novou sedačku,nábytek.Jako když něco mám,tak si toho vážím a učím děcka k tomu,aby věci neničili,ne?

ratatooy
17. dub 2015

@andrrriiik no tak jko to joo,to neříkám,ale třeba skákáním po sedačce co děti dělají rádi,nebyli jsme jiný se sedačka snad (teda kvalitní)zničit ani nedá

kamilka007
17. dub 2015

@piskac Znam to dobre, az na to, ze to dela moje svagrova, ktera neni moje dobra kamaradka a na navstevu jezdi na cely pekelny vikend. Ze jeji dite snida hodinu a pul tak, ze chodi po celem dome s rohlikem namazanym nutelou (po uplne novem dome, mimochodem), sem tam si ho odlozi na postel nebo koberec a zase pokracuje, takhle se podle svagrove normalne snida. Kdyz jsem ji rekla svoje, jsem za trapku, co nepozna ty prave zivotni hodnoty. 😀

kamilka007
17. dub 2015

@krucis Chichi, asi jsme pribuzne, to s tou lzici dela presne stejne moje mamka a muzu se vztekat, jak chci. Preci nenecha to dite umrit hlady. 😀

valik
17. dub 2015

Celkem zajímavá diskuze...🙂 Jak si potom ti chudáčci zvyknou, že musí jíst ve školce u stolu... 🙂 U nás se jí taky v sedě. I když třeba něco málo dovolím u stolečku v obýváku, protože moje dcera jí opravdu dlouho... Tak třeba jablíčko nakrájím a ona ho napichuje vidličkou u pohádky. Ale když jsem na návštěvě, tak své děti hlídám ještě desetkrát více. Hanba by mě fackovala, kdyby moje dítě udělalo na návštěvě z rozežranosti z bytu kůlničku na dříví. Něco jiného je, pokud se třeba nechtěně něco vylije. Ale i tak, dávám pozor, ať dítě nenadrobí. Je to zvláštní si myslet, že když se někdo nechce lepit na podlahu zapatlanou jídlem, tak má hned hodnoty posunuté špatným směrem...🙂

ratatooy
17. dub 2015

@valik tak ve školce už to 3lete dítě pochopí horší je to doma s ročním

valik
17. dub 2015

@ratatooy No, já myslím, že tyto základy se učí od malička....

brokovich
17. dub 2015

Já souhlasím, říct jí to a hotovo. -) Asi tak. U nás se nekouří a když přijde na návštěvu kuřák, tak rozhodně si nedokážu představit, že by si vyndal popelník a začal vypalovat a já bych (abych se nerozčilovala) měla zasmraděnej celej byt a musela to čuchat. To je stejný jako s těma dětma. Jednou jsem prostě na návštěvě, tak se moje děti musí přizpůsobit. Když mě hostitelka požádá, aby moje děti na záchodě po sobě zhasly, aby neběhaly s jídlem po bytě nebo neskákaly na gauči, tak si nedokážu představit, že bych jí nevyhověla. Je to její království. To si můžu taky u ní odplivnout žvejku a divit se, že se jí to nelíbí. Svoje děti nenechám skákat po sedačce. Ne proto, že by se jí nic nestalo, ale aby se nechovaly jako paviáni - tj. aby pak neskákaly po sedačce např. v čekárně u doktora nebo na zastávce nebo na sedačce v autobuse. Dnešní doba ovšem velí tomu, že je špatná matka ta, která nedej bože brání osobitému rozvoji a volné mysli svého dítěte a neumožní mu vřískat v obchodě, wopatlávat kde co, stát v botech v autobuse na sedačce a okopávat protisedoucího atd.

ratatooy
17. dub 2015

@valik no to sice jo ale chtěla bych vidět jak každej zvládne řvoucí dítě co nechce sedět v židličce aby se najedlo u stolu

ratatooy
17. dub 2015

@brokovich tak na návštěvě samozřejmě,ja jsem myslela jako děti u nas doma,ale v osobitém rozvoji mají bohužel pravdu,mi jsme se nevyvíjeli podle svých možností a jak jsme potřebovali,neustále jsme byli rodičema napomínáni,okřikováni takže jsme si vytvořili psychycké bloky jinak by jsme mohli být daleko lepšími lidmi.naštěstí se doba mění

valik
17. dub 2015

@brokovich Taky si myslím. Já klidně řeknu návštěvě: Děti, dáte si buchtu? Tak si pojďte sednout... A pak do koupelny umýt ručičky... A je to v pohodě. 🙂 Ale často se mi stává, že když jsme na návštěvách u jiných, tak je tam rodeo. Tam nechávám ostatní děti být a u svých dětí si trvám na svém. Sednout si a po jídle umýt ručičky.... Ale bývám jediná..🙂

brokovich
17. dub 2015

@ratatooy Tak doma ať si každej dělá co chce. To bychom se pak dostaly k diskusi o výchově. Já chtěla hlavně říct, že ctím, že čí je království, ten určuje pravidla, a když se mi to nelíbí, tak holt mám šmudlíka.

ratatooy
17. dub 2015

@brokovich tak to je snad jasný mi nemáme šmudlíka ale smolíka 😀

valik
17. dub 2015

@ratatooy Já myslím, že to je situace naprosto běžná a rodič by ji teda zvládnout měl... Nebo pak přijdou horší situace. 😉

loafeer
17. dub 2015

Taky to nemám ráda a maly musí jíst bezpodmínečně u stolu, nehodlám 100x denně vysávat a po jídle skoro ruce nad hlavu, aby neotapal dekorativní tapety a alou umýt ruce :D. Když k nám přijde kamarádka s dětma, která se sice snaží své děti u stolu udržet, ale že jsou rozdivočení a tak a s jídlem lítají, tak to neřeším a porstě pak vysaju

pabka
17. dub 2015

Velmi zajímavá diskuse a nestačím se divit, co je za možnosti a za přístupy... Například že by moje dítě jedlo na návštěvě jinde než u stolu a ještě v případě, že bych viděla, že hostitelky děti to nedělají, to si ani v nejdivočejším snu nedovedu představit. Mám dojem, že jsem celkem benevolentní, nejsem taková ta super matka podle příruček, sem tam povolím ve výchově, rozmazluji, kupuji hračky víc, než by se asi mělo, povoluji bonbon, i párek, nelpím na večerce v osm i na dovolené atd. atd., ale běhat s jídlem, skákat po sedačce na návštěvě, dělat nepořádek "schválně" (takový ten hrací mi nevadí, ale zažila jsem jednou děti návštěvy, které nám vyhazovaly hlínu z květináčů a vylévaly psí vodu na stůl a jejich mamce to přišlo v pohodě), opatlávat dům hostitelů čímkoliv apod. mi přijde naprosto, ale naprosto nepřípustné a nikdy bych to svým dětem nepovolila. Na návštěvě hlídám jako oko v hlavě a nedovolím nic, co by vadilo mě + ještě navíc... Mě naopak tyto "pravidla" přijdou prostě naprosto jasná, normální, přirozená, nechci aby moje děti lítaly s jídlem a nedejbože já za nimi, např. v restauraci apod., přeci se musí naučit slušnému chování doma, na návštěvě i venku ve společnosti.... A už vůbec nechci, aby moje děti obtěžovaly okolí. Je to jen můj názor a naštěstí tedy i většiny mých kamarádek...

andrrriiik
17. dub 2015

@ratatooy Jak nedá? 😕 I kdyby se nedala zničit,tak je to snad jedno,ne?Tady jde o princip.Se nedivím,že ti mamka vyčte,že ji tvoje děcka udělají bordel.Já bych tě za takový přístup rovnou vyhodila.Místo toho,abys je usměrnila,tak tam radši nejezdíš... 😒

veverka.terka
28. dub 2015

@pabka napsala ste to krásně 😉 🙂
taky nesnesu, dkyž by malá lítala všude po místnosti s jídlem, hrála si u toho, poletovala a drobila, patlala....ale bohužel mám právě jendu kamarádku, která to asi moc neřeší a její dítko si doma běhá s čímkoli, např. brumík vím, že je u nich oblíbený, kinder mléčný řez...a říká, "hlavně, že to sní". a neřeší, že má zadupanou čokoládu v koberci, opatlané hračky, skříně 😝 a tohle já teda úplně nesnáším!!!A bohužel tohle její chlapeček dělá trochu i u nás, když jsou na návštěvě. snažím se ho korigovat, ale zase je mi blbý se jí do toho plíst, ale ona mu fakt nic neřekne...jí oplatky, padají mu kusy na zem, chodí po to....brrr, dycky pak šílím a po návštěvě musím ihned vystá, vydrbat koberec od zašlapaných drobků a jednou sem dokonce měla i peřiny od čokošky.... 😝
takže v tomto sem taky dost striktní.jinak si ymslím, že sem hodně benevolentní matka, nehrotím nějak jídlo, pití, dcera občas dostane téměř cokoli, ale běhat s tím a mít jídlo všude, to nee 😉 🙂

sunshine125
28. dub 2015

ja mela to same . Dcera ji vyhradne u stolu v obyvaku,vyjmecne ji dovolim vzit si treba jablko ke psacimu stolu do pokojicku k pohadce. Kamaradka ma dva kluky,maji vseobecne volnejsi rezim nez ma dcera. Kdyz jsem jim neco dala, nekompromisne jsem rekla at si sednou ke stolu , jinak mi to vrati. S kamaradkou jsem to vubec neresila. Sice kluci i ona koukali jak z jara, ale videli ze nepovolim, tak si sedli a ona nerekla ani ň. Ja jsem na to ulpne alergicka. Na rozdrobene tycinky i bramburky a brumiky ! Od te doby vedi,ze kdyz prijdou sem , tak si k jidlu sednou...

orchidis
28. dub 2015

@piskac Holky, vy jste drsný 😀, vás bych chtěla za matku. Naše děti s jídlem chodí, většinou teda jen po jídelně a kuchyni. Nechápu co na tom řešíte, buďte rády, že děti papaj, stejně se v normálních domácnostech s dětma luxuje co chvílka, ne? Já normálně vyluxuju, setřu mokrým hadříčkem ev. rozšlápnuté věci a hotovo 🙂.

Strana
z4