icon

Neobvyklá jména pro miminka. Máte tipy?

lion
7. říj 2005

Ahoj holky, myslím, že bysme tady mohly rozjet debatu na téma "jméno pro miminko". Nemáte někdy pocit, že většina jmen v kalendáři je nudná? Máte nějaké tipy na hezká dívčí nebo chlapecká jména? Klidně i neobvyklá? 😉 Tak pište, pište. Koukala jsem, že dost z vás už je těhotných, tak sem s inspirací. 🙂

prada
15. bře 2007

Vendulko, máte vybrané pěkné jména. jinak mě se jméno vendula taky líbí a mám ho mezi favority pro holčičku.

petty
15. bře 2007

Mě se "sobecky" mé jméno líbilo vždycky... 😅

petty
15. bře 2007

Vendu a ty jsi Vendula, Vendulka a nebo Václava? a nebo ještě je i jiná varianta tohoto jména?

vendulka
15. bře 2007

prada:Děkuji...já bych své holčičce jméno Vendulka nedala i když se mi líbí,ale nelíbí se mi dávat jména po rodičích... 😝

vendulka
15. bře 2007

Václava??? 😀 To proboha ne..... 😝 😝 😝
Křťená jsem Vendula...ale říkám si Vendulka.... 😀

vendulka
15. bře 2007

Ale dříve jsem si říkala Wendy... 😝

macanet
15. bře 2007

Mě se taky líbí moje jméno Marcela, vždycky jsem byla jediná ve třídě 🙂 No a teď mám kamarádky, obě Marcely a obě maj za manželi policajty, jako já 😲 Ale já jsem nechtěla dávat jména po nás, ani po někom z rodiny, aby miminko zase neslo nové jméno 🙂 Jinak Vendulka je taky hezké jméno 😉

vendulka
15. bře 2007

No já ve třídě byla taky vždy jediná,ale na gymplu jsme byly hnedka 3 Venduly... 😀

petty
15. bře 2007

macanet: Souhlasím, taky nechceme jednou dávat jméno po nás nebo po někom z rodiny...

vendulka
15. bře 2007

No tak jako je to v rodině mého manžela...je to až neuvěřitelně trapné...už se to tam traduje asi 4 nebo 5 generací...a já jim to pokazím.... 😝 😀

macanet
15. bře 2007

Dobře děláš vendul,to je pak hrůza, když se zavolá třeba Pavle a otočí se 4 😠

vendulka
15. bře 2007

No u nás je to Pepo!!!! 😀

vendulka
15. bře 2007

Tak manželovi ani neříkám jménem,ale broučku a nebo medvídku... 😀

petty
15. bře 2007

U nás se naštěstí jména "nedědí"...tedy v naší úzké rodině ne, pokud bych to brala i s širokou rodinou, tak tam už se pár případů najde...

macanet
15. bře 2007

Vendulko, to mě by ten můj zabil 😀 No Pepa, to mě taky mohlo napadnout místo toho Pavel, Pepa se snad jmenuje každej třetí chlap 😅

vendulka
15. bře 2007

No a můj chlap se jmenuje Josef Novák.... 😀 a co na to řekneš teď???? 😀 😀

macanet
15. bře 2007

To si děláš srandu ne, to je super, nejčastější příjmení i jméno 😀 Tak to bych dala Pepičku! 😀

vendulka
15. bře 2007

Jo taky jsem o tom uvažovala.... 😀

A srandu si nedělám...schválně jsem tak dlouho hledala takového kluka s jménem a příjmením.... 😀 😀 😀

vlastovka
15. bře 2007

Ahoj holky, zatím se nám nejvíc líbí jméno Elen. Tak nějak jsme na něj přišli a už jsme nenašli nic lepšího. Ale v okolí se s moc kladnými reakcemi nesetkávám. Většinou je každý zvědavý na jméno, které jsme vybrali a pak na to nic neřekne. A dnes mi kolegyně v práci řekla rovnou, že se jí to teda vůbec nelíbí. Je mi z toho smutno. Co vy na Elen? 🙂

vendulka
15. bře 2007

Mně se teda Elen moc libí....Nebo Ella... 😉

adamka
15. bře 2007

vlastovka mi také máme vybrané jméno Elen, už když jsem byla těhu s naším posledním synem tak ten měl být Elen, je to krásné jméno. U nás je to tak na půl někomu se líbí někomu ne. Nenechte se odradit 🙂

vendulka
15. bře 2007

Přesně tak...nezáleží na tom, jestli se to líbí onomu nebo tamtomu,ale záleží na Vás... 😉

macanet
15. bře 2007

Vlastovko, vždyť jsme ti v červencovkách říkali, že ta tvoje kolegině je divná 😖 Elen je moc hezká, jak Elen, tak Elena 😉

baruna
15. bře 2007

Vlastovko - kašli na ostatní. Ty a manžel vybíráte jméno 😉 . Na nás ze začátku taky všichni koukali jak na blbečky - jako co jsme to proboha vybrali za jména. Takže jsme to vyřešili tak, že to nikomu neříkáme a je klid.
Jinak Elen je hezké jméno. Kamarádka ho mají také vybrané pro holčičku.

vlastovka
15. bře 2007

Díky, to jsem potřebovala slyšet 😵 😀 😀

petty
15. bře 2007

vlastovka: Elen je krásné jméno...líbí se mi i Ela a Elena...

vendulka
15. bře 2007

A nemá náhodou zítra Elena svátek?? 😀

vlastovka
15. bře 2007

vendulko, že bychom to už tak trochu oslavili? Je taky dobré, že má svátek v březnu a narodí se v červenci a pak se nám taky hodí k příjmení. Chceme jemné jméno, které by se hodilo k našemu drrnčícímu a výraznému příjmení. Pro kluka se nám líbil Jakub, ale ten má zrovna svátek v den termínu porodu. 😅

vendulka
15. bře 2007

No tak jdeme slavit.... 😀
Jakub je taky pěkné jméno...Kubík... 😀

vlastovka
15. bře 2007

vendul, já myslela zítra 😀

Strana