icon

Nevychované děti

pavlinkaab
25. říj 2017

Hezký den, maminky jak snášíte nevychované děti? Jdu se svým dítětem za ruku a povídáme si. Okolo nás jdou jiní rodiče jejiž děti běhají několik metrů před rodiči a řvou na celé kolo. Rodičům je to úplně jedno. Vypadá to, jako by ty děti venčili místo psů. V obchodě vidím děti se vztekat a dělat uražené jen proto, že jim rodiče něco nekoupí. Řvou, dupou, mlatí vším okolo sebe a neposlouchají. To si ty rodiče neuvědomují, že tím obtěžují okolí? Co čekají, že z jejich dětí vyroste?

gepe
26. říj 2017

@pavlinkaab každé dítě je jiné, vychází z jiných výchov i prostředí. To samé je s pohledem na miru ne-vychovanost, co je vychovanost a co už ne, jak to kdo ne-snasi mají lidé nastaveno různě. Naopak by jsi měla být potěšena, že ty hranice u lidí jsou různé a dává to větší vzorek co do počtu odpovědi, ale i pohledu na ne-vychovanost.
Takže si sedni a zkus se na odpovědi podívat trochu jinak, ne jen dogmaticky čekat dle mustru na jakési pseudo objektivní odpovědi. 😉

janulkakraniska
Odpověď byla odstraněná
pamal
26. říj 2017

@ma_33 no rozhodně to není
@journals kdo mě tady baví.

piereto
26. říj 2017

@pavlinkaab Vy možná jste absolventkou některé z ped.fakult, ale učitelka rozhodně nejste. Doporučuji zadat do googlu slovo učitel😉

ma_33
26. říj 2017

@kajalka
@janulkakraniska
Ale huš. Vy jste ale nevychované 😎

ma_33
26. říj 2017

@piereto
Vypadá to na soudružku 😀

janulkakraniska
26. říj 2017

@ma_33 no co už,já to preziju😀
Podle ní se stejně všichni houpeme doma na lianach🙉

pavlina212
26. říj 2017

@pavlinkaab Mně se to nedotýká, protože za každým jednáním dítěte hledám příčinu. Věřím, že dítě samo o sobě je dobré a touží po příjetí ve společnosti. Pokud se ale chová jinak, než by vedlo ke zmíněnému cíli, snažím se vidět příčinu. Často jí najdu velmi rychle. Tím, že dítě pochopím, nemůžu se na něj zlobit.
Přesunu se k rodičům, protože jejich jednání je často právě tou příčinou. Tam je to podobné. Každý rodič se podle mě snaží dělat to, co je v jeho silách, jaké má vzorce ze své výchovy v dětství a kam sahá jeho informovanost.

pavlinkaab
autor
26. říj 2017

@pavlina212
To děláte správně. Tak by to mělo být. Problémy je potřeba řešit.

ma_33
26. říj 2017

@pavlina212
Každý rodič se rozhodně nesnaží dělat co je v jeho silách. Někteří na děti kašlou. Jejich motto: Však ono se nějak vychová přirozeně samo 😀

ma_33
26. říj 2017

To jsou asi jedny z těch, které patří mezi ty nevychované, o kterých píše v otázce zakladatelka.

pavlina212
26. říj 2017

@pavlinkaab To jsem asi blbě napsala. Tím přesunu se k rodičům..... jsem myslela v úvaze, nikoliv, že bych to šla probírat s rodičema. Rozhodně nechodím něco rodičům říkat.

pavlinkaab
autor
26. říj 2017

😉

ladyhacek
26. říj 2017

Syna se snažíme vychovávat, ale je to beran a má svou hlavu. V obchodě je to vždy vše v pořádku. Venku jde někdy poslušně za ruku, někdy jde sám prede mnou a když řeknu počkej jsi daleko nebo jede auto tak stojí čeká ... Ale občas neposlechne. Dostane vynadají nebo dostal i na zadek - nechci riskovat skok pod auto

bendys
26. říj 2017

muzu se zakladatelky zeptat na co ty odpovedi potrebuje? lame to tady z lidi opakovanim furt dokola stejne otazky. to honis naposledni chvili nejakou praci a chybi ti respondenti a nebo proste jen trolis a nedokazes si priznat ze ani po VS neumis polozit otazku pripadne vest diskuzi. ona diskuze je o rozvijeni tema a ne o opakovani jedne otazky. potes koste az mala zacne hodit do skoly... ja myslela ze ucitel ma byt partner rodice a ne demagog...

pavlinkaab
autor
26. říj 2017

@bendys
Jasně, že to mám pro disertační práci. Pedagogická fakulta v rámci průzkumu chtěla znát názory maminek na tuhle otázku, tak je sbírám. Dělám rozhovory v terénu i na internetu. Ale nejde jen o to. Myslím, že je to zajímavé téma k diskusi pro ostatní i "nerodiče".

rebe
26. říj 2017

@pavlinkaab Je vidět, že jsi zvyklá mít formální autoritu. Když dětem ve škole nakážeš, aby odpovídaly pouze na tvou otázku, nekladly žádné otázky, případně byly úplně zticha, nezbývá jim nic jiného, než poslechnout. Tady jsi mezi dospělými, svobodnými lidmi a nepoložila jsi otázku, ale založila diskusi v diskusním fóru. Pokud nechápeš (což zjevně nechápeš), co to diskuse a diskusní fórum je, tak si to vygoogli. Tady totiž nejenže nemáš žádnou formální autoritu, kvůli které by ostatní byli nuceni poslouchat tvé příkazy a tvé zákazy, ale zjevně nemáš ani žádnou autoritu přirozenou.

pajounek
26. říj 2017

Ja teda cetla jen pak odpovedi, ale kdyz potkam vztekaci se dite, tak si v duchu rikam "jeste ze se tady nevzteka to moje" :D a ze to opravdu taky umi...obe dve. Takze s rodici vicemene soucitim, kdyz je to v urcitych mezich arodice se to snazi nejakym zpusobem resit.

rebe
26. říj 2017

@pavlinkaab Šmarjánko, ty píšeš dizertační práci a nemáš základního tucha o tom, jak se sbírají data a dělá výzkum?!

pavlinkaab
autor
26. říj 2017

Založeno nové téma, pro ty, co nepochopily tohle téma. Snad se nenajde zase nějaká "inteligentní", která se mě tam zeptá na můj názor něčeho, protože jaksi nepochopila, že to téma zakládám pro psaní názoru ostatních. Případně tam zase nějaká nezačne řešit úplně něco jiného.

pavlinkaab
autor
26. říj 2017

@rebe
Máme na to přesně daná pravidla. To vy ale vědět nemůžete.😉

bendys
26. říj 2017

no vyborne tak se dostavame k jadru pudla. mozna kdybys to napsala hned tak spousta maminek k tomu pristoupi jinak a ty nebudes vypadak tal arogantne a natvrdle a dostanes relevantni odpovedi! ale, pokud si z toho budes schopna neco vzit tak je to super feedback pro tebe!

bendys
26. říj 2017

vsichni jsou blazni jenom ja jsem.letadlo, co? trochu pokory by to chtelo do zivota a do budoucna zakladatelko...a umet si priznat chybu..

pavlinkaab
autor
26. říj 2017

@bendys
Přestaňte s osobními narážkami. Naštěstí nejsem na Vaši úrovni, tak se do Vás navážet nebudu.
Ano, odpověděly by možná jinak. Odpověděly by neupřímně. To je k výzkumu k ničemu, víte?😉

pavlinkaab
autor
26. říj 2017

Toto téma uzavírám (aspoň z mé strany je uzavřeno a již přispívat nebudu). Kromě asi 5-6 žen to všechny pochopily a dokázaly napsat svůj názor, který si zapíšu. Za to jim děkuji a přeji hezký zbytek večera.

rebe
26. říj 2017

@pavlinkaab Máte v pravidlech, že musíte respondentům zatajit, že se snažíte položit otázku pro dizertační práci? A taky vám nakazují, že musíte otázku položit tak, aby nebylo jasné, na co se ptáte? Že musíte položit dvě nesouvisející otázky zároveň a doprovodit to nesmyslným komentářem, který, jak uvedete až následně, jste tak vlastně vůbec nemysleli a s otázkou nesouvisí? To šla teda úroveň peďáku hodně dramaticky dolů...

journals
26. říj 2017

@pavlinkaab disertační práce? Nene 😀 takhle se ke své práci nestaví snad ani bakalář 😀

kajalka
26. říj 2017

@journals Tak maximálně v prváku na SOU, výš už je to jiná úroveň...

rebe
26. říj 2017

@pavlinkaab Velká prosba: až (jestli) jednou nastoupíš do školství, prosím, vlož sem velké varování, kam nastupuješ, aby na tebe mé děti ve škole náhodou nenarazily. Věřím, že zamezit riziku takového setkání bude oboustranně výhodné a kromě 5-6 žen, které tě chápou, to ocení všechny diskutující z těch 11 stran této diskuse...

ma_33
26. říj 2017

@bendys
Arogantně tu působíš jen ty. Přišla jsi tady na fórum a hned začala urážet. Vážně si nepřipadáš divná? Přestaň s tím alkoholem, píšeš tu nesmysly. 😀

Strana