Nevychované děti
Hezký den, maminky jak snášíte nevychované děti? Jdu se svým dítětem za ruku a povídáme si. Okolo nás jdou jiní rodiče jejiž děti běhají několik metrů před rodiči a řvou na celé kolo. Rodičům je to úplně jedno. Vypadá to, jako by ty děti venčili místo psů. V obchodě vidím děti se vztekat a dělat uražené jen proto, že jim rodiče něco nekoupí. Řvou, dupou, mlatí vším okolo sebe a neposlouchají. To si ty rodiče neuvědomují, že tím obtěžují okolí? Co čekají, že z jejich dětí vyroste?
@pavlinkaab Vy možná jste absolventkou některé z ped.fakult, ale učitelka rozhodně nejste. Doporučuji zadat do googlu slovo učitel😉
@kajalka
@janulkakraniska
Ale huš. Vy jste ale nevychované 😎
@ma_33 no co už,já to preziju😀
Podle ní se stejně všichni houpeme doma na lianach🙉
@pavlinkaab Mně se to nedotýká, protože za každým jednáním dítěte hledám příčinu. Věřím, že dítě samo o sobě je dobré a touží po příjetí ve společnosti. Pokud se ale chová jinak, než by vedlo ke zmíněnému cíli, snažím se vidět příčinu. Často jí najdu velmi rychle. Tím, že dítě pochopím, nemůžu se na něj zlobit.
Přesunu se k rodičům, protože jejich jednání je často právě tou příčinou. Tam je to podobné. Každý rodič se podle mě snaží dělat to, co je v jeho silách, jaké má vzorce ze své výchovy v dětství a kam sahá jeho informovanost.
@pavlina212
To děláte správně. Tak by to mělo být. Problémy je potřeba řešit.
@pavlina212
Každý rodič se rozhodně nesnaží dělat co je v jeho silách. Někteří na děti kašlou. Jejich motto: Však ono se nějak vychová přirozeně samo 😀
To jsou asi jedny z těch, které patří mezi ty nevychované, o kterých píše v otázce zakladatelka.
@pavlinkaab To jsem asi blbě napsala. Tím přesunu se k rodičům..... jsem myslela v úvaze, nikoliv, že bych to šla probírat s rodičema. Rozhodně nechodím něco rodičům říkat.
😉
Syna se snažíme vychovávat, ale je to beran a má svou hlavu. V obchodě je to vždy vše v pořádku. Venku jde někdy poslušně za ruku, někdy jde sám prede mnou a když řeknu počkej jsi daleko nebo jede auto tak stojí čeká ... Ale občas neposlechne. Dostane vynadají nebo dostal i na zadek - nechci riskovat skok pod auto
muzu se zakladatelky zeptat na co ty odpovedi potrebuje? lame to tady z lidi opakovanim furt dokola stejne otazky. to honis naposledni chvili nejakou praci a chybi ti respondenti a nebo proste jen trolis a nedokazes si priznat ze ani po VS neumis polozit otazku pripadne vest diskuzi. ona diskuze je o rozvijeni tema a ne o opakovani jedne otazky. potes koste az mala zacne hodit do skoly... ja myslela ze ucitel ma byt partner rodice a ne demagog...
@bendys
Jasně, že to mám pro disertační práci. Pedagogická fakulta v rámci průzkumu chtěla znát názory maminek na tuhle otázku, tak je sbírám. Dělám rozhovory v terénu i na internetu. Ale nejde jen o to. Myslím, že je to zajímavé téma k diskusi pro ostatní i "nerodiče".
@pavlinkaab Je vidět, že jsi zvyklá mít formální autoritu. Když dětem ve škole nakážeš, aby odpovídaly pouze na tvou otázku, nekladly žádné otázky, případně byly úplně zticha, nezbývá jim nic jiného, než poslechnout. Tady jsi mezi dospělými, svobodnými lidmi a nepoložila jsi otázku, ale založila diskusi v diskusním fóru. Pokud nechápeš (což zjevně nechápeš), co to diskuse a diskusní fórum je, tak si to vygoogli. Tady totiž nejenže nemáš žádnou formální autoritu, kvůli které by ostatní byli nuceni poslouchat tvé příkazy a tvé zákazy, ale zjevně nemáš ani žádnou autoritu přirozenou.
Ja teda cetla jen pak odpovedi, ale kdyz potkam vztekaci se dite, tak si v duchu rikam "jeste ze se tady nevzteka to moje" :D a ze to opravdu taky umi...obe dve. Takze s rodici vicemene soucitim, kdyz je to v urcitych mezich arodice se to snazi nejakym zpusobem resit.
@pavlinkaab Šmarjánko, ty píšeš dizertační práci a nemáš základního tucha o tom, jak se sbírají data a dělá výzkum?!
Založeno nové téma, pro ty, co nepochopily tohle téma. Snad se nenajde zase nějaká "inteligentní", která se mě tam zeptá na můj názor něčeho, protože jaksi nepochopila, že to téma zakládám pro psaní názoru ostatních. Případně tam zase nějaká nezačne řešit úplně něco jiného.
@rebe
Máme na to přesně daná pravidla. To vy ale vědět nemůžete.😉
no vyborne tak se dostavame k jadru pudla. mozna kdybys to napsala hned tak spousta maminek k tomu pristoupi jinak a ty nebudes vypadak tal arogantne a natvrdle a dostanes relevantni odpovedi! ale, pokud si z toho budes schopna neco vzit tak je to super feedback pro tebe!
vsichni jsou blazni jenom ja jsem.letadlo, co? trochu pokory by to chtelo do zivota a do budoucna zakladatelko...a umet si priznat chybu..
@bendys
Přestaňte s osobními narážkami. Naštěstí nejsem na Vaši úrovni, tak se do Vás navážet nebudu.
Ano, odpověděly by možná jinak. Odpověděly by neupřímně. To je k výzkumu k ničemu, víte?😉
Toto téma uzavírám (aspoň z mé strany je uzavřeno a již přispívat nebudu). Kromě asi 5-6 žen to všechny pochopily a dokázaly napsat svůj názor, který si zapíšu. Za to jim děkuji a přeji hezký zbytek večera.
@pavlinkaab Máte v pravidlech, že musíte respondentům zatajit, že se snažíte položit otázku pro dizertační práci? A taky vám nakazují, že musíte otázku položit tak, aby nebylo jasné, na co se ptáte? Že musíte položit dvě nesouvisející otázky zároveň a doprovodit to nesmyslným komentářem, který, jak uvedete až následně, jste tak vlastně vůbec nemysleli a s otázkou nesouvisí? To šla teda úroveň peďáku hodně dramaticky dolů...
@pavlinkaab disertační práce? Nene 😀 takhle se ke své práci nestaví snad ani bakalář 😀
@pavlinkaab Velká prosba: až (jestli) jednou nastoupíš do školství, prosím, vlož sem velké varování, kam nastupuješ, aby na tebe mé děti ve škole náhodou nenarazily. Věřím, že zamezit riziku takového setkání bude oboustranně výhodné a kromě 5-6 žen, které tě chápou, to ocení všechny diskutující z těch 11 stran této diskuse...

@pavlinkaab každé dítě je jiné, vychází z jiných výchov i prostředí. To samé je s pohledem na miru ne-vychovanost, co je vychovanost a co už ne, jak to kdo ne-snasi mají lidé nastaveno různě. Naopak by jsi měla být potěšena, že ty hranice u lidí jsou různé a dává to větší vzorek co do počtu odpovědi, ale i pohledu na ne-vychovanost.
Takže si sedni a zkus se na odpovědi podívat trochu jinak, ne jen dogmaticky čekat dle mustru na jakési pseudo objektivní odpovědi. 😉