icon

Nevychované děti

pavlinkaab
25. říj 2017

Hezký den, maminky jak snášíte nevychované děti? Jdu se svým dítětem za ruku a povídáme si. Okolo nás jdou jiní rodiče jejiž děti běhají několik metrů před rodiči a řvou na celé kolo. Rodičům je to úplně jedno. Vypadá to, jako by ty děti venčili místo psů. V obchodě vidím děti se vztekat a dělat uražené jen proto, že jim rodiče něco nekoupí. Řvou, dupou, mlatí vším okolo sebe a neposlouchají. To si ty rodiče neuvědomují, že tím obtěžují okolí? Co čekají, že z jejich dětí vyroste?

pavlinkaab
autor
25. říj 2017

@soleilll
Díky za názor! 🙂😉

pajula123
25. říj 2017

@soleilll
@pavlinkaab
Jak se da dosahnout toho,aby dite nekricelo v obchode,kdyz se nudi ve fronte u pokladny? Necely dvouletak? Obcas jakykoliv pokus o zabaveni selhava. Nakoupit musime,nemam sanci to resit jinak. Blbe cumicim lidem mam obcas chut rict,ze fakt nema tlacitko volume.

kajalka
25. říj 2017

Nezlob se, ale především mi vaděj omezení dospělí, co nedokážou přijmout jinej názor a imrvére se vztekaj a myslej si, že spolkli šalamounovo houno. S těma je pak radost vyrůstat..

lansi83
25. říj 2017

Ahoj, tahle debata je tedy síla a to to vypadalo na nevinné téma. 🙂. Já osobně si netroufam odhadovat, které hlučné a behajici dítě je špatně vychovane nebo třeba nějak nemocné. Mám syna 2,5 roku, je nemocný, mám u něj kromě jiného podezření na ADHD, což je porucha pozornosti s hyperaktivitou. Chová se fakt hrozně, zvlášť poslední dobou, co začal brát léky na epilepsii. Neposlechne ani mě, natož někoho cizího. Taky si můžou někteří lidé myslet, že je to nevychovaný spratek, jelikož neznají všechny okolnosti. A tak si hletme každý svého dítěte a bude klid. 😉

janulkakraniska
25. říj 2017

@pavlinkaab urážet?...já tě urazila?...jako tebe zajímá,co si ostatní myslí,mě zajímá,kde ucis...i děti ze sociálně slabých rodin chodí do školy,se jim vyhybas nebo je nechceš učit?...nebo ti takové děti tedy nevadí?...pak nechápu,na co se ptas...

terezapetrova
25. říj 2017

@pavlinkaab mam dítě, které je nemocné (jen na okraj) a velmi dobre si uvědomuji, ze je hlučné a často obtěžuje okolí. Každy den celou svou bytosti se snažím aby se choval co nejlépe a aby začal konečně chápat pojmy jako slušnost apod. Taky bych rada mela zdravé dítě, které by slo "normálně" vychovávat. .. A z jiného soudku.. trosku na me působis dojmem, ze své dítě vodis za ruku vždy, nevim kolik tomu dítěti tedy je. I kdyz nesvědčí to už od mala. Ale zrovna nedávno mi volala zničena znama ma 21 let syna nadaného klaviristu, kterého cely život vodivá za rucicku a on ted tragicky přišel asi o 7 článku různých prstu na jedné ruce. Kariéru muže ukončit a absolutně neni schopen se s tímto vyrovnat i z důvodu, ze cely život za nej problemy řešila mama. Ta si ted rve vlasy. Možná to neni Vás případ nevim.

pavlinkaab
autor
25. říj 2017

@kajalka
Škoda, že jsi neodověděla na otázku k tématu. Ale i tak děkujeme za tvůj příspěvek do diskuse.

mili_ilim_ilmi
25. říj 2017

@pavlinkaab Zvládám "zlobeni" děti docela v pohodě, jsem klidas. Obcas blbě snasim chování některých rodičů. Běhání a řvaní děti kolem rodičů nevnimam jako nevychované dítě. Každé dítě prostě není klidne a povidaci. Myslím si, že ostatni lidé, kdy kolem těch dětí prochází, ti chviličku přežiji. Důležité je, aby děti nevbehly pod auto, pokud si to dokáží ty děti ohlídat a rodiče na ně v tomhle dávají pozor, nemám problém. Já taky vždycky nechodím úplně klidně, občas mám třeba skákat a klidne po ulici pohopkavam. Myslím si, že to dítko se tam může naučit davat pozor, i kdyz není zrovna v klidu. Navíc každé dítě je jiné, někdy se může zdát, že je dítě "zlobivé", ale ve skutečnosti je klidnější než obvykle a rodič je naopak rád, že mám chvilku klidu. Nebo vyzkoušel už spoustu možností a ví, že řešit to jen situaci zhoršuje, nepomáhá to. Dítě taky může být třeba ve stresu a tím "zlobeni se" se s tím stresem vypořádává, když mu to v tom rodič bude bránit, dítě bude akorát víc ve stresu a bude to mít opačný efekt, nebo že strach poslechne, ale pak se to ozve v něčem jiném. Vztekani v obchodě, tak ohledně toho si myslím, že je to situace, která lze dost těžko řešit, je možné tomu dítěti nabídnout útěchu, ale především se musí ono samo uklidnit. Děti se ovládání teprve učí. Nezdá se mi spravne je za to trestat ani se mi nezdá správně je nějak salodlouze uklidňovat. Děti se musí teprve naučit, jak se samo uklidnit. Na to si musí z části přijít sami, zčásti to odkoukat. Když je bude uklidňovat rodič, tak se postupně naučí, že je za jejich pocity zodpovědný někdo jiny. Když mu to bude zakazovat, učí se tím, že nesmí své pocity projevovat. Když na něj bude rodič řvát, bude se chovat úplně stejně jako to dítě. Takže já bych asi nechala se to dítě vztekat a jen to trochu korigovala, aby se mu nic nestalo. Ono občas není vše tak, jak se zdá.

pavlinkaab
autor
25. říj 2017

@terezapetrova
Díky za názor! Držím palce! Někdy ho vodím za ruku já (hlavně u křižovatek) a někdy mi podá ruku samo. Je to různé... Teda bavím se o tom mém nejmladším. Straší už to nepotřebuje 😉

terezapetrova
25. říj 2017

@pavlinkaab neni zac

pavlinkaab
autor
25. říj 2017

@mili_ilim_ilmi
Díky za názor 🙂😉

janulkakraniska
25. říj 2017

@pavlinkaab jo,takže mi to má vadit...mno,nevadí...
Ono,je jednoduché aby ti vadilo všechno a všichni...složitější je se s tím umět vypořádat...
V jednom příspěvku jsi uvedla,že jsi nemohla ze 2 maminek,že jedna necte,radši kouká na tv,druhá je utahana...co přesně z toho souvisí s tím,že nesnasis jiné děti...je jejich věc,co dělají po večerech nebo snad to byly alkoholicky nebo narkomanky,co se o své děti nestaraji,když je teda toto,co ti vadí
Soleilll naprosto upřímně odpověděla,že nesnáší temer všechny cizí děti,takže to byla správná odpověď.Ale podle příspěvku jsem pochopila,že má způsob,jak se s tím vypořádat.Vyhýbá se jim.
Nesnasis cizí deti.Jak se s tím vyporadavas ty?Jak ve škole?To zajímá mě-odpovis?

nafuka
25. říj 2017

co si mám dát k téhle diskuzi dobrého? Vypadá to jak román na pokračování.

pavca1982
25. říj 2017

Lepší zlobivé dítě než nemocné.Všechny děti občas zlobí i ty moje.Vidím kolikrát děti, které jsou na pár facek říkám si co to je za děti?!Jenže každý to má doma nějak...někdy to zázemí nestojí za nic...výchova žádná a lítá ,,to" venku a dělá lumpárny. No je to věc dospěláků ty děti za to nemůžou.

slimacikmia
25. říj 2017

@pavlinkaab ja si myslím, že si mimo... Reagujem na teba ako na osobu, ktorú osobne nepoznám, teda len z tvojho prejavu. Ale nezabúdaj, že kým je tvoja dcéra dieťa, ty si u nej autorita, ktorú "poslúcha" a robí, čo po nej ty chceš. O pár rokov ale začne stretávať iných ľudí, kde budú manipulátori a silné osobnosti a tí sa stanú pre ňu autoritou... Takže ak sa stane, že sa chytí v puberte zlej party, alebo si nájde v budúcnosti partnera, ktorý jej spraví zo života peklo, máš na tom svoj obrovský diel viny, pretože ona bola naučená poslúchať autoritu. Podľa mňa by si si mala minimálne prečítať pár dobrých kníh o výchove, pretože ten, kto si myslí, že je vo výchove bezchybný, robí väčšinou strašne veľa chýb. Inak z tvojej osobnosti tvoja profesia priam kričí, ani si nemusela napísať, že si učiteľka, bolo to jasné od začiatku...

normalnimatka
25. říj 2017

@pavlinkaab aha, a jak donutíš roční dítě jít za ruku? neřvat v obchodě? chovat se SLUŠNĚ? nekřičet a nelítat? :D to by mě UPŘÍMNĚ fakt zajímalo. třeba dáš návod jinejm rodičům, který to zkoušej denně x let a pořád maj doma toho podle tebe nevychovance. asi jsou všichni ty rodiče blbý a neschopný, žejo?

taky jsem si myslela, že budu mít dítě, jaký popisuješ..protože jsem si naivně myslela, že to záleží především na rodiči, výchově a důslednosti. ale život má smysl pro humor a chtěl mě něco naučit, tak se mi narodilo něco krapet jinýho.

gepe
25. říj 2017

@nafuka pointou bude článek v magazínu MK 😁

pajula123
25. říj 2017

@normalnimatka navodu se nedockas,uz jsem taky chtela radu a nic 😀

janulkakraniska
25. říj 2017

@slimacikmia Naprosto souhlasim a podepisuju v celém rozsahu👍

pavlinkaab
autor
25. říj 2017

@janulkakraniska
Je to poslední odpověď, kterou ti píšu, protože si tady vymýšlíš spoustu věcí, které jsem nenapsala a v každém příspěvku do mě ryješ. Zřejmě se tím tady chodíš zabavit.

Já tady s každým mluvím slušně. Nikoho neurážím, ať má názor jakýkoliv!!!!!!!

Já jsem si tady přišla poslechnout různé názory. To je vše. Ale některé z Vás to zřejmě nepochopily.
Nemám problém s cizími dětmi, jinak bych samozřejmě neučila a šla bych dělat jinou práci.

soleilll
25. říj 2017

@pajula123 A zabavit ho doma ti jde? JInak samozřejmě řešením je samoobslužná pokladna, dovoz domů atp. 🙂 Ale i tak to není případ, kdy sebou dítě mlátí o zem vzteky, že chce koupit nějakou konkrétní věc.

terezapetrova
25. říj 2017

@mili_ilim_ilmi s tim obchodem jsi to napsala přesně. Slyšela jsem o nějaké pani, která kdyz její dítě udělalo v obchodě scénu leželo na zemi a rvalo tak ona nedělala vubec nic akorát nad nim stala (asi kontrolovala kvuli úrazu..) a usmívala se a proste pockala treba 15minut až se deti zklidni, vstane a budou moci pokračovat v nákupu. Pro dítě zřejmě nejlepší cesta. Ja si to predstavit neumím takže nakupujeme jen pres net 😃

pajula123
25. říj 2017

@soleilll doma jo. Proste se nudi v te fronte.

pavlinkaab
autor
25. říj 2017

@slimacikmia
Na začátku fóra jsem psala: Prosím všechny, kdo k tématu má svůj vlastní názor, tak ať ho slusně napíše. Ty co sem přišly urážet, ponižovat mě nebo jiné, nechť si k tomu najdou jiné fórum. Děkuji všem, kteří toto respektují.

soleilll
25. říj 2017

@pajula123 Zažila jsem asi 6-ti letou holčičku, která přede mnou seděla v autobuse a jely z babičkou z nákupu. Holčička se asi 15 minut permanentně vztekala, hysteričky křičela na celé kolo a hlavně na babičku a myslím, že ji i bila jen proto, že jí babička klidným hlasem řekla, že ty bonbony dostane až doma. Tak to je podle mě opravdu nevychovanost. Jednak dítě už docela velké a druhak není evidentně zvyklé nedostat hned, co chce. Plačící dítě v kočárku neřeším. Ale to, že mě to vnitřně irituje je jedna věc. Reálně zasáhnu nebo se ohradím jen v případě, že takové dítě nějak napadá nebo ohrožuje dítě moje. A to ještě musím vidět celou situaci od začátku.

terezapetrova
25. říj 2017

@slimacikmia ja nevim jestli ma zakladatelka pocit, ze své deti vychovává bezchybné ale mas recht v tom, ze teprve kdyz rodiče nad výchovou pochybuji znamená to ve skutečnosti, ze jsou dobrými rodiči 🙂 pamatuju si te z jiné diskuze, kde jsem mela rada tvé příspěvky tak te "hltám" i tady 🙂

astyna
25. říj 2017

že jsi ty ta baba, co dneska s opovržením koukla na syna na odrážedle, když si to prosvištěl kolem ní asi 10m přede mnou tlačící kočár se zoufalstvím v očích? 😀 promiň, ale nedovedu mít 24h 7dní v týdnu syna vycvičeného jako psa.

astyna
25. říj 2017

@terezapetrova

Já pochybuju každý den. Syn je moc živé "hodně viditelné" dítě - tzn. že je rychlý, hlučný, čím víc dětí = tím větší publikum a tím větší nadšení. Je hbitý, rychlý, jakmile překročí určitou mez, už ho těžce zvládám. Momentálně mu vysvětluju, že hračka, se kterou si hraje jiné dítě, není o nic víc zajímavá, než ta stejná vedle něj. Už jsem se smířila s tím, že to nebude ten hloubavý klučina, který prosedí minuty ba hodinu u něčeho na zadku...

Onehdá mě ovšem potěšila jeho hlídačka, která mi řekla, že on se v životě neztratí - děti má rád, je to prostě čísilko, které se musí úkolovat.

pavlinkaab
autor
25. říj 2017

@astyna
Nechceš nám všem raději odpověď na otázku, kvůli které bylo téma založeno? Otázka je - jak snášíte nevychované děti?

astyna
25. říj 2017

@pavlinkaab

ne nechci, tak je to zajímavější :D

Strana