Nevychované děti
Hezký den, maminky jak snášíte nevychované děti? Jdu se svým dítětem za ruku a povídáme si. Okolo nás jdou jiní rodiče jejiž děti běhají několik metrů před rodiči a řvou na celé kolo. Rodičům je to úplně jedno. Vypadá to, jako by ty děti venčili místo psů. V obchodě vidím děti se vztekat a dělat uražené jen proto, že jim rodiče něco nekoupí. Řvou, dupou, mlatí vším okolo sebe a neposlouchají. To si ty rodiče neuvědomují, že tím obtěžují okolí? Co čekají, že z jejich dětí vyroste?
@pavlinkaab Jednoduše rozmazlené...měly vše, pozornost rodičů i prarodičů, dostatek financí a možností. Chyběly jim pouze hranice...
@lexikorka
Chyba ve výchově. Bohužel. ☹ Nic se nemá přehánět.
@pavlinkaab To jsi chtěla,abych řekla,že se dětí takových rodičů štítím?
Ne,jsou to taky děti.
To,že se rodiče nestaraji,snad asi vadí každému,tak proč pokládat takové otázky.
Že se starají málo?...Od toho tu ty nejsi!
Deti, ktere behaji, krici a hraji si jsou skvele deti a vubec mi nevadi. Hrozne mi ale vadi nevychovani rodice, kteri si neumi hledet sveho a jejich hlavni prioritou je resit co a jak delaji ostatni
Nečetla jsem jiné komentáře.
Ad běhající a křičící děti - venku by mi to nevadilo, přijde mi to normální, děti se takto přece chovají. Na rušné ulici bych o ně měla obavy, ale neřešila bych to. V divadle nebo nějaké instituci by mi to vadilo. Obrázek bych si udělala poté, co bych viděla jejich reakci, až bych jim řekla, že se takto chovat nemají. To samozřejmě nic nemění na tom, že by toto primárně měli udělat rodiče.
Ad děti v obchodě - pokud řvou a dupou, dávají najevo své emoce. Pokud to někomu vadí, měl by si vyřešit nějaký svůj problém, který toto jednání u něho spouští. Pokud vším mlátí - vším beru i vybavením obchodu, to je vandalství, to je jednoznačně na zásah rodičů, okolí a případně i "bezpečáka". A to "neposlouchají" je konkrétně co? Dost rozlišuju situace, kdy dítě má být poslušné (opravdu krajní situace) a situace, kdy se z dítěte dělá poslušná ovečka, která se pak snadno stane nástrojem manipulace kohokoliv, kdo jen trošku projeví náznak toho, že má nad druhým trochu větší moc (rodič, učitel, soused, jakýkoliv dospělý či starší, takže i starší spolužák, potenciálně šikanující spolužák či agresivnější dítě na ulici, atd.). Toto bych pro své dítě nechtěla.
Mám pocit, že mé děti by mohli na některé působit velmi "nevychovaně". Z mého pohledu naopak děti, co jsou příliš klidné, poslušné, tiché, zamlklé, moc se neprojevují, atd. jsou "divné" a do budoucna plné problémů (pro sebe a/nebo pro své okolí - znáte takové to "nerozumím tomu, jak to mohl udělat, vždyť to byl takový tichý hoch...").
No, je to taky jen můj názor.
@lexikorkapresne tak .děti jsou radost ale i starost ,tudíž i tyto věci jako výchova,období vzdoru atd. K tomu proste taky patří.nejlepsi je na tom ,co zjišťuji že tyto matky jsou typy co nechávají přirozeně rozvysek osobnost svých dětí nebo jak tomu říkají.ale asi si neuvědomí že akorát vychovávají ze svých dětí rozmazlené parchanty když to tak napíšu drsně Narovinu.Take nemám svaté dítě ,neříkam že jsem úžasná máma ale snažím se vychovávat dítě jak se patří .vše vysvetluji pořád dokola když je to potřeba ,snažím se aby se chovali hezky a i k ostatním.
@lexikorka Mně nevadí, když se děti chovají k mému ne zrovna zdvořile. On se tím učí spoustu věcí, které se mu budou v životě hodit. Učí se bránit se, předcházet situacím, zjišťuje, že ne každý má s ním dobré úmysly, učí se dělit (například výměnným obchodem). Věřím, že děti jsou v principu hodné, jen jsou neobratné a nezkušené v interakcích. Popřípadě si léčí komplexy od jinud (například doma musím poslouchat rodiče, tady můžu diktovat slabším). Pokud je syno ublíženo víc, přijde se ke mně utěšit a znovu vyráží za dobrodružstvím poznání. Já právě oceňuju přítomnost rodičů, kteří děti nechají, ať objevují různorodost sociální skupiny. Zasahuju pouze pokud hrozí zranění.
@janulkakraniska
Byla by jsi tak laskavá a přestala urážet a nepodsouvala mi věci, které jsem nenapsala, které jsi si ty pouze vymyslela? Já nechci, aby mi někdo něco řekl. Já se ptám pouze na názory! A otázka zněla "jak snášíte nevychované děti." Vidím, že jsi to nepochopila a pořád tady řešíš vše jiné okolo. Samozřejmě, že jsou to taky děti a tak je potřeba k nim přistupovat. Oni za to nemohou, jaké jsou. Nikdo jsme si nemohli vybrat jací budeme. Můžeme to jen částečně vědomě ovlivnit.
@teeerez
Díky za názor! 😉
@teeerez konečně normální názor😇
@michaela2995
Děkuji za názor! 🙂😉
@pavlinkaab Myslím, že děti jsou děti, nikoliv malí dospělí, a podle toho se chovají. Je to jejich přirozenost. Nevěřím, že je úkolem rodičů dítě zkrotit, ale spíš provést procesem poznávání jak funguje společnost a do té se začlenit. Myslím, že Češi obecně dětskému světu příliš nerozumí, ani se o to nesnaží. Jsou k dětem nepřátelští a mají nerealistická očekávání. Na druhou stranu je ale chápu, i oni byli nějak vychovaní a mnozí si nesou pořádné šrámy na duši.
přeju ti, aby se ti další dítě narodilo krapet temperamentnější, než to, co máš momentálně doma... bude to zajímavá zkušenost i pro tebe, až nejednou zalituješ toho chytračení, jako jsi tady třeba dneska vypustila🙂)))))
jo a o to víc si SAKRA važ toho, že třeba tvoje dítě je schopný s tebou jít za ruku, ba vůbec u tebe,vedle tebe, ba vůbec JDE s tebou a je toho schopný jít tam, kam chceš ty. važ si toho, že tvoje dítě není uječený. važ si toho, že se nemusíš ohlížet, co si o tobě kdo myslí, jak nemožná matka seš, že ti dítě lítá všude okolo, jen nejde s tebou, natož za ruku. je to trochu záviděníhocný, když se ti narodí něco jinýho a ty ty roky pořád bilancuješ, co máš jak dělat, abys co nejmíň srala dítě, sebe i okolí.
jinak zajímavej je už ten fakt, podle čeho se podle tebe pozná ne/vychovanost dítěte🙂))))
@normalnimatka
Určitě si toho vážím. Jen škoda, že jsi neodpověděla na otázku, kvůli které bylo založeno téma.
@pavlina212 No, mně jde spíš o to, když v části herny pro batolata položím na zem svého 8M syna a přijde tam "velký kluk" , který začne házet motorkama a převracet pohyblivý nábytek těsně vedle skoromimina, tak to mi opravdu vadí, Stejně tak jako když si 2syn hraje v balonkovem bazenu a přistane mu na hlavě kladina z Ikei...asi jsem tedy příliš akorátní...
Mám dvě děti blízko sebe a nestojím jim věčně za zadkem, chápu, že si starší vymezuje pozice vůči mladšímu a že mladší nemůže hned při každím šťouchanci plakat...ale vše by mělo mít své hranice, i nezájem rodičů o chování dětí...
Ať se děti socializují....ale ať si při tom uvědomují, kam až mohou zajít a co už je ubližování ostatním
@pavlina212
Zajímavý názor. Díky 😉
@pavlinkaab odpověděla. po takovýhle scéně nemůžeš soudit, jestli je dítě vychovaný nebo ne. tudíž, takto dítě nehodnotím a tím pádem nemůžu říct, jestli mě to obtěžuje nebo ne. obtěžujou mě rodiče, který maj doma pasivní flegmatický dítě a nikdy si nezkusili jakkoliv "zlomit" někoho, kdo se holt narodil krapet "živější" a maj potřebu na jiný rodiče blbě koukat, nebo psát takovýhle příspěvky.
@michaela2995
Ano 😀 Taky říkám, že mám malé satany 😀 Taky se občas vztekají, taky si občas kradou hračky, najedou motorkou do dospělého, servávají si čepici, nechtějí spát atd....ale vždy jim - zejména staršímu - vysvětluju, že takto ne. A pokud opravdu někomu ublíží, tak i přes ten zadek dostane. A nikdy bych si nedělala iluze, že jsem super máma, jsem "jenom" máma 🙂
@pavlinkaab podle tvého vysvetleni pojmu nevychovanych deti,nechápu tedy,co přesně tě zajímá na názorech ostatních,protože pak jsme ti všechny odpověděly špatně.
A jak jinak bychom tedy měli děti alkoholiku,narkomanu a ja nevim,koho vseho snášet?nesnaset?Nebo jimi opovrhovat?Ani těchto lidí nikomu nepřísluší soudit.
Možná tedy blíže specifikuj,co tě zajímá,vždycky ráda přidám názor nebo ti odpovím,i vev slušnosti...takto ale jen rozpoutas diskuzi,která nikam nevede.Tvůj příspěvek vyzněl jinak.
I děti těchto lidí umí chodit za ruku a v klidu.
Sakra jen nesud!Alkoholik může být kdokoliv,ty,já nebo třeba potom tvoje děti.I ony můžou spadnout na dno diky drogám.I ony můžou být těhotné v 16-ti.Ano,i děti z rodin,kde není předpoklad.
Pokud ses na toto neptala,pak tomu nerozumím...
@pavlinkaab Vnímání míry "vychovanosti" a "nevychovanosti" je strašně individuální - jak u konkrétního dítěte (povahový rys), tak v přístupu rodičů (do 3 let hlavně matky).
Jako bezdětnou mě ostatní děti přiváděly k šílenství - na ulici, v obchodě, v restauraci. Spratci, co všude lítají, řvou a neustále tím obtěžují okolí. A rodiče dělají, jakoby se nechumelilo. To mě čerti brali! 😀 Dodnes nemám ráda skoro žádné cizí dítě, ale už dokážu pochopit, že hladina tolerovaného hluku, generovaná dětmi (zvlášť vlastními), se u rodičů posouvá docela vysoko. Naopak ticho je podezřelé (například při pobytu za zavřenými dneřmi v pokojíčku).
Zásadně nesouhlasím s @verdos , že moje negativní reakce na vztekající se dítě v obchodě je můj problém a mám hledat důvody, proč tímto způsoběm na uřvanýho spratka emočně reaguju. 🙂 Prostě je snad slušností nás všech, abychom ostaní svými projevy obtěžovali co možná mejméně, zvlášť na veřejných a frekventovaných místech.
Bohužel ne všechny děti dokážou chodit klidně za ruku a povídat si a není to zdaleka jen o výchově... Ale souhlasím, že děti, které nemají žádné mantinely, neznají zákaz, usměrňovány jsou maximálně láskyplným objetím maminky doprovázeným konejšivou větou "pepíčku, to nemůžeš dělat..." a neberou ohledy na nikoho dalšího, jsou na zabití. A jejich rodiče ještě víc. 😀 Vyhýbím se těmto typům, jak můžu, ale ve školce bude hůř. Naštěstí z toho po pár letech vyrostou a vyříkají si to víceméně samy navzájem.
Vic nez hlucny deti me tedy se... pristup,ze dite,ktere nejde za ruku,pripadne prekroci hlukovou hranici letniho vanku "obtezuje okoli"
😠 aby se z toho okoli nepotento.
@pavlina212 to jsi vystihla presne. K detem nepratelsti s nerealistickymi ocekavanimi. Nanestesti si tenhle mustr taky s sebou vlacim. 😒
Promin'te za výraz,ale co to je toto za dotaz??😂Já bych za tohle rozdávala facky normálně... Vy hned na tý ulici,nebo v obchodě víte,jestli chování dítěte není poznačeno nějakou poruchou?Copak vy víte,jestli jeho rodiče nedělají psí kusy aby bylo jinak?Copak si myslíte,že je to netrápí?Myslíte si,že na vás a vaše dítě někdo nehledí (když to přirovnáváte k psům) jako že toho chudáčka máte furt "na vodítku"?
Pak se všichni diví jaká je doba zlá,ale odsuzovat jiné rodiče,když se ničím neprovinili?A odpověd' na otázku:Jak snáším nevychované děti je,že je snáším,jako všechny jiné děti a nikdy! bych si nedovolila tvrdit,že je dítě nevychované,nebo že za to mohou rodiče...Styděla bych se za sebe😉
@normalnimatka
Třeba dítě mají živější, ale moc to nepoznáš, protože umí poslouchat. Díky za názor 😉
@normalnimatka presne tak, hodnotit druhe podle toho, co vidim ns uluci je hrozne povrchni. Mam velice divoke dite, dle tebe nevychovane. Taky jsem se otacela, kdyz jsem neco takoveho potkala. Ted uz vim,jake to je 🙂
Syn taky v obchode rve, ze neco chce, rve klidne celou cestu domu. A ja? Snazim se, co muzu,ale zabit ho nemuzu, klidne dostane i na zadek, ale je tvrdohlavy a neudelam.nic. Taky se po nas lidi divaji a mysli si kdo vi co... kazdy je prece nejaky, nejsme naprogramovani roboti.
Nepripada mi spravne hodnotit druhe, kdyz o nich nic nevime
@verdos úplne súhlasím 👍
@odula
Díky za názor!😉
Nekdy to muze byt povahou ditete. Moje mladsi sestra, ac mela stejnou vychovu, jak ja s bratrem, byla v urcitem veku maly vztekloun. Proste sebou flakla uprostred silnice, v obchode a na jinych verejnych mistech. Slo to jen ignorovat. Po nejake dobe ji to samo preslo. Ted je ta nejhodnejsi teta na svete 🙂
@janulkakraniska
Promiň, ale já už nevím, jak ti dotaz vysvětlit. Přečti si třeba odpověď od soleilll. Ta dotaz pochopila správně.

@lexikorka Vedle v baráku bydlí slečna,která bývá často pod vlivem všeho možného,čím se pod vlivem být dá.
Děti má 3 (7,5,a pár měsíců).Chodí špinavé,slovník,za který by se styděl leckterý slaboduchy člověk,hladové,často osamělé.
Socialka tam byla,děti má dále všechny.
Přesto,jak si kdokoliv může myslet,jak jsou nevychovane,mě spíše přijde na mysl nevychoVAvane.Sem tam je sleduji a jsou situace,kdy mi přijdou prostě úžasné.Ať máma je jaká chce.Ale občas v těch dětech vidím něco,co moje děti postrádají (odvaha,občas neha,umí se o sebe postarat).
Ale autorce jde spíš o něco jiného,nevím o co....a asi je mi to fuk.