Nevychované děti
Hezký den, maminky jak snášíte nevychované děti? Jdu se svým dítětem za ruku a povídáme si. Okolo nás jdou jiní rodiče jejiž děti běhají několik metrů před rodiči a řvou na celé kolo. Rodičům je to úplně jedno. Vypadá to, jako by ty děti venčili místo psů. V obchodě vidím děti se vztekat a dělat uražené jen proto, že jim rodiče něco nekoupí. Řvou, dupou, mlatí vším okolo sebe a neposlouchají. To si ty rodiče neuvědomují, že tím obtěžují okolí? Co čekají, že z jejich dětí vyroste?
zacpi si uši a přejdi na druhou stranu🙂
@gepe
Díky za názor!🙂
Jestli ti výchova vychází přesně podle podle toho, jak jsi si to představovala, tak to gratuluju. Ono těžko soudit, kdy to jsou fakt děti nevychované a vinou rodičů, a kdy jde o něco jinýho...dokud si člověk nezkusí, neuvěří. Kdo opravdu nezažil adhd dítě, nemyslím falešnou diagnozu ale skutečnou, tak si bude dál myslet, že jde všechno ošéfovat. Bohužel nejde. A to nemluvím o dalších problémech, který nejsou na první pohled vidět, například co si zkusí rodiče autistů, jak je okolí nechápe, nebo dětí s nějakým jiným mentálním znevýhodněním....
Ty jsi si tim prispevkem jen prisla honit ego, jaka jsi super maminka. Lide,kteri maji nizke sebevedomi potrebuji od ostatnich ujisteni v tom, jak jsou skveli a uzasni. Fascinuje me tvoje presvedceni o tom, ze ty to delas nejlip. Fakt nikdy nepochybujes? Mas prece vycvicene dite..ale pozor,ono taky casem muze zmenit trenera. Vsechno ma sva pro a proti. Myslim,ze ostatnim (vcetne me) nejvic vadi, s jakou suverenitou dokazes druhe hned odsoudit.
@fialovakobyla
Psala jsem, aby ty co sem přišly urážet, ponižovat apod. ať si k tomu najdou jiné fórum. Otázka zněla " Jak snášíte nevychované děti? " Pokud na ni neumíš odpovědět, tak si najdi jiné téma.
@pavlinkaab za málo, Ty mi svým postojem do toho vzorce bohužel zapadas. Byť třeba reálně je to jinak, prezentuješ se teď tady tak.
Já to co jsi napsala říkala a soudila jako bezdětna, to už neplati i přesto, že máme milionové děti. Jsou to však stále jen děti. Je to docela rozsáhlé téma na tak krátkou diskusi.
Zbytecne soudis druhé, aniž bys věděla.
@diamanta
S dětmi s nemocemi jako adhd apod. to chce trpělivost. Učím ve škole, tak vím, jak je to s nimi bohužel těžké a obdivuji rodiče těchto dětí.
Nevychované děti snáším v pohodě. Horší jsou přepjaté maminky.
@martina8084
Díky za názor!😉
@pavlinkaab no - není to tak dávno a měla jsem naprosto stejný názor.... malá přišla do věku 2 a půl let, byly jí nasazeny antiepileptika a z hodné pohodové holčičky mám doma uplně stejného (s prominutím) smrada, jehož výchova mí dává hodně zabrat. Moc dobře ví, že když řeknu "ne", tak prostě ne, ale stejně nemá problém lehnout na zem a dělat "broučka"....klidně i několikrát za den.... takže už to nevidím tak černobíle a vím, že to není jen o rodičích a jejich stylu výchovy🙂
@pavlinkaab No,to právě moc nevím. Jsem si jistá,že jsi ani můj příspěvek nepochopila,protože,kdyby ano,reagovala bys jinak😉
@rousse
Díky za názor! 😉 Je to s nemocnými dětmi bohužel těžké ☹ Pomahají malé na záchvaty nebo jen jich je méně?
@janulkakraniska
Určitě jsem tvůj příspěvek pochopila a souhlasím s ním. 😉
@pavlinkaab Malá zatím (a doufám, že i nadále) měla jen 1 záchvat (vyprovokovaný), ale díky rodinné anamnéze (já epi, máma epi, její máma epi) už jsme na nic nečekali a léky nasadili. Takže malá sice bez záchvatů, ale občas ji od nechání v babyboxu zachraňuje pouze to, že už by se tam nevešla a kdyby, tak by jim řekla jméno, příjmení i bydliště 😀 nicméně jsem tím jen chtěla říct, aby člověk nesoudil podle prvního dojmu a neznalosti pozadí.... když samozřejmě vím, že daná mamina na děcko kašle, posadí ho na 2 hodiny k tv a sama dělá....nevím co, prostě na děcko háže bobek a pak se s ním nedomluví, tak neřeknu....ale soudit např. podle jedné nahodilé scény z obchodu....to už bych byla opravdu opatrná
@pavlinkaab Můžeš tedy prosím blíže specifikovat,co si představuješ pod pojmem "nevychovane deti"?
Netuším totiž,co jsi čekala za odpovědi.
Máme u nás taky jednu takovou maminku,která má podle sebe a svých výchovných metod naprosto dokonalé ditko.Jenže já vím,že nemá.Protože já nemám,tak nemůže mít ani ona.Ale nechám ji při tom,ale myslet si můžu,co chci.Ono je to totiž všechno její věc.Taky nemáš.Nemůžeš.Nejde to.
Tak asi budu divna, ale me se naopak libi, ze ma dcera beha a vyska, prece potrebuje nekde vybit energii a tim ze ji povedu za rucku to fakt nebude. Chodim s ni na prochazky, aby se vyradila a pak byla doma svolna si cist, tvorit a nechala i maminku trochu poklidit a uvarit a nesbourala u toho dum. Moje dcera jede totiz na atomovy pohon a je potreba ji unavit. V obchode je to samo jina, ale nekdy neovlivnim i to, muze byt hladova, unavena, pocurana a hned se bude vztekat a za to ji nadavat nebudu, to je potlacovani emoci, nechci si vychovat ledovou kralovnu co neumi dat najevo emoce...
@pavlinkaab Nepochopila,jinak bys mezi slovy rozpoznala jistou dávku lehké ironie,namířenou na tebe - proto jestli souhlasíš,pak nepochopila😂😂😂
@rousse
Držím palce, ať léky dobře fungují! Já je beru od 18 let. A naštěstí fungují na 100%. Takže můžu žít život, jako každý jiný a nejsem závislá na cizí pomoci.
Určitě by neměli lidi soudit podle jedné scény v obchodě. Já učím ve škole, tak mám o maminkách a dětech celkem přehled a dlouhodobý.
😂😂😂...díky!
@janulkakraniska
Tak znova. S tvým příspěvkem souhlasím. Ironii jsem pochopila. A přesto nevidím důvod, proč s tvými ostatními názory nemůžu souhlasit... To se ti mám za tu ironii nějak mstít nebo co? To jsi čekala?
@pavlinkaab Učiš ve škole?...předpokládám,že asi nenapíšeš,ve které...
@michaela2995 Absolutně souhlasím.
Částečně i s autorkou. Pokud jdeme po ulici, slyším či vidím vztekající se děti, tak to moc neřeším, přijde mi to normální a časté. I v obchodě, každý občas zatouží po něčem, co mu druhý nechce dát a dětem prostě trvá, než na to přijdou.
Co mi ale šíleně vadí, je ubližování mým dětem od cizích -v herně, kavárně, na hřišti. Zatímco některé maminky takových ratolestí si v klídku pijí kafíčko, surfují na mobilu nebo si povídají s přáteli. Ať jsem kdekoli, vždy se snažím mít své děti v dohledu a hlídám, zda neubližují jiným dětem. Toto ale zoufale postrádám u některých maminek. Proto se už hernám vyhýbám.
Samozřejmě, nemám svaté dítě, taky si chce vzít hračku, se kterou si zrovna hraje jiné dítě nebo má pocit, že ta malá slečna jede na klouzačce moc pomalu, ale vždy se snažím mu tyto situace vysvětlit a pokouším se jim předcházet...
naše dcera je živé stříbro, někdy klidnější, někdy živější a vím, že kdybych se na hlavu postavila, jiná nebude. Ale v okolí znám případy, oproti kterým je uplně zlatá, takže si vlastně nestěžuju 😉 Dovedu ale pochopit, že některým takové děcka vadí, znám to z doby, kdy jsem byla bezdětná, jenomže teď už vím, že ve většině případů to není nevychovanost, ale taková ta dětská živost, která (snad 😀) časem přejde.
@janulkakraniska
Nevychovane děti jsou děti o které se rodiče nestarají. Ať už z důvodu alkoholismu, sobectví, psychických poruch apod. Určitě tím nemyslím nemocné děti nebo děti, které občas zlobí. To jsme dělali snad všichni a dělá to i mé dítě. Ale většinu času je hodné a chápe že ne znamená ne.
@bubbi
Díky za názor! 😉
@lexikorka
Díky za názor! 😉
@pavlinkaab Nebo naopak nevychované děti mohou být ty, o které se rodiče starají až příliš a poskytnou svým ratolestem vše? Mám pár kamarádek, jejichž děti hlídat pro mě bylo za trest a to i přes to, že se jim maximálně věnují a mají je na piedestalu...
Hodné je taky irelevantní...já byla jako malá satan první třídy, ale přitom bych se pro druhé rozdala, jen jsem byla strašně živé dítě...
A NE, každý má i v dospělosti tendenci zkoušet hranice....takže zkusíme NE jednou, podtuhé a pokud dojde napotřetí, tak holt přijdou následky...
Vše je třeba brát s rezervou 😉
Omlovam se, pokud si to jako urazku brala. Je to pouze muj nazor, byt se Ti treba nelibi. Ale chapu,ze pro Tebe to bude mimo tema vzdycky. Preji Ti, aby vam to s dcerkou takhle klapalo navzdy.
@lexikorka
Jaké ty děti byly?

@pavlinkaab nemam ráda sebestředné nevychované sobecké rodiče, kteří mají malé sebestředné nevychované (nejednou i zle) děti. Ty děti jsou s rodiči roztomilí robůtci, jakmile rodič pustí ruku, projeví se jejich nevýchova.