icon

Nevzhledná jizva po očkování TBC

veronika546
24. říj 2016

Ahojte,
je tu někdo takový, komu se po očkování proti TBC cca v 10 letech, udělala nevzhledná, vystouplá, červená keloidní jizva? Já ji mám ve tvaru mašličky. V létě je to docela nepříjemné, když si mám vzít tílko. Každý nato kouká a vyptává se :D Nechala jsem si 3x píchnout do té jizvy Diprophos, pomohlo to tak, že jizva už není tolik vystouplá, ale je pořád rudá..Přemýšlím o cévním laseru, který by mě mohl jizvu vybělit. Máte s tím někdo zkušenosti? Děkuji

luj89
•
24. říj 2016

@veronika546 Ahoj, jsem na tom stejně, taky mám ,,mašličku" na rameni 🙂. Píchali mi do ni kortikoidy a dočasně trochu zbělala a přestalo mi v ní jakoby píchat. Můj obvoďák mě od dalších aplikací ale odrazoval kvůli atrofii tkáně. Jinak obecně jsem se většinou dočetla, že je nejlepší s tím nic nedělat - stejně se toho nezbavíš úplně. Dokonce ani vyříznutí se moc nedoporučuje - může se to udělat ještě horší. Co mě ale nejvíc ,,pobavilo" je, že se to (podle mého obvoďáka) nebere jako vedlejší negativní účinek vakcíny 😀. No nevím, moje jizva je tak 2 x 5 cm velká.

veronika546
autor
•
24. říj 2016

to jsem ráda, že nejsem sama :D do vyříznutí bych nešla určitě, ale o tom laseru hodně uvažuji, snad se tu někdo najde, kdo to podstoupil. S tím, že by to úplně vymizelo nepočítám, ale ta červená barva by mohla zmizet :D

kekulice
•
24. říj 2016

@veronika546 mě na jizvu pomohl bio šípkový olej, sice to chvíli trvalo, ale zlepšilo se to hodně.

luj89
•
25. říj 2016

@veronika546 Uvidime, jestli se nekdo takovy najde 🙂. Ale neboj, je nas dost. Jo, jeste zkus contractubex nebo jak se to pise. To mi na vyblednuti pomohlo, bohuzel jen po dobu mazani..

fallingstars
•
25. říj 2016

Já mám velkou keloidní jizvu na břiše, po jiném zákroku, a bohužel, bylo mi řečeno, že jakmile se to takhle špatně zhojí, nejde s tím zpětně nic moc udělat, a už vůbec ne po letech. Odrazovali mě i od různých stahovacích náplastí, apod., které se aplikují preventivně, ihned po zákroku - pouze nástroj na peníze, bez větších účinků. Je to prostě chyba hojení té tkáně v tom místě (i proto si myslím, že s očkováním to nemá moc společného). Mě se třeba jizvy všude jinde hojí dobře, po TBC nic nemám, ale v tomto místě mám dvě a obě keloidní, přitom u druhé se snažili stehy málo utahovat, použili i jiný materiál a stejně...
V úvahu by prý připadala pouze plastika, ale jelikož v mém případě je to na břiše a není to tolik vidět, nebudu to řešit. A sám tedy říkal, že do jizev, které se špatně zhojily, ne úplně rádi znovu sahají...V rameni je to asi na zvážení, jestli Tě to hodně dráždí 😉