• Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO
  • Doporučujeme: Beremese.czModrastrecha.cz
  • Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO

Neznámé potraviny

14. září 2010 
Ahoj všem. Určitě se Vám taky někdy stává, že narazíte na nějakou potravinu, kterou buď vůbec neznáte, nebo sice znáte (umíte pojmenovat), ale nevíte, co s ní... Tak přesně k tomu zakládám toto téma - pobavit se o těchto potravinách, předat si oblíbené recepty... (doufám, že tu už podobné téma není :sweat_smile: ).

Takže to začnu:
1. bulgur - vím o něm jen to, že se vyrábí z pšenice. Ale co to je? Podobná těstovina jako kuskus? A co s ním?
2. pastinák - jaký je rozdíl mezi pastinákem a petrželí?
3. patizon - znáte nějaký jiný způsob úpravy, než je smažení v trojobalu?
4. zář 2010 v 19:54  • Odpověz  •  To se mi líbí
patizon se da pouzivat uplne stejne jako cuketa - plnit smesi mleteho nebo uzeneho nebo kureciho masa v podstate s cimkoliv - houby, tajcata susena... a zapect, grilovat slabe platky...
4. zář 2010 ve 21:23  • Odpověz  •  To se mi líbí
Bulgur použivam tam kde se hodí rýže a někdy i těstoviny. Výborný je zapečený s čímkoliv :slight_smile:
Jaký je rozdíl mezi patynákem a petrželí taky nevim, snad jen to, že pastyňák není tak aromatický. Navic se koukám na netu, že někde se píše s I a jinde s Y :grinning: Takže záhad je v něm víc :wink:
Patizon použivam stejně jako beruška místo cukety. Výborný je lehce opečený s těstovinama.
5. zář 2010 v 10:10  • Odpověz  •  To se mi líbí
Zdravím, taky se přidám, našla jsem web, kde o takových potravinách píšou, třeba o kustovnici čínské nebo o dýni hokkaidó - http://www.mebio.cz/clanky/
A ráda bych věděla, jestli máte zkušenosti se šmakounem. Mají tam na něj recept - http://www.mebio.cz/recepty/zelenina/pikantni-cinska-panev/ a já bych ho ráda zkusila, jen nevím, jak chutná a co od toho čekat.
Děkuji. :slight_smile:
9. zář 2010 ve 14:12  • Odpověz  •  To se mi líbí
@barumka já mám šmakouna ráda, ale manžel ho moc nemusel tak jsem mu začala dělat jako klasický řízek v trojobalu a i on mu propadl :slight_smile: Vždy se musí dobře ochutit, víc než maso, protože je bez chuti.
Použivam ho místo sýru do salátu, super je v "číně". Na jeho chut je nutné si zvyknout, je to jako s tofu, člověk se musí s ním naučit vařit.. Na netu je hromada super receptů.
9. zář 2010 v 15:57  • Odpověz  •  To se mi líbí
@editah222 Děkuji. :slight_smile: Zkusíme, uvidíme.. :wink:
14. zář 2010 v 16:48  • Odpověz  •  To se mi líbí
Příspěvek byl pozměněn adminem, protože nesplňoval pravidla fóra. Porušoval pravidlo "Nevkládej kontaktní údaje firem".
2. dub 2015 v 15:58 • ammazonic
Tvůj příspěvek