Nitroděložní tělíska. Máte zkušenost s nehormonálním tělískem?

piskoteka
4. čer 2020

Dobrý večer. Chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti s nehormonálním tělískem. Teď mám zavedenou mirenu, ale přijde mi že hormony mi dělají s tělem hroznou paseku. Uvažuji tedy nad výměnou. Slyšela jsem že při užívání nehormonálních tělísek se prodlužuje doba ms krvácení, to bych nějak přežila. Ale jak je to s účinností oproti hormonálnímu? Popřípadě nějaká další negativa?

animali
4. čer 2020

@piskoteka ja mam uz druhe nehormonalni telisko a jsem za nej rada. Je pravda, ze chvili trvalo, nez se mentruace srovnala, byla delsi. Ale po druhem porodu jsem si ho nechala zavest znovu. Za me spokojenost

monaluza
5. čer 2020

@piskoteka mam telisko treti rok, zpocatku to skutecne byla trochu jatka, ale cca po pul roce se to celkem srovnalo. MS jsem ale vzdycky mela hodne silnou, tak to pro mne neni zas takovy rozdil.

klea81
5. čer 2020

Tělísko vytváří na děložní sliznici zánět, což přivolá bílé krvinky, které působí spermicidne. Já bych si schválně v těle zánět nevyvolavala...

te_reza
5. čer 2020

MS jsem měla vcelku normální, i tak šlo po necelým roce ven, nesedlo mi to

piskoteka
autor
5. čer 2020

@klea81 Ano, děkuju za relevantní odpověď na mou otázku. Princip působení tělíska znám. Bílé krvinky ovšem nepřivolá nutně zánět, ale už jen přítomnost cizího tělesa v těle.

klea81
5. čer 2020

@piskoteka v odborné literatuře se píše, že vyvolává sterilní zánět, takže zánět tam probíhá. Toť moje poznámka k negativním účinkům.

colik
5. čer 2020

Mám nehormonální tělísko 4 roky a vadí mi dlouhá a silná menstruace.Se vším všudy mi trvá aj 10 dní.Proto po vyndání du naopak do hormonální Mireny.

almara2
5. čer 2020

Mám už druhé, jsem spokojená, menstruaci jsem měla dlouhou a silnou vždy, tak to ani nevnímám.

konidana
5. čer 2020

mam uz 2. téměř 10 let celkem a spokojenost. mas s drahymi kivy , ktere je vice antibakterialni. ms se do pul roku srovnala na puvodni intenzitu(skabou a kratkou)
Ucinnost jsem kdysi nekde na netu dohledala tabulku srovnani ruznych druhu antikoncepce a myslim ze telisko nehormonalni tam uvadeli tesne za tim hormonalnim. pak dlouho nic a pak teprv vse ostatni. pilulky, kondomy, ....

konidana
19. čer 2020

@piskoteka jo, a jinak je tu plno starších i dost obsáhlých diskuzí, zkus pohledat😉