Notebook nebo stolní počítač, co byste zvolili?

krystalka
21. kvě 2014

Ahoj všem, náš stolní PC se nám po 7 letech odporoučel do věčných lovišť a tak teď přemýšlíme, co pořídit - jestli nový klasický počítač a nebo notebook....s notebookem nemáme žádné zkušenosti, tak fakt nevím....Používáme ho v podstatě jen na internet, občas nějaké přehrání nebo vypálení CD/DVD, hry na něm nikdo nehrajeme...cenově bychom se chtěli vejít maximálně do 10 tisíc... Internet máme pevný od O2 s wifi modemem....Co byste zvolili vy? Jaké jsou výhody a nevýhody notebooku? Díky moc 🙂

vercas01
21. kvě 2014

V takovém případě bych volila NTB. pokud nehrajete žádné hry není potřeba stolní počítač ( který se dá rožišřovat)
Ovládání na ntb je jako na počítači akorát to má spojenej monitor s klávesnicí a myš na touchpad( taková ta destička po které jezdíš prstem a ovládáš tím myš, dá se ale však vypnout a ty k němu můžeš připojit klasickou myš jako na pc)
Je fajn, že je přenosný, nemusíš sním sedět na jednom místě.
My máme doma oboje ale jenom kvůli tomu, že manžel je vášnivej hráč her, takže já stejně sedím u ntb v pohodlí na křeslo rozvalená 🙂
Jinak když budeš hlídat různé akce tak určitě ntb do 10tis. seženeš, protože nepotřebujete nějakej extra "nadupanej herní" . hlavně nepořizujte ten mini, ten je k prdu, možní tak ok pro děti do školy 🙂

missymici
21. kvě 2014

Dle Tveho popisu Notebook,pokud ho chces jen na využití netu a využivani CD.Zaleží take na tom,jestli mas chut si notebook přenašet atd,když jsi doted byla zvykla na pevno.

brunetka11
22. kvě 2014

Jednoznačně notebook. Můžeš si ho brát do kuchyně - je to fajn na recepty apod., nebo na balkón (právě posedávání na netu apod.). Problém bude ale možná s tou cenou, mechanika něco stojí.

hanivasi
22. kvě 2014

já mám pouze notebook a nedokážu si představit současné soužití s pevným PC, kde jsem přikurtovaná v jedné místnosti. Je to prostě dobou. Když chce být člověk flexy, pořídí si NTB. Jediná nevýhoda - logická, je, že se vybíjí... 🙂 ale jinak bych nevolila. K vaření super, můžeš sledovat přímo pořad na netu a vařit s něma. Taky na filmy je to fajn, můžeš si to vzít do postele a sledovat film. Každopádně k NTB doporučuji koupit externí disk, kde si nahážeš všechny data. Ať se ti nezaplácává zbytečně paměť NTB, pak pracuje pomaleji.
Tak hodně zdaru při vybírání...je jich hodně a je to složité.

bubbi
22. kvě 2014

Za mě jednoznačně notebook. Na to, co potřebujete, vám udělá totéž co klasický PC, ale je mnohem praktičtější 🙂
(viz výše)

martula02
23. kvě 2014

PC 🙂 vidím výhodu, že se nedá přenášet 😀 Bohužel máme notebook a internet je s námi všude, i v ložnici ☹ takhle by si každý udělal co potřebuje a např. šel v klidu spát a zbytečně nevylehával do noci a nekoukal na kraviny.